Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 24 ноем. 2018, 11:09 ч.

Вегетарианска тема 11 - какво ще готвим днес

  • 4 877
  • 88
  •   1
Отговори
# 30
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 3 547
При мен днес шницели от киноа и просо. За ввчеря крем супа от карфиол.

# 31
  • Калифорния, САЩ
  • Мнения: 4 199
        От тези дни - постен грах на гъста яхния; хрупкави пикантни тиквички; броколи с лимон и зехтин; ванилов кекс; много плодове и салати (млечна, зелена, доматена с прибавки).

# 32
  • Мнения: 1 893
За днес сготвих ястие от зеле с моркови,  бял боб и ориз, подправено с джоджен, червен пипер и сол.

# 33
  • The QC to be!!!
  • Мнения: 4 529
       
Скрит текст:
От тези дни - постен грах на гъста яхния;
хрупкави пикантни тиквички;
Скрит текст:
броколи с лимон и зехтин; ванилов кекс; много плодове и салати (млечна, зелена, доматена с прибавки).

как се приготвят?

# 34
  • Германия
  • Мнения: 804
Киноа (немска!) със зеленчуци, картофен огретен, къри-леща със сладък картоф и спанак, запеканка с паста от елда и тиквено-доматен сос, тарталети от многолистно тесто със спанак и сирене, салата от печена тиква и рукола, чипс от къдраво зеле и кейл, "бисквити" от овесени ядки, ябълки, орехи и шоколад.
Салатите ни вече са зимни: резене с портокал, зеле с моркови, разни цикории с ябълка...

# 35
  • Пловдив
  • Мнения: 10
Здравейте Simple Smile Аз днес правих тиквена крем супа с крутони, питчици със сиренце, маслини и билки, баница със сирене и извара и печена тиква Yum
Може ли рецепта за питчиците със сирене? Благодаря 😊

https://recepti.gotvach.bg/r-48512-%D0%91%D1%8A%D1%80%D0%B7%D0%B … D0%B5%D0%BD%D0%B5 - това е рецептата, като аз в питките след като започна да ги оформям вътре слагам още сирене, маслини и подправки.

# 36
  • Мнения: 1 893
Синьо, къри лещата със сладък картоф и спанак как я приготвяш? Много вкусно звучи и ми се иска да я предложа вкъщи и аз. Simple Smile

# 37
  • Калифорния, САЩ
  • Мнения: 4 199
  Baby, имам една подправка (галета) (аз мисля, че и ти си в Щатите - има я наесякъде). Тиквичките ги нарязах, посолих и оставих за два часа. Подсуших. Потопих в разбито яйце и овалях в подправката. Изпържих.
Ето я нея, а ето и тиквичките как изглеждат.





   Сега видях, че си питала за броколите - елементарно е. Сваряваш в подсолена вода на розички за две-три минути (ако искаш можеш на пара да ги направиш). Отцеждаш. Изстискваш пресен лимон или лайм, малко зехтин ( стават чудни с авокадово олио), посоляваш. Разбъркваш и хапваш. Имай в предвид, че от лимона пожълтяват след няколко часа и не изглеждат така примамливо. Моят син ( на шест е) изяде ей тази порция за обяд и вечеря, много го харесва.

Последна редакция: чт, 29 ное 2018, 23:18 от ir74

# 38
  • Германия
  • Мнения: 804
Катерица, пиша веднага. Simple Smile Продуктите са на око:

чевена леща (аз я кисна от предишния ден)
лук
чесън
морков (може и без)
сладък картоф
спанак
домати (най-хубаво е с пресни)
джинджифил
куркума
къри (слагам или някакво готово, или забъркано от мен)
сол
зехтин

Слагам лещата да се вари заедно с лука, чесъна и моркова нарязани на дребно. Много внимавам да не сложа прекалено много вода, защото целя по-гъста, кремообразна консистенция. Добавям зехтин, нарязания на много дребно джинджифил, кърито и куркумата. Като се посвари лещата (има една разполовена, която става за нула време, но аз обикновено ползвам такава на цели зърна и на нея си ѝ трябват 15-20 минути) добавям и нарязания сладък картоф. Като се свари и той (не му трябва много време) добавям нарязаните на кубчета домати и малко след тях и нарязания спанак. Варя само още ~1 минутка колкото да се попари спанакът.

