Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • София
 • Мнения: 74
Мами, въпросът ми е към опитните и компетентните в тази област - По какво да разбера дали ми монтират това, за което си плащам или е "на доверие"? В понеделник ще дам поръчка и ей това се питам.  newsm78 #Crazy

# 1
 • Стара Загора
 • Мнения: 671
Стъклопакета по нищо не можеш да познаеш дали е с К стъкло . За дограмата замиси от марката . При някои марки не можеш да познаеш освен ако не срежеш дограмата за да видиш и проброиш камерите а при други марки има разлика в размера на профила.

# 2
 • Мнения: 957
Не знам дали К стъкло е събирателно понятие за различни модели стъкла с изолиращи функции или е определен модел стъкло с изолиращи функции.
Ние си поръчахме дограма с такова стъкло - нашето в поръчката го писаха *сънерджи* и като го гледаш от растояние леко синее, ама съвсем леко. А броя на камерите мисля,че можеш да съдиш по дебелината на дограмата. Не ви ли показаха във фирмата, в която поръчвахте разрези на профили с различен брой камери?

# 3
 • Пловдив
 • Мнения: 554
За К-стъклото можеш да нагрееш със запалка от вътрешната страна (тази към стаята) и там се затопля стъклото, а от външната трябва да остане студено. така поне ни показа нашия майстор, обаче преди сглобяването на стъклопакета, но смятам и че при сглобен стклопакет тябва да стане, защото нали това е идеята - топлото да не излиза навън.

# 4
 • София
 • Мнения: 74
За К-стъклото можеш да нагрееш със запалка от вътрешната страна (тази към стаята) и там се затопля стъклото, а от външната трябва да остане студено...
cleare , Да де, ама не ми стиска, ами ако се повреди? Rolling Eyes Или да го пробвам в тяхно присъствие? Представяш ли си как ще ме гледат ? #Crazy
А броя на камерите мисля,че можеш да съдиш по дебелината на дограмата. Не ви ли показаха във фирмата, в която поръчвахте разрези на профили с различен брой камери?
elfljo,  на  мен все ми изглеждат еднакви на външен вид но това, което споделяш е идея - да запомня точно как изглежда профила в техния офис, за да го сравня с това, което ми поставят.
Стъклопакета по нищо не можеш да познаеш дали е с К стъкло . За дограмата замиси от марката . При някои марки не можеш да познаеш освен ако не срежеш дограмата за да видиш и проброиш камерите а при други марки има разлика в размера на профила.
Е точно заради това се чудя, дали ще е "на доверие".

Момичета, мерси за мненията Ви. Ще чакам и други да се включат.

# 5
 • София/Перник
 • Мнения: 431
К-стъклото се разпознава лесно, но трябва да имаш набито око Wink и база за сравнение - ще се опитам да обясня възможно най-разбираемо...
Отваряш прозореца така, че да имаш възможност да сравниш огрян от слънцето директен участък от пода или от стената и такъв участък, който е огрян през стъклопакета. Ако стъклопакета е с К-стъкло съответния му участък е забележимо по-тъмен от директно огрения.
Също така погледнат отвън при пряка слънчева светлина стъклопакетът има синьо-зеленикав оттенък.

Това със запалката не си разбрала, че може да се провери единствено и само ПРЕДИ сглобяването на самия стъклопакет - т.е. да отидеш в завода (фабриката), в която правят стъклопакета! След сглобяването на стъклопакета не може да прилагаш този "номер", защото въздуха, затворен между стъклата така или иначе вече е изолатор. Т.е. всеки стъклопакет (дори и с обикновени стъкла) изолира топлото. К-стъклото се отличава с нанесен допълнителен слой - ето повече инфо
Зимата най-добре се разбира дали имаш стъклопакет с К-стъкло - просто е по-топло на пипане.

Това е от мен. Късмет и се довери на изпитана фирма и марка дограма, за да нямаш съмнения!!!

# 6
 • София
 • Мнения: 74
Галски, специални благодарности за компетентният ти отговор и за допълнителната информация от мен и моят съпруг   bouquet !

Общи условия

Активация на акаунт