Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 16 ноем. 2018, 13:23 ч.

За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 22 201
  • 590
  •   1
Отговори
# 30
  • под тепетата
  • Мнения: 2 670
vici75 , когато го купувах, това ми бяха критериите - малко, лесно за поддръжка, не с хиляда джаджи. Мулинекс ги купиха Тефал. Така че го търси под тази марка. Не е евтино, но съм супер доволна. Подобни мисля, че пускат и в Лидл , на по-ниска цена, но не знам как са като качество.

# 31
  • Мнения: 6 743
на Лидъл ел уредите са с много добро качество. Моето  беше Тефал,  с 5 или 6 приставки, но най-често използваните са 2-3 Simple Smile и сега девойката, която го използва, ползва 2. Така че виж приставките (не ти трябват такива, дето ще събират прах) , мощността и размера

# 32
  • София
  • Мнения: 7 098
Искам да приготвя крем-карамел с  боровинково сладко  в СИЛИКОНОВА  форма, може ли  така да се направи, някоя от вас дали пече крем-карамел в такава форма!  Моля ви, бързо ми отговорете, че го започвам, благодаря. Simple Smile

# 33
  • София
  • Мнения: 1 323
Моля ,предложете ми рецепта за торта със сметана ,течен шоколад и лешников тахан !

# 34
  • Мнения: 2 208
[...................Аз не дочаках отговора и го сложих така цял. Надявам се, че с разбъркването ще се стопи. Утре ще го затворя в буркани и дано ни хареса, ще споделя после.
Закъснях, но си имах работа и късно влязох, нищо, при разбъркване той ще се стопи. Сподели, но ти можеш да я опиташ още когато я поставяш в бурканчетата, тя си е сурова туршийка и е годна за хапване веднага. Така ще можеш за прецениш дали е добре на сол, примерно и винаги можеш да добавиш, тя не е капризна. и търпи варианти.
Искам да споделя, чу туршията се хареса на всички вкъщи и си я запазвам като рецепта. Още веднъж много ти благодаря! Flowers Hibiscus

# 35
  • София
  • Мнения: 7 098
............Искам да споделя, чу туршията се хареса на всички вкъщи и си я запазвам като рецепта. Още веднъж много ти благодаря! Flowers Hibiscus

Благодаря ти, за доверието, зарадвах се.   bouquet Нали знаеш, аз съм по бързите и лесни неща, така и с тази туршийка.

# 36
  • Мнения: 2 405
Имам въпрос и знам,че тук бих могла да получа отговор.
Наумила съм си утре ,да правя за първи път кюфтета от червена леща.Измита и накисната е,но...в нета разрових за рецепти-повечето са с картоф или булгур,а аз не трябва да ги ползвам.Моля за предложения(скоро в блог на някоя вълшебница от форума бях гледала,но коя ли беше?).Благодаря!

# 37
  • Мнения: 6 743
Няма нужда от накисване  тя се вари много бързо
в моя блог има кюфтета от червена леща и гъби, картофа може да смениш с овесени ядки, ако ти позволява режима

# 38
  • Мнения: 2 405
О,при теб първо надникнах и най-вероятно ще е по твойте напътствия,но ми се струваше,че и някъде другаде гледах...Благодаря !

# 39
  • Мнения: 614
denyil, можеш да разгледаш тези кюфтенца с леща като замениш лапада със спанак.
http://ilrai.blogspot.com/2013/03/blog-post_23.html
Вегетариански (постен) бъргър
http://www.hera.bg/s.php?n=4646



Последна редакция: вт, 20 ное 2018, 14:40 от doroty3

# 40
  • Мнения: 786
кажете какво е това чудо "боб леща", някой знае ли?

# 41
  • София-Младост
  • Мнения: 14 351
Освен да е боб с размер на леща...къде го видя, чу, прочете?  Аз не съм чувала до сега.

# 42
  • Мнения: 786
Laughing не само, че го видях, ами си и купих от една баба. беше ми интересно дали някой го е чувал.

# 43
  • Разград
  • Мнения: 3 092
Привет!
Тази вечер мисля да правя блатове за торта с амонячна сода, но не мога да намеря рецептата.... Откривам в нета, но все е нужен миксер, а имам спомен, че бърках само с бъркалка...
Ако имате такава рецепта, моля за нея!
Благодаря предварително! Flowers Hibiscus

# 44
  • под тепетата
  • Мнения: 2 670
Имам такава рецепта от една наша възрастна роднина, лека и пръст. Блатовете се разточваха . Ставаше огромна.
 За блатовете:
5 яйца, 2п. амонячна сода, 1ч .л хлябна сода, 5 с.л. олио, 1ч.ч. захар, брашно колкото поеме.
 Продуктите се смесват като за кекс. меси се тесто като за пита и се разделя на 5 части - за петте блата. Разточват се леко и се изпичат. Може да се надупчат леко с вилица преди печене.
 За крема:
2л прясно мляко, 2ч.ч. брашно ( 14 с.л.), 2ч.ч. захар, 125 гр масло, 2 ванилии, 4 жълтъка и 4 белтъка.
 Жълтъци + бршано + студено мляко се разбъркват на гладка каша. Останалото мляко със захарта завира и се прибавя кашата с непрекъснато бъркане . Вари се до сгъстяване и се отстранява от огъня, добавя се маслото и ванилията. След като поизстине се слагат разбитите на сняг белтъци . Редуват се блат и крем и се украсява с настърган шоколад и орехи. Трябва да престои, за да се напоят блатовете. Може да им се изрежат краищата предварително след печене.

  А тази е на майка ми - с 3 блата
за 1 блат : 2 яйца, 2с.л. кисело мляко, 2с.л. олио, 6 с.л. захар, 6с.л. брашно

за 3-те блата - 1 шише ам. сода( предполагам 1 пакет =10гр), 1 бакпулвер
    Пекът се върху намаза с олио хартия . Крем не съм записала какъв е.
  блатовете се пекат върху намазана с олио хартия. Кремът е по избор.  
 

Последна редакция: вт, 20 ное 2018, 17:49 от bilqna_69

Общи условия

Активация на акаунт