Точно с тези продукти ни е много вкусна. Simple Smile Пробвала съм и без домати (защото не е имало), и с тиква вместо сладък картоф, и с други зелении (кейл), но не е същото.

Последна редакция: пт, 30 ное 2018, 10:45 от Синьо

# 39
  • Мнения: 1 893
Синьо, много благодаря за подробните обяснения Flowers Bouquet   Днес отивам да купувам продуктите Simple Smile
Имам само още един въпрос : нали може/ става и със  спанак, който е замразен, от тези, които се продават порционирани?

# 40
  • Германия
  • Мнения: 804
Катерица, вземи пресен. Wink

# 41
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 11 176
и аз смятам да направя лещоното къри, но с каквото намеря вкъщи, че вали и не ми се пазарува.
благодаря за идеята. Hug

за мъжът ми ще има и хлебни кнедли от изостанал хляб.
вчера една съседка ми донесе домашно изпечен хляб, чудя се ког ада го предложа, защото у нас се яде малко хляб, а ми е жал да го замразя, вчера ми го донесе горещ от фурната.... newsm78
освен да замразя кнедлите... newsm78

# 42
  • The QC to be!!!
  • Мнения: 4 529
Скрит текст:
 Baby, имам една подправка (галета) (аз мисля, че и ти си в Щатите - има я наесякъде). Тиквичките ги нарязах, посолих и оставих за два часа. Подсуших. Потопих в разбито яйце и овалях в подправката. Изпържих.
Ето я нея, а ето и тиквичките как изглеждат.





   Сега видях, че си питала за броколите - елементарно е. Сваряваш в подсолена вода на розички за две-три минути (ако искаш можеш на пара да ги направиш). Отцеждаш. Изстискваш пресен лимон или лайм, малко зехтин ( стават чудни с авокадово олио), посоляваш. Разбъркваш и хапваш. Имай в предвид, че от лимона пожълтяват след няколко часа и не изглеждат така примамливо. Моят син ( на шест е) изяде ей тази порция за обяд и вечеря, много го харесва.

  bouquet Благодаря! Слюнки ми текнаха!  Blush Много ми се струва работата около тези тиквички и няма да е скоро да ги направя. Броколито изглежда много свежо - това преди или след варенето?

# 43
  • Калифорния, САЩ
  • Мнения: 4 199
Скрит текст:
 Baby, имам една подправка (галета) (аз мисля, че и ти си в Щатите - има я наесякъде). Тиквичките ги нарязах, посолих и оставих за два часа. Подсуших. Потопих в разбито яйце и овалях в подправката. Изпържих.
Ето я нея, а ето и тиквичките как изглеждат.





   Сега видях, че си питала за броколите - елементарно е. Сваряваш в подсолена вода на розички за две-три минути (ако искаш можеш на пара да ги направиш). Отцеждаш. Изстискваш пресен лимон или лайм, малко зехтин ( стават чудни с авокадово олио), посоляваш. Разбъркваш и хапваш. Имай в предвид, че от лимона пожълтяват след няколко часа и не изглеждат така примамливо. Моят син ( на шест е) изяде ей тази порция за обяд и вечеря, много го харесва.

  bouquet Благодаря! Слюнки ми текнаха!  Blush Много ми се струва работата около тези тиквички и няма да е скоро да ги направя. Броколито изглежда много свежо - това преди или след варенето?

    След. Веднага след като го извадиш от врящата вода го залей с леденостудена или през гевгир с течаща студена вода. Запазва се естествения цвят така.
   А за тиквичките - бързи са много и убийствено вкусни. Но ... не успях да се спра навреме и днес кантарът е с паунд и половина нагоре 😝. 

# 44
  • София
  • Мнения: 1 744
торта с маскарпоне и заквасена сметана
салата от боб, печени чушки и чери доматки
паста с доматен сос и маслини
фалафели
кимчито си върви, когато няма друга салата

Общи условия

Активация на акаунт