Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 16 ноем. 2018, 13:23 ч.

За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 22 207
  • 590
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 2 565
И аз като пеп-4o правя сармички с листа от цвекло,даже ако намеря купувам само листа.Иначе те стават и за плънка на баница,за омлет или супичка.
За салата цвеклото го настъргваме с морков,слагам сурови семки- тиквени или слънчогледови или кълнове от слънчоглед,лимон и зехтин (на мен ми е любимо).Мъжа го обича забъркано със заквасена сметана/малко майонеза и чесън.Другите у дома варено или печено с морков пак,ябълка ако има,майонеза и орехи.
Сурово често купуваме готово настъргано за по-лесно.Или мъжо стърже  по-голямо количество с ръкавици за еднократна употреба на рендето в голяма купа,за да не цапа .

# 16
  • София
  • Мнения: 7 099
Мен никой не ме е питал, но и аз може да пробвам тази млечна баница Simple Smile . Като правя кашкавал в кори от ......................

Да попитам друго. Има ли някаква предварителна обработка червено цвекло за салати?
Един път съм пробвала и ми миришеше яко на пръс. Искам пак да пробвам. Но се чудя какво би могло да помогне. Купила съм някакво с половин метър листа на него. Те правят ли се нещо или се хвърят?

Корите които остават точно за тази млечна баница ги ползвам.

Червеното цвекло винаги си има свой аромат, не можеш да избягаш от него, точно на пръст мирише. Понякога предварително го сварявам, уж да понамалее аромата, ама....такова си е, но нали било полезно..
За да не го стържа го слагам по-малки порции  в блендер на принципа на СТАРТ-СТОП бутона и то става на дребни кучбенца, но внимавай да не стане на паста, гледай го все паки както е споделила Пепи, зехтин, лимон , морков, черен пипер, соли може пасиран чесън, наситнени листа от целина, те убиват аромата му.

# 17
  • Burgas, Bulgaria
  • Мнения: 113
Здравейте! Как използвате бутер тестото? Разточва ли се? Ако е удобно да ми посочите и рецепти с него.

# 18
  • Мнения: 2 208
marchеva14, тъй като ще се захващам за туршията, която ми предложи в предната тема, да питам - аспирина в маринатата ли се разтваря или после се слага в бурканите?

# 19
  • Мнения: 2 565
Здравейте! Как използвате бутер тестото? Разточва ли се? Ако е удобно да ми посочите и рецепти с него.
банички със сирене
http://www.cookwithasmile.com/%d0%b1%d1%83%d1%82%d0%b5%d1%80-%d0 … 0%b5%d0%bd%d0%b5/
сладки охлювчета със захар
http://www.cookwithasmile.com/%d0%be%d1%85%d0%bb%d1%8e%d0%b2%d1% … 1%81%d1%82%d0%be/
бутерки с кашкавал
http://www.cookwithasmile.com/%d0%b1%d1%83%d1%82%d0%b5%d1%80%d0% … 0%b2%d0%b0%d0%bb/
триъгълници с шунка и кашкавал
http://www.cookwithasmile.com/%d1%82%d1%80%d0%b8%d1%8a%d0%b3%d1% … 0%bd%d0%ba%d0%b0/
охлювчета с плънка тип пица
http://pep-4o.blogspot.com/2010/04/blog-post_376.html?m=1
бутер тарт Капрезе
http://sentimentsinthekitchen.blogspot.com/2016/11/caprese-puff- … try-tart.html?m=1
тарт татен с круши
http://lussisworldofartcraft.blogspot.com/2014/09/spiced-pear-ta … te-tatin.html?m=1
свинско уелингтън
http://lussisworldofartcraft.blogspot.com/2014/10/pork-wellington-recipe.html?m=1
бутер розички с ябълка
http://www.supichka.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0% … D0%BB%D0%BA%D0%B8
бутер кренвиршки
https://mycandykitchen.blogspot.com/2011/12/blog-post_937.html?m=1
кроасани с шоколад
http://silviyacooks.com/%D0%BA%D1%80%D0%BE%D0%B0%D1%81%D0%B0%D0% … 0%B5%D0%BB%D0%B0/
бутерки със спрайт и ябълки на Лабрекс 'да си глътнеш езика'
http://kulinarenelixir.blogspot.com/2011/05/blog-post_23.html?m=1
ябълков щтрудел
http://zanaeblogcook.blogspot.com/2013/07/blog-post_19.html?m=1
сьомга със спанак в бутер тесто
http://buonafurcettaivana.blogspot.com/2017/01/blog-post_27.html?m=1
бутер охлювчета с маслини
http://yoli-www.blogspot.com/2008/09/blog-post_4140.html?m=1





Последна редакция: сб, 17 ное 2018, 08:38 от lady_gothic

# 20
  • Мнения: 13 985
Да се изкажа за цвеклото. Хапваме го без обработка. Имам си трик- една голяма пластмасова купа. Вътре го стържа на рендето. Така си осигурявам салатата за няколко дни подред. После само вадя и овкусявам.
Давам идея за тези от вас, които го варят- да пробват да го сварят на парчета в съд за готвене на пара. И да го оставят една идея по- сурово. После го минавам през студена вода, изцеждам и оставям за малко в хладилник.
Мусака с червено цвекло също е много вкусна. Все едно хапваш варена царевица. На това го оприличавам.

