Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 30
  • Мнения: 9 443
Ами спри да сменяш млека, с какво му помагаш с тази постоянна смяна? Тая седмица едно, другата друго, после ще го върна ... сама създаваш дискомфорт за бебето.

# 31
  • Мнения: 37 545
Сега стана по зле взе да огладнява на 2 часа и повечето пъти не си пие млякото докрай, дали защото ми смених млякото (Лактана Био) затова мисля да се върнем на Хип. След 1 седмица трябва да му ивелича количеството, а той намали приема сега. Направо незнам какво става.
На колко точно е бебето? Може да е във фаза на бърз растеж, затова да яде по-често.
Няма такова нещо като "след 1 седмица трябва да му увелича количеството", всяко бебе има различни нужди, съответно увеличават млякото, когато трябва. При едни се случва по едно време, при други - по друго. Никой, освен детето не може да знае кога и колко. Води се по него. Махни всички часовници и не гледай милилитри. Единствено спазвай пропорциите вода-сухо вещество и да мокри редовно пелените. Но ако е прекалено малко ти сама ще усетиш, че яде рядко и млякото остава.

# 32
  • Мнения: 8
На 2 месеца е бебо и според указанията на кутията на млякото спазвам пропорциите. В 3 месец се дига количеството на млякото, а това трябва да стане след 1 седмица. А млеката ги сменях с идеята да му облекча коликите и се получи, дали защото ги израства незнам, но коликите са значително по-добре.

# 33
  • Мнения: 2 018
В 3 месец се дига количеството на млякото, а това трябва да стане след 1 седмица.
Не чети етикета ,а гледай дали бебето е сито.

# 34
  • Мнения: 37 545
На 2 месеца е бебо и според указанията на кутията на млякото спазвам пропорциите. В 3 месец се дига количеството на млякото, а това трябва да стане след 1 седмица. А млеката ги сменях с идеята да му облекча коликите и се получи, дали защото ги израства незнам, но коликите са значително по-добре.
Не гледайте кутията, това е ориентировъчна доза. Няма как всички бебета на 3 месеца да ядат еднакво. Едното е примерно 5.500, другото 4 кг, как ще имат еднаква нужда от храна?
Давайте му колкото и когато поиска и нещата ще се нормализират след 6-ти месец. Дотогава има т.нар. фази на усилен растеж, когато започва да яде по-често и/или повече. Тези фази, макар и да имат условно време, са пак индивидуални за всяко дете, не вдигайте и не намалявайте нищо, няма как да ги уцелите, бебето само ще ти покаже.

# 35
  • Мнения: 8
Ами тъпото е че педито не ме информира за тая фаза на бърз разтеж, която се изразява точно с нашия случай, яде на 2 часа в повечето случай и не си изпива шишето докрай. Ще ме побърка тоя режим, защото и през ноща е така, но няма да му сменям млякото пък ще видим до седмица или две дали ще се нормализират нещата.

# 36
  • Мнения: 37 545
За съжаление са малко педиатрите в България, които са адекватни по отношение на храненето...
Но пък ако са добър диагностик, другото можеш да наваксаш с четене. Сега поне има много информация, сядаш, четеш и правиш информиран избор.
Тепърва ще се сблъскаш и със захранването Simple Smile

За храненето нощем, нормално е, защото коремчетата им са малки и не могат да поберат храна за повече часове. Махането на нощно хранене насила е реално лишаване от храна. Като пак - децата са различни - някои нямат нужда, те не се будят или се будят, но не ядат. Обаче ако детето ти ясно показва, че има нужда от мляко, не го махай. С времето ще свикнеш и няма да се разбуждаш. Мъжът ти или някоя баба, ако има около вас, също може да се редувате нощем, за да имаш повече часове сън.
Гледай да ти е наредено всичко, за да не ставаш, шишета 2-3 приготвях с нужното количество вода и кутията с мляко, като се размрънка само слагах мляко, разклащах и давах.

Не искам да те плаша, но моето ядеше до 2 г. нощем, все си беше гладно. Повечето обаче се отказват по-рано.
В крайна сметка, важното е да са живи и здрави, другото е просто подробност Stuck Out Tongue Winking Eye

# 37
  • Мнения: 8
Благодаря ти мила за информацията. За съжаление бебо си го гледам почти сама, таткото го оставяме да си почива повече. Надявам се да свикна някак, защото знам че няма спане вече. Ще останем на Лактаната, защото не ми се задържа в устата на бебо остатъчно мляко, а от Хипа оставаше много в устата, чистех го с марличка, защото той неиска вода. Цените са горе долу еднакви така че няма да сменяме, надявам се това че му мерише акото повече не е фатално.

# 38
  • Мнения: 9 443
Дори и по принцип да си отпадне естествено нощното хранене, то пак ще връща при зъби, след имунизации, температура, поне до година - година и половина, ако не е на екслузивно кърмене. Ако е - може и повече.

# 39
  • Мнения: 37 545
Точно, идват още много безсънни нощи и не се свиква, даже по-тежко става при някои деца.
Всеки има нужда от почивка, ти също, не само мъжът ти. Като е на АМ е лесно, защото не е нужно да си винаги на линия. Организирайте се така, че и двамата да имате нормален сън и всичко ще е наред.
Но при всички случаи промяната да е при вас, не при детето и храненията Hands Plus1

Общи условия

Активация на акаунт