Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 65
Здравейте,
Не открих такава тема. Съжалявам ако има такава. Но ми е доста интересно дали си записвате, съхранявате по някакъв начин готварски рецепти които сте направили и са ви харесали.
Спомням си като малка, че майка ми имаше готварски тефтер в който си пишеше рецепти. В днешния дигитален свят подобна дейност може би е отживелица и може би Google обезсмисля това. Ще съм благодарна да споделите трикове или приложения от които сте доволни.

# 1
 • Мнения: 858
аз в елекронен вид на лаптопа.

# 2
 • Мнения: 608
ООО, за мен не е отживелица. На времетио си бях купила един уникален готварски тефтер- отстрани декориран с една дървена лъжичка, много красив. И там си записвам основните рецепти, които обичам и най- много готвя, събирам и изрезки разни, напечатни рецепти и пр. Голям кеф ми е да си го отворя и да си ровя в него .

# 3
 • Мнения: 1 723
В тефтер, защото в кухнята, ако случайно се случи нещо, предпочитам да залея, изпусна в супата или омацам с брашнени ръце тефтер за 5 лева, вместо електроника за 500.

# 4
 • Мнения: 463
Аз също не смятам за отживелица записването на рецепти в тефтери, най-удобно ми е да ползвам тефтер, когато готвя. Имах папка в предпочитани със сполучливи рецепти от интернет, но след като замина въпросния лаптоп, предпочитам да си ги записвам.

# 5
 • София
 • Мнения: 1 396
Имам "двойно подсигуряване". Веднъж запазвам рецептата на компютъра в нарочен за целта файл, който си оформям старателно със снимки, с имена на рецептите, с номериране на страниците и т.н. И отделно си правя разпечатки, които събирам в класьор и се получава нещо като голяма готварска книга.

# 6
 • Мнения: 250
Свалям на Word, разпечатвам и съхранявам в една симпатична кутийка, сгънати така че да се вижда името. Ако е изпробвано си пиша върху тях уточнения по приготвянето. Имам и скрийншотове в телефона. Но аз не спазвам точно рецептите и ги ползвам по скоро ориентировъчно.

# 7
 • Мнения: 583
До скоро си бях направила папка в комп.,но след като се повреди и загубих почти всички рецепти започнах в един тефтер да записвам.Отделно си направих страница във фейсбук и там също съхранявам разни рецепти със снимки.

# 8
 • Мнения: 1 674
Записвам си ги в тетрадка, по ми е удобно. Записвам само рецепти, които лично съм изпробвала и знам, че са сполучливи. Понякога приятелки ми дават рецепти, но ги записвам на хвърчащи листчета, докато им дойде времето да ги изпробвам и тогава ги записвам в тетрадката. Иначе често се консултирам с интернет ако трябва да сготвя нещо, което не съм уверена дали ще се получи.

# 9
 • Някъде там
 • Мнения: 2 745
Имам дебел готварски тефтер.Ако рецептата е от интернет си я принтирам и залепвам на страница от тефтера,ако е от списание,вестник или приятелка просто си я записвам в него и с етикетчета маркирам като любими,изпробвани,бързи,специални.Така лесно се ориентирам какво търся.Разделила съм го на сектори с салати основни десерти.
Там си записвам и рецепти които искам да изпробвам,тях отбелязвам с етикетчета на които пиша нови.
Рецепти записвам и за домашни маски или полезни съвети.Много по-удобно ми е с този тефтер отколкото да се ровя в компютъра.Нося си го навсякъде и ако някъде ми попадне рецепта или идея я записвам.
Купувам си стикери за него,както и пиша с цветни химикали.

# 10
 • Мнения: 65
Да, за рецепти които са изпробвани и сте останали доволни говоря. Защото аз основно в интернет намирам разни рецепти и после се надявам, че ще ги открия отново. Но не винаги ми се получава и си мислех за някоя може би програмка app за телефон или някой трик, който използвате. Но май ме мързи да пиша на тефтер или да принтирам Sad

# 11
 • Някъде там
 • Мнения: 2 745
Да, за рецепти които са изпробвани и сте останали доволни говоря. Защото аз основно в интернет намирам разни рецепти и после се надявам, че ще ги открия отново. Но не винаги ми се получава и си мислех за някоя може би програмка app за телефон или някой трик, който използвате. Но май ме мързи да пиша на тефтер или да принтирам Sad
Запазвам такива рецепти в отметките на браузера но си правя папка специално за рецептите.После от там принтирам.
Приложения незнам или папки на компютъра не съм си правила.

# 12
 • Мнения: 583
Всъщност е идейно дали има приложение за рецепти.Ще потърся!

# 13
 • Мнения: 65
Поразрових се, инсталирах няколко приложения и май ми допадна най много “Recipes”. Има няколко дразнещи неща за мен лично, но може сам да си създадеш категории. Има няколко екстри, като шопинг лист и списък за готвене (но надали ще ги ползвам).
Като цяло е добра програмка.

# 14
 • Мнения: 2 897
Правя отметки в браузъра, като съм създала две папки - рецепти, които искам да опитам, в която имам подпапка - сладкиши, и тествани рецепти(които са ми допаднали и бих направила отново). Преди време разпечатвах или преписвах, но след като се убедих, че не поглеждам написаното, реших, че ще ми е по-удобно на компютъра.
Ако не съм си у дома, когато съм попаднала на интересна рецепта, използвам приложението Pocket.

Общи условия

Активация на акаунт