Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 435
 • Мнения: 46
Доорс, възможно е резултата да се подобри. Все пак при бременност хормоните са завишени, ядеш повече и по-качествена храна, пиеш добавки. Нормално е организма ти да може да се регенерира и то от продължителен застой на предното състояние.
Сестра ми година след раждане цитото и от 2ра стана 1ва гр, а има раничка от поне 5 год.
Затова радвай се и не се поддавай повече на излишни съмнения. Все пак пробата е прегледана повторно.

КДимитрина, аз и след двете конизации пих антибиотик+ пробиотик. Но пропуснах след първия път вит б комплекс и след втората конизация се оказа, че имам гъбична инфекция ( вероятно от антибиотика).
Та, вит б комплекс пий за вс случай. Аз обаче на твое място не бих пила антибиотик. Може да са преценили, че на организма ти ще навреди по-малко ако лекуваш отново гъби, отколкото да го отслабиш с някой антибиотик ( само предполагам. За твое спокойствие, ако можеш да питаш,питай !)

# 436
 • Мнения: 7
Палмичка, благодаря за отговора. Не ми е удобно да звьня на докторката, за да не я обидя. Но сьм сигурна, че ако пия ще гьбясам пак. Но пьк след като шефа на отделението каза да не пия, явно няма опасност от инфекция след тази операция. Като ме изписаха имаше една жена, която беше дошла за епикриза и на нея той и беше правил конизация и тя каза, че не е пила АБ.

# 437
 • Мнения: 901
Аз също след конизацията пих АБ

# 438
 • София
 • Мнения: 797
И аз, но и противогъбично също. И двете още в болницата ги започнах.

# 439
 • Мнения: 7
Благодаря, момичета ще взема антибиотика с противогьбично и вит.Б. Конизацията беше вчера, дано да не е проблем един ден. Kissing Heart

# 440
 • Мнения: 127
Бясна съм!
Здравно осигурена съм, но моята лична дава трудно направления, затова си платих 40 лева за АГ преглед без направление. Оказа, че за тези пари не получавам почти нищо- видяха ме на видеозон и това е.   

Докторът беше  учуден, че съм без направление- според него по закон ми се полагало веднъж годишно и ме прати при личната да взема, защото ми откри 5 см киста и се налагат допълнителни изследвания, както и наблюдение 2 пъти в годината.
Днес личната видя снимката и каза, че не е киста, а разпукването на яйцеклетката при овулация и не ми даде направление. Според нея по ЗК не ми се полага и  цитонамазка, както и че нямало такова нещо, че имам право веднъж годишно да ми даде направление за АГ преглед. И изобщо- само си въобразявам, нищо ми няма и т.н.

Извинявам се, че сигурно не е точната тема, но вие лесно ли си взимате направления или ходите на платени прегледи?

# 441
 • София
 • Мнения: 4 424
Тук повечето са с атипични участъци и половината с операции. И се ходи по частни.
Не съмсигурна, но мисля, че имаш право след определена възраст на профилактични по здравна каса. Но винаги можеш да кажеш, че имаш оплаквания, то вече коя ли жена няма, и да ти даде направление, но явно не и твоята. По- добре я смени.

А в твоя случай при положение, че специалист ти е казал, че имаш проблем, а тя спори и не иска да ти даде, може и оплакване да пуснеш. Аз бих вече. Писна ми да се правят на ударени и да не дават направления, а да си ги пазят.

# 442
 • Мнения: 4 606
Мисля, че все още няма направления за профилактика.
Изобщо не ми се коментира колко глупаво е това.
Иначе, ако се каже, че има контактно кървене или друго оплакване, в повечето случаи дават.
В твоя случай - обади се до НЗОК и попитай какви са ти правата в случая. Разбира се тогава личната може да ти направи проблеми, а смяната на лекар е юни месец.

# 443
 • Мнения: 3 385
Бясна съм!
 откри 5 см киста и се налагат допълнителни изследвания, както и наблюдение 2 пъти в годината.
Днес личната видя снимката и каза, че не е киста, а разпукването на яйцеклетката при овулация и не ми даде направление
Тая жена е тъпа (извинявам се, но не намирам друга дума) и безхаберна към здравето на пациентите си. 5 см фоликул видяла милата! Аз бих пуснала жалба срещу нея за отказа и оспорване на диагноза от специалист!
Ако си над 30 - веднъж годишно АГ и цито.

