Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 16 ноем. 2018, 13:23 ч.

За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 22 920
  • 613
  •   5
Отговори
  • София
  • Мнения: 4 420
ЗА БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА ТЕЗИ, КОИТО НЕЩО ГИ ВЪЛНУВА, НО НЕ ИСКАТ НОВА ТЕМА - част 121
[/color]
Старата тема, ако някой  чака отговор там Simple Smile http://www.bg-mamma.com/?topic=1065761

Последна редакция: пт, 16 ное 2018, 13:30 от дядо хаджия

# 1
  • Мнения: 6 746
благодаря за темата, Хаджи!
Обещах, че ще пусна нова тема малко по-късно,  човек и добре да живее му се налага да поспи Simple Smile все пак тъкмо тръгна 51 страница.
Имам изостанали накъсани кори, фини, че и за баклава. Някаква идея  освен мъфини-баничка, какво друго да ги направя?  Вместо сирене да сложа тиква си мисля,  ще стане ли?

# 2
  • Мнения: 363
Да се запиша и аз в темата с един въпрос.
Може ли да се направи песто от маточина, да си има онзи характерен аромат който прясната маточина го има.

# 3
  • Мнения: 3 201
благодаря за темата, Хаджи!
Обещах, че ще пусна нова тема малко по-късно,  човек и добре да живее му се налага да поспи Simple Smile все пак тъкмо тръгна 51 страница.
Имам изостанали накъсани кори, фини, че и за баклава. Някаква идея  освен мъфини-баничка, какво друго да ги направя?  Вместо сирене да сложа тиква си мисля,  ще стане ли?

Млечна баница или сладкиш Наполеон /дали ще стане с кори, а не с бутер тесто, не знам, но ми дойде като идея/.

# 4
  • Мнения: 6 746

Млечна баница или сладкиш Наполеон /дали ще стане с кори, а не с бутер тесто, не знам, но ми дойде като идея/.
млечна баница ми допада, сладкиш Наполеон не харесах с кори. Благодаря ти!  Дори знам от кое другарче да я потърся Simple Smile

# 5
  • София-Младост
  • Мнения: 14 362

пеп-4o, само първо ги запечи с малко масло самите кори, преди да ги залееш със сместа от яйца и мляко...това за млечната баница. Ай, как ми се прияде изведнъж тази на мама:)

# 6
  • Мнения: 3 201
Сладкиш с пресни круши без печене мисля да импровизирам. Подобно на бисквитена торта - бисквити или бишкоти, крем от заквасена сметана и захар /или маскарпоне и заквасена сметана/ и крушите на ситни парченца върху всеки пласт бисквити. Дали ще е необходимо да желирам крушите, да не разводнят много крема и да стане кашаво?

# 7
  • Мнения: 13 991
Идея си нямам за крушите. Може би зависи дали са прекалено сочни.

# 8
  • Мнения: 140
Аз правих торта с круши онзи ден, но сортът беше твърд, сладък и не така сочен - изобщо не пуснаха. Може би да прецениш като ги нарежеш, в зависимост от това колко сок пускат ?

# 9
  • София
  • Мнения: 7 113
благодаря за темата, Хаджи!
Обещах, че ще пусна нова тема малко по-късно,  човек и добре да живее му се налага да поспи Simple Smile все пак тъкмо тръгна 51 страница.
Имам изостанали накъсани кори, фини, че и за баклава. Някаква идея  освен мъфини-баничка, какво друго да ги направя?  Вместо сирене да сложа тиква си мисля,  ще стане ли?
Направи една млечна баница, ама по тази рецепта
Скрит текст:
Шепа, две накъсани кори с парчета масло се запичат във фурната, докато приятно покафенеят, разбърквай ги от време на време. В купа си приготви 1 л прясно мляко, ванилия, 10 яйца и 8 с . л  захар кристал. Разбий и залей корите. Печи на 180 граду са до хубава коричка. Това е моята млечна баница. Няма да сгрешиш.
Благодаря за темата!! Зписах се

# 10
  • Мнения: 3 095
Мен никой не ме е питал, но и аз може да пробвам тази млечна баница Simple Smile . Като правя кашкавал в кори от баница и после винаги ми остават листи ни за цяла баница ни за половин, па и изсъхнали понеже ги зарязвам. Сега тъкмо имам листи, мога и да пробвам да видя какво ще излезе.

Да попитам друго. Има ли някаква предварителна обработка червено цвекло за салати?
Един път съм пробвала и ми миришеше яко на пръс. Искам пак да пробвам. Но се чудя какво би могло да помогне. Купила съм някакво с половин метър листа на него. Те правят ли се нещо или се хвърят?

# 11
  • Мнения: 6 746
като имам повече листа, правя сарми с тях. Вкусни са. или смеся листа от тях и листа от спанак.
Салатата от ц векло - настъргвам го, нищо друго не правя, обичаме сурово цвекло, прибавям морков, ябълка настъргани и задължително сок от лимон и чесън. Така не ми мирише на пръст.

# 12
  • Мнения: 3 095
А ъъъъ .......със стъргането голяма ли плесканица настава? В мивката ли да пробвам да стържа? То и някой повехтичък кат на себе си май ще трябва. Имам и престилки, но съм ги зарязала по чекмеджетата. То егати приготовленията дето ще са за това цвекло. Но ми се иска да пробвам.

# 13
  • Мнения: 6 746
С електрическото ренде и бьорнера не е.
Може ли да сложиш самата купа с рендето в един голям плик и така да стържеш вътре ръката ти също да е там
Не пръска наоколо

# 14
  • Мнения: 12 388
vici75, може да свариш цвеклото или да го опечеш на фурна. После стържеш и добавяш каквото ти дойде на ум. Не е толкова страшно да се стърже, не пръска чак толкова, пък и се мие лесно. Иначе и вкъщи по-често сурово се хапва, щот по-лесно! Simple Smile Peace

Общи условия

Активация на акаунт