# 21
  • под тепетата
  • Мнения: 2 670
Пеп-4о, подсещам те за крем-питата на Капмари, ако още не си употребила корите.
 Благодаря на дядо хаджия за темата!
vici75, вземи си едно електрическо ренде и си решаваш проблема. Това ми е най-използвания уред в кухнята.

# 22
  • Мнения: 786
аз не разбрах някой попадал ли е на бутер тесто с масло /не с гадости и маргарини/? много обичам, а ме мързи да правя.

# 23
  • Мнения: 2 000
Съмнявам се да има само с масло....предвид цената му,  бутер тестото ще е с баснословна такава....
У дома купуваме прясното на Била или Лидл, умишлено не му заглеждам етикета. Grinning, но и не купувам толкова често - на три - четири  месеца по-веднъж

# 24
  • София
  • Мнения: 7 099
marchеva14, тъй като ще се захващам за туршията, която ми предложи в предната тема, да питам - аспирина в маринатата ли се разтваря или после се слага в бурканите?
Счукваш го на прах и го прибавяш към цялата смес , бъркаш колко трябва, докато си легнеш, оставяш 1 нощ и насипваш в бурканчетата.,

# 25
  • София
  • Мнения: 7 099
аз не разбрах някой попадал ли е на бутер тесто с масло /не с гадости и маргарини/? много обичам, а ме мързи да правя.
Има, но не мога да ги открия, а и забравих за се обадя по телефона за да разбера къде го предлагат за покупка на единични бройки или само за ресторанти. Това което прочетох е, че се предлага в кашон по 6 бр , на мен ми е много като количество, но хайде, ще се прежаля, но къде да го съхранявам, нямам толкова място във фризера, имам само три чекмеджета.
Рядко ползвам бутер тесто, та си разрешавам, също така правя бутер тесто сама, но работата е 1 ден, а това което приготвя се изяжда точно за 1 час.  Mr. Green

# 26
  • Мнения: 3 094
Тръгнах да търся такова електрическо ренде онлай, но не мога да се ориентирам. Има хиляда вида от малки до големи. Вие какви ползвате? Ако е много голямо няма да се купува, че преливам от джиджавки.

Иначе направих цвеклото снощи и стана убийствена салата. Смесих с кейл, морков, лук, чесън, целина,  броколи, маслини и печени бадеми. Оставих овкусена 30 мин.  Не се усети мириса на пръс. Настъргах го много лесно. В мивката сложих купата. Нагласих и кисия ако нещо съвсем почне да се омаскарява да имам резервен план. Да стържа в нея както ми препоръча пе-п4о. Но не се наложи. Не очаквах толкова добър резултат.

# 27
  • Мнения: 2 208
marchеva14, тъй като ще се захващам за туршията, която ми предложи в предната тема, да питам - аспирина в маринатата ли се разтваря или после се слага в бурканите?
Счукваш го на прах и го прибавяш към цялата смес , бъркаш колко трябва, докато си легнеш, оставяш 1 нощ и насипваш в бурканчетата.,
Аз не дочаках отговора и го сложих така цял. Надявам се, че с разбъркването ще се стопи. Утре ще го затворя в буркани и дано ни хареса, ще споделя после.

# 28
  • Мнения: 140
vici75, аз съм с мулинекс - компактно е и много лесно се мие, но не съм имала друго за да направя сравнение.

# 29
  • София
  • Мнения: 7 099
[...................Аз не дочаках отговора и го сложих така цял. Надявам се, че с разбъркването ще се стопи. Утре ще го затворя в буркани и дано ни хареса, ще споделя после.
Закъснях, но си имах работа и късно влязох, нищо, при разбъркване той ще се стопи. Сподели, но ти можеш да я опиташ още когато я поставяш в бурканчетата, тя си е сурова туршийка и е годна за хапване веднага. Така ще можеш за прецениш дали е добре на сол, примерно и винаги можеш да добавиш, тя не е капризна. и търпи варианти.

Общи условия

Активация на акаунт