# 444
 • Мнения: 127
Семейна приятелка е личната.
Жалба не знам дали бих подала, но определено ще я сменя. Да, за жалост, знам че е чак юни.
В случая се запъна защо точно при този съм била отишла- той нищо не познавал. Ами... защото лоши отзиви за него не прочетох, затова.
А доколко някой познава... такава каша ми е в главата вече, че не знам кой какво познава и доколко е истина.
Миналата година ходих пак на частно- повлияна от тази тема. И настъпи голямата каша (слагам в скрит текст леко досадния разказ). Simple Smile
 
Скрит текст:
Реших да си направя цитонамазка и цялостен преглед на частно. 60 лева беше сумата, стори ми се разумна.
Да, ама платих 300. Ами то, нямало смисъл от цитонамазка- най-добре колпоскоп, там всичко се виждало.
Откриха ми малък полип и някакъв атипичен участък, от който взеха проба и изследваха.

Участъкът се оказа лека аплазия, но нямало да се махне сам. Полипът също. Но!... Не знам защо, не можело наведнъж, а трябвало 2 отделни интервенции- всяка като отделна операция и съответно двойна сума.  

Реших да видя второ мнение и тогава наистина взех направление по здравна каса. Алелуя, първото ми и единствено, което съм получавала досега! Simple Smile
Пак имаше натяквания от личната защо съм отишла на частно, те много лъжели, сигурно нищо ми нямало. Забележете Въпросът- сигурна ли съм била, че не ми прожектира някакви неща на монитора?
Ами, сигурна съм, защото ми сложи упойка и ме боцна, за да вземе проба от участъка- видях и усетих как прокърви при тази интервенция.

Отидох за второ мнение по здравна каса, но май сгреших с това, че показах изследванията предварително. Казаха направо- ще те стържем. Изобщо не ме погледнаха- да видят така ли е, не е ли така.
Толкова по здравна каса. Питах няма ли да ме видите все пак- ами нали съм имала изследвания.

Е не! Запънах се, че няма да правя нищо докато не ме види друг специалист.

Та така, вчера отивам за трети път, който всъщност е реално втори и ново двайсе- киста.
Съвсем се обърках сега какво имам...

Имах уговорка с последния доктор да взема направление и да направим по-пълни изследвания, но сега като не ми дава личната и като твърди, че този не разбира... не знам какво да правя. Каша, пълна каша!

Вие как се оправяте като ви кажат различни неща, аз тотално забих.Последна редакция: пт, 11 яну 2019, 20:31 от Некста

# 445
 • Мнения: 5
Бясна съм!
Здравно осигурена съм, но моята лична дава трудно направления, затова си платих 40 лева за АГ преглед без направление. Оказа, че за тези пари не получавам почти нищо- видяха ме на видеозон и това е.   

Докторът беше  учуден, че съм без направление- според него по закон ми се полагало веднъж годишно и ме прати при личната да взема, защото ми откри 5 см киста и се налагат допълнителни изследвания, както и наблюдение 2 пъти в годината.
Днес личната видя снимката и каза, че не е киста, а разпукването на яйцеклетката при овулация и не ми даде направление. Според нея по ЗК не ми се полага и  цитонамазка, както и че нямало такова нещо, че имам право веднъж годишно да ми даде направление за АГ преглед. И изобщо- само си въобразявам, нищо ми няма и т.н.

Извинявам се, че сигурно не е точната тема, но вие лесно ли си взимате направления или ходите на платени прегледи?

Мда, моята лична е душичка и ми изфабрикува оплаквания, защото вече не можело профилактично да се издават направления. Трябва да отидеш и да се оплачеш че еди си кое те боли, прокървяла си или нещо подобно, а отделно на специалиста да си обясниш симптоматиката.  Просто явно ние дето си плащаме осигуровките нямаме нужда от профилактични прегледи- щом имаме пари за осигуровки значи има и за частно. Личната ми също е бясна защото те са със завързани ръце, най много да ти измислят някакви леки симптоми които нещо не означават за да ти дадат направление.

# 446
 • София
 • Мнения: 2 211
Никога не съм търсила направления от личната ми. Обикновено ходя на профилактичен преглед платено и ако се налагат други болнични интервенции самия лекар, който обикновено освен частно работи и в голяма болница, може да се цитирам "самосезира" и да те приеме и лекува по ЗК, без да