Има ли фенове на пуешкото месо?

  • 1 411
  • 16
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 7 106
Аз правя сърми от пеушко месо. Взимам 2-3 бутчета (в зависимост от големината им), обезкостявам ги и смилам месото в чопъра. на около 500 гр. смляна пуешка кайма добавям около 200 гр. смлян бекон или някакво пушено шарено (със сланинка) месо, защото пуешкото е малко сухичко). Смесвам хубаво каймата с мляния бекон, посолявам, подправям със червен и черен пипер и добавям 1 к.ч. ориз. навивам ги като обикновени сърми във зелев лист и ги редя в глинен гювеч. Покривам с чиния, заливам с вода и малко олио и задушавам под капак 1,5-2 часа. Стават страхотни!!!

# 16
  • Мнения: 300
Правя страхотно кисело зеле с кървавица и пуешко месо (не пушено). Жалко че рядко намирам прясно такова Sad

Общи условия

Активация на акаунт