Меню за гости

  • 19 175
  • 155
  •   1
Отговори
# 135
  • Houston, TX
  • Мнения: 15 765
Не бих използвала кисело зеле, не са му особенни почитатели американците. Вместо свинско бих използвала телешко ( кътовете свинско които те имат са различни от тези, които ние използваме)

# 136
  • Русе, България
  • Мнения: 1 491
lady_gothic, добре изглежда менюто ти! Доста е засищащо по мое мнение, но всичко звучи вкусно и с удоволствие бих преяла, ако идвах аз у вас на гости! Simple Smile Дали да направиш руло стефани или врат в плик - с цялото парче месо ще ти е по-лесно, но пък рулото е по-ефектно. Дали месото в предястието не идва малко в повече? Може би не точно пържолки, а някакви мини шишчета, месни хапки на клечка или пилешки крилца на клечка?
Допада ми разнообразието от зеленчуци, което има в менюто ти!

# 137
  • В градината...
  • Мнения: 15 929
А за да е по-нашенско - един тиквеник. Ама с оризови кори някакви.

# 138
  • Мнения: 10 256
Lady, мисля че менюто ти е супер като за американци и фитнес маниаци. Тиквеник с оризови кори съм правила, но жилав се получи, чак не можа да се отхапе. Имам колега кореец, питах го какво ги правят тия кори, обесних му какво съм се мъчила. Оня направо що не се застреля. От къде ми дошло на ума такова чудо. Еми... гледах го и аз в някакър спортен канал, но не ми се получи.

Иначе работа не си отваряй с меденки и дребни сладки. Не ги барват. То като не е техните смацаните курабии, на другото се назлъндисват. Бях правила нашенски праскови по някакъв повод. Раздадох в блока в който живеем. Не ги барна никой. Изглеждали им пържени (смятай колко им акъла, да не разпознаеш печено от пържено). Даже ми се извиниха, че ги изхвърлили понеже пържено....Американци по принцип домати, кисели млека твърде не долюбват. Питка им бях правила на други. Пак не ядоха. Нямало нищо вътре (сиренето не се брои). Не извира ли кетчуп, майнеза, сосове, флейвъри от нещо, значи го отпиши.

# 139
  • Мнения: 9 521
трудна работа с хамериканците, и аз преди време се мъчих с такива. харесаха им сарми с лозов лист, булгур, сини сливи и орехи, също така и една салата тип снежанка, ама не точно. ометоха баницата и луканките, свинското също харесаха /беше с прясно мляко/, както и домашната лютеница. телешко категорично не бих предложила, защото нямаме наистина хубаво за разлика от тях /или е много трудно да намериш/. казаха, че се плашат от ракията, но накрая пиха Winkдомашно вино също.
аз лично бих предпочела цяло парче врат за основно /или кебап в тиква, хаха/, но бих помислила да заменя филенцата в предястията. не знам как биха погледнали на бобова салата например или някакво яйчено предястие/салата, както и желирано предястия/би следвало да са ок предвид храненето си, ама знам ли/....
 

# 140
  • Мнения: X
Здравейте момичета HugДойде време да посрещаме и нашите гости фитнес американците-в събота.
Оказа се че не ядат и млечни,освен глутен.Т.е.менюто трябва да се върти около меса (може и мазни),яйца,ориз,сладки картофи,ядки,зеленчуци и т.н.
В предвид сезона дали ще е добра идея да е нещо такова менюто:
-салати-червено цвекло,моркови,земна ябълка,чесън,орехи и месен дресинг
и друга от печени чушки,домати и червен лук
-плато филе елена,пастърма,суджук,луканка и домашна сланинка
Скрит текст:
-предястие-малки постни сармички от кисело зеле с плънка ориз,стафиди и орехи и вратни пържоли пак в зелев лист,но мънички
-основно руло тип стефани(с купено и смляно месо),обвито в бекон
-гарнитура-печени сладки картофи на пръчици с розмарин,броколи и карфиол соте
-десерт-мандарини и банани в черен шоколад,мама ще направи сурови бонбони от тахан и ядки и се чудех за едни безглутевови 'меденки'без захар или печена тиква

Друг вариант за основното ми е  да направя цяло парче врат в плик на фурна,а при предястието на мястото на пържолки в зелев лист да предложа пилешки бон-филенца в бекон.

