Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 24 ноем. 2018, 11:09 ч.

Вегетарианска тема 11 - какво ще готвим днес

  • 10 084
  • 148
  •   1
Отговори
# 105
  • София
  • Мнения: 1 863
ние тези дни караме на салати + екстри от новогодишната трапеза, които позволяват отложено ядене (сирена)
от нова година остана баница, която вече се изяде и торта, която само мъжът ми бори сам
за утре дребният професор си поръча боб

# 106
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 11 287
от последните дни: сарми с кисело зеле и просо
басмати ориз със зеленчуци на къри
пържени картофи
bowl със зеленчуци: сварен настърган карфиол, пържени гъби, моркови, алабаш, суров спанак
тепаняки: тиквички, гъби - печурки и кладница
спагети с доматен сос

# 107
  • Мнения: 1 953
Днес готвих супа с киноа, настърган морков, карфиол, червен лук, забулено яйце.
По празниците правих много сполучлива запеканка с лозови листа, морков, лук, елда и заливка от настърган кашкавал, мляко и яйце.

# 108
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 11 287
днес варен кафиол с мариновани артишоци
салата със запържена тиква и гъби и мариновани с балсамико

да ви се похваля: днес бяхме в някакъв новооткрит магазин, малко тип селски магазин, всичко имаше.
и при замразените неща намерих 3 вида торти без глутен!!! едната на тоблерон, другата шведската бадемова торта от Икея и третата пак бадемова, но бяла.  Crazy
взех две  да ги опитам.  Blush

# 109
  • София
  • Мнения: 568
Много вкусни идеи чета!
Аз да споделя, че наскоро правих бурито с арменски питки, като пълнежът беше от пасиран нахут със ситно нарязани лук, краставица, червена чушка, тофу, маслинена паста, настърган морков, подправено с олио, сол и черен пипер. Стана супер вкусно. Отделно си добавяхме и резени домат.

# 110
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 3 577
Направих питки с най-различни видове брашна. От просо, ръж, киноа, овес, леща, ленено семе, елда.

# 111
  • София
  • Мнения: 1 863
и при нас беше пекарна основно. в този сняг ми носи уют приготвянето на печива:
пита със сирене
овесени сладки

днес ще е елда със зеленчуци (грах, печени чушки и сушени манатарки)

# 112
  • Мнения: 1 953
Елда мога да ям всеки ден. Simple Smile
Днес предложих кисело зеле на фурна с ориз (исках булгур, но беше свършил) , моркови и соеви кубчета.

# 113
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 800
crossfade как я правиш с тахан?  newsm78

Сусамов тахан+ябълков оцет+чесън.
https://www.youtube.com/watch?v=S1ABC_CNMsc
Наистина препоръчвам със сусамов, не слънчогледов.


До сега не съм яма соеви кубчета... кажете някоя лесна рецепта? На какво имат вкус?
Благодаря Simple Smile

# 114
  • Мнения: 1 953
Соевите кубчета официално ги водят като "заместител " на месото. Прибавят се за рецепти, в които да наподобяват месни кубчета....ама аз не знам такива рецепти , защото нямам опит с готвене на месо. Моят син като ги види казва, "а това е онова, дето е като хляб ". Или понякога като ме пита какво има за ядене, казвам -"ами онази рецепта, дето е с хляба" Joy
Според мен, вкусът им е абсолютно неутрален, зависи от подправките и продуктите, които прибавяш.
Последното, което сготвих с тях беше киселото зеле. Залях сухите соеви кубчета с гореща вода - да се накиснат и омекнат, чаках 30 мин.,  преплакнах и смесих със зелето, настърганите моркови, ориза, олиото, сол, червен пипер и пекох във фурна. Мисля, че на повечето опаковки има сложена някаква рецепта. Май "винен кебап " беше подходяща рецепта за тях, ама не съм сигурна.

# 115
  • Германия
  • Мнения: 822
Жълта леща на къри, фондю със сирена, крем-супа от тиква, зеленчуци с басмати по "китайски", пюре от кореноплодни.

# 116
  • София
  • Мнения: 1 863
и при нас ще е от оранжевата леща на супичка, с повече бульон, отколкото обичам, че моето ситничко пък обича чорбичка

# 117
  • София
  • Мнения: 568
- Крем супа от много спанак, лук, морков и батат.
- Салата с домати, краставица, лук,червена чушка, житен зародиш, червен боб.
- морковени кюфтета с малко брашно нахут

# 118
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 11 287
от известно време пак събирах вода, спях много и не се чувствах добре, затова преминах на нов тип хранене и за сега установих, че от бобовите ми става зле. ooooh!
т.е. леща, боб, грах, нахут отпадат  #Cussing out
елдата също я подозирам, още не съм я тествала.
взех си безглутенови овесени ядки да видя дали те ще ми понасят, защото в момента съм основно на плодове и зеленчуци, последните дни и малко млечни, че бяхме на път и е абсурд само ябълки и портокали да ръфам... Rolling Eyes

основно ям салата или зеленчуци и гъби на тиган. понякога си правя и супа, но не ме засища кой знае колко много като са само зеленчуци (до скоро и картофи не ядях...).

за утре съм планирала пататник със зелена салата и авокадо
за вечерта кисело зеле.

да се похваля: купих си кован тиган, директно от ковач. ковачницата е построена 15в. и още функционира. феноменално!!! имаше най различни размери, взех си среден размер, амлко по-дълбой и с две дръжки като на тава. така не заема толкова място във фурната.
сега трябва да го обгоря, за да хване патина и да не лепне.
аз имам такъва тиган, но масов продукт и го обгарях навън заради пушилката. ама тези дни ще вали дъжд и или ще чакам да спре, или ще трябва вътре да процедирам... newsm78

# 119
  • Германия
  • Мнения: 822
Картофен огретен, печено брюкселско зеле, зеленчукова супа със застройка, тиква на тиган.

asyalein, много неприятно, то не ти остават много неща за ядене. Rolling Eyes Дано да се подобри положението, защото човек може да си докара сериозни липси с толкова еднообразно хранене.

Общи условия

Активация на акаунт