Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 12 ноем. 2018, 14:26 ч.

Турската октомврийска революция

 • 782
 • 4
 •   1
Отговори
 • Мнения: 37
Както пише Хънтингтън в Исляма е започнало Възраждане-имаме и готов продукт Ислямска  република  Иран,ИДИЛ--за Аллах акбар знаете....И можем ли да приемем,че то е в съзвучие на Реформацията при Християнството,когато е създадено Протестанството или по-точно да се нарече Буржоазното християнство? Известно е,че то е допринесло за прогресът на приелите го общества и страни,всички развити и демократични страни са протестантски,или такива приели същият модел-например в Япония Реставрациятата  Мейджи , когато водачите на Реставрацията виждат възстановяването на властта на императора като средство за укрепване на Япония пред заплахата от страна на колониалните сили. Самото наименование „Мейджи“ означава „просветено управление“, като целта на новия режим е да съчетае „западния напредък“ с традиционните „източни“ ценности.....примери има достатъчно.... 

Та думата е,е ли режимът на Ердоган носител на такива "благинки" за народонаселението в подведомствената му територия или това е възвръщането на новият/стар/ ред за промяна на статуквото,особено ,като се има в предвид следната задатка....?

Цитат
А това, което най-много трябва да ни безпокои е, че така получените държави са експанзионистични. След победата над вътрешния враг освободената енергия на победилата прослойка трябва да се насочи другаде, а единствената друга посока е навън. Резултатите от руската октомврийска революция носят мрачните имена „Втора световна война” и „Студена война”. Турция няма ресурсите на Русия, за да предизвика нещо подобно, но последствията за непосредствените ѝ съседи могат да се окажат сравними.

 

А ето и същината на изложението.... Дошъл ли е краят на идеята на WASP обществата? Или отново синдромът Грийнъм Конъм !!

 http://kandimirov.eu/%d1%82%d1%83%d1%80%d1%81%d0%ba%d0%b0%d1%82% … 1%86%d0%b8%d1%8f/

# 1
 • Мнения: 3 403
Ко каза? Ко?

# 2
 • Galaxy 13197853088
 • Мнения: 2 313
Тц. Ердоган не е носител на това, за което питаш.

# 3
 • София
 • Мнения: 3 521
Никаква връзка няма възраждането на исляма с протестантизма.
Някои обаче са сравнявали появата на самия ислям с протестантизма, т. е. исляма е за ранното християнство е това, което протестантизма е за католицизма. И наистина има прилики - и в исляма и в протестантизма няма човешки изображения, по-голяма строгост, простота и тнт.

# 4
 • Мнения: 37
Никаква връзка няма възраждането на исляма с протестантизма.
Някои обаче са сравнявали появата на самия ислям с протестантизма, т. е. исляма е за ранното християнство е това, което протестантизма е за католицизма. И наистина има прилики - и в исляма и в протестантизма няма човешки изображения, по-голяма строгост, простота и тнт.

За жалост и тук има геополитика! Ислямът е инспириран от юдейските водачи след  налагането на Миланският едикт/313 г/от император Константин за признаване на Християнството и съответното  му последващо разрастване!

Мохамед е неграмотен пастир при равин и умело е напътстван за създаване на религия против заплахата от вече доминиращото в тези земи Християнство.

И докато Християнството е религия на подтиснатите-народите под властта на РИМ, Ислямът се е развил в хода на арабските завоевания....с огън и меч, най-вече призвани от заветите на Пророка предимно от мединските сури,защото мекинските са по благосклонни към противниците на вярата.Излиза.че пътят към прогресът на обществата е многообразен,ето чуйте арабиста във материала,аз бих добавил и че историята е давала редица примери на явно противоречиви цели и стремления все в името справедливостта и исконните ценности....Като явен пример за това е и Турция с Ердоган,Иран-нисък стандарт на живот,масова емиграция и СА висок стандарт и ниска емиграция,и двете страни богати на петрол!

Както и  комунизмът с/у свободните общества и др. Ислямът се стреми за Световен Халифат,а комунизмът за Световна пролетарска революция!

 

Последна редакция: чт, 15 ное 2018, 21:07 от tttm

Общи условия

Активация на акаунт