Какво мислите Embarassed Rolling Eyes
Аз лично бих се нахранила доволно само с храната до тук.Smiley  особено ако е съчетана с вино.
За останалата храна няма да има място...
Не знам какво обичат американците, но предвид изборените продукти, аз бих заложила на
1.салатите бих оставила
2.предястие-"палачинка" тип омлет, с някаква плънка
http://kliopam.com/files/tn/1381174748.jpg
3.основно-някакво печено месо
https://www.kulinarno-joana.com/wp-content/uploads/2015/10/15701 … _17b3244f7c_o.jpg
с гарнитура
https://2.bp.blogspot.com/-F3uARM6dfRs/VwLcEJbIkTI/AAAAAAAAHeU/l … /IMG_4684%2B1.jpg
https://static.framar.bg/thumbs/6/recepies/pecheni-morkovi.jpg
https://gotvach.bg/files/lib/600x350/asperji-brokoli-salad1.jpg
4.десерт-бих заложила на готови френски макарони, без млечни
http://kulinar.bg/pictures/28847_338__5.jpg

# 141
  • MI
  • Мнения: 11 803
И на мен ми е прекалено много месото, бих заменила част от това в предястията с яйца и още зеленчуци.

# 142
  • София
  • Мнения: 19 249
И аз бих се наяла само с предястието, но все пак зависи от количествата. А принципно съм месоядна.
Без пържолките в зелев лист или те да са основно, вместо рулото. Сармичките са добра идея, макар че ако не им харесва киселото зеле - би могло да са с прясно.

# 143
  • Мнения: 4 859
Мъжът е българин всъщност,съученик на половинът,ама отдавна живее в Америка,така че май няма голямо значение.Знам че доста си хапва,прилича на Хълк LaughingМоичкия също яде като за последно,7 или 8 човека ще сме на масата.Аз постя.Ако остане храна,има кой да я изяде,ама по принцип и ние,и редовните ни гости са доста ящни,та може и много да изглежда-няма да е в големи количества.

Значи ще оставя салатите така,може и да добавя една зелена с рукола, лук,зърна от нар и горчичен дресинг,но ще решим в деня.Или да заменя едната.
Платото остава.

За първо предястие ще направя лозови сармички постни,ще ги предложа със сок от лимон и резенчета.(С ориз,че булгура за съжаление има глутен).Няма да рискувам със зелеви.

За второ предястие се чудя между телешки малки кюфтенца+домашна лютеница/доматен сос.
Или това омлет руло на колелца.Може ли рецепта и за плънка идея?
В интернет рецептите са все с брашно,сирена и се чудя newsm78
Или пък пилешко роле,тип болярско вретено с плънка сушени домати и гъби,или спанак и бекон или нещо от сорта,нарязано на кръгчета пак?

Основното мъжа ми избра свинско филе в плик със сос от нар,шпиковано с чесън и моркови по рецепта на Пепчо(той ще го прави и ще намери хубаво месо от познат)
Гарнитурата я запазвам засега или ще оставя само броколите и карфиола,може и бейби моркови да добавя.

Десерта-вече не живеем в София,а в малък град и за съжаление нито можени да открием макарони,нито оризови кори съм виждала.
Какво ще кажете за чиа пудинг с ядково мляко и тиква?
Или пък пълнена печена тиква или ябълки с плодове и ядки?

Хич не искам да 'блесвам',да не си тръгнат гладни само хората накрая от толкова мислене и чудене Mr. Green


# 144
  • Мнения: 9 521
пълнена печена тиква е супер, аман от тия чии, кинои и подобни.

# 145
  • MI
  • Мнения: 11 803
Така вече ми харесва менюто. Simple Smile Може без проблем да се направи без сирене омлета, макар че ще е друг вкуса. Според мен обаче по-малко рисков вариант е пълнени яйца или нещо подобно - където по принцип не се слага сирене. И на мен пълнената тиква повече ми допада като идея.

# 146
  • Мнения: 1 795
Може ли да използвам темата да питам и аз за идеи за меню за рожден ден, като най скорошна такава. Следващата Събота дъщерята и девера имат РД, ще се празнува вкъщи - около 15 възрастни (място има)  и 6-7 деца. Ще бъде вечеря, понеже повечето работят и в Събота и е удобно за всички сле 18ч. Децата са лесни- между 1г и 6г са та не се хващат много да ядът- приготвям им баница, мини пици или сандвичи от франзели и мини кюфтенца, и са готови, даже и това много не ядът. Обаче за големите ми е сложно, хем трябва да е нещо 'класическо' (повечето са капризни и разни нови префърцунени ястия не опитват), хем всичко ми се струва банално. Често правим скара та ми е писнала. Говорихме с етървата- 2 вида салати, основно и някакви мезета. Алкохола е предимно бира, уиски и свеъра пие водка.
За салати- идея си нямам, скоро имахме доста празници и салатите бяха предимно Шопска, Руска, Снежанка и Катък. Мисля си нещо като Шопска само че с чери домати (другите нямат вкус все още) и Зелена- почнаха да пускат марулите по магазините, но не знам колко имат вкус все още. Скоро бях на гости и много харесах чорбаджийските чушлета в доматен сос та и тях ще направя.
Мисля си за плато месни + кашкавал, пилешки хапки, тиквени кюфтенца, мини сърмички и панирани чушки. Приемам и други предложения. Няма да ги правя всичките а 2 или 3 в зависимост от основното и салатите.
Обаче основното ми е проблем. Едното семейство са мюсюлмани, та свинското отпада. Мислех си за пилешко - Пилешки долни бутчета на фурна с картофи и гъби  или Пияно пиле  (взети от темата по назад)?
Тортите ще ги правя аз, от около 2 години се занимавам с торти и декорации, та те са най лесното в случая. Едната шоколадова 'Роше',  другата сметанова 2 етажа, че тази година дъщеря ми е на тема "Ана и Елза''

Вие какво мислите?

# 147
  • В градината...
  • Мнения: 15 929
Зелените салати на пазара вече имат вкус. Аз бях наскоро рожденичка, та правих една любима за мен салата и всички много я харесаха - зелена салата, малко домати, краставици, зелен лук, червен лук, маслини, зехтин, лим.сок, отгоре стържа хубаво сирене (имах биволско от Лидъл), балсамов оцет гъст отгоре за цвят. И наръсвам с пържен лук от Лидълския.  

# 148
# 149
  • Мнения: 4 859
По отношение на чушлетата,предлагам и тази рецепта-много са вкусни,може и с люти и с не люти
http://pep-4o.blogspot.com/2018/11/blog-post_28.html?m=1
А специално за люти ,тези са уникални също,на Катето евро ,копирам
"Чушлетата се опукват на котлона /аз имам прибор - нещо като тава с дупки/. През това време се приготвя марината - мед, оцет, олио /тя ползва зехтин, ама .../, сол, накълцан на едро чесън и ситно нарязан магданоз. Всичко на око. Още горещите чушлета се слагат в маринатата. Страхотно става!"

Щом има и неядящи свинско месо ,този султан кебап е също идея ,с пилешко,примерна рецепта
https://vkusenden.blogspot.com/2015/11/sultan-kebabi.html?m=1

Или пък пиле жулиен в питки
http://lussisworldofartcraft.blogspot.com/2017/02/julien-chicken … eese-and.html?m=1

Пиле кордон бльо на фурна с бешамел
http://yoli-www.blogspot.com/2011/05/blog-post.html?m=1

Цяло печено пиле за повече хора незнам дали е добра идея,малко трудно ми изглежда порционирането,ако трима човека искат бутче примерно Rolling Eyes

Вариация на панираните чушки са тези кюфтенца от печени чушки със сиренце(за по-интересно )
http://pep-4o.blogspot.com/2011/10/blog-post_10.html?m=1

А с тиквички-рулца от гриловани тиквички
http://lety-culinaryadventure.blogspot.com/2015/07/grilled-zucch … ni-rolls.html?m=1
Или това руло от тиквички с крема сирене и шунка
http://pep-4o.blogspot.com/2017/07/blog-post_5.html?m=1

Последна редакция: пт, 08 мар 2019, 08:37 от lady_gothic

Общи условия

Активация на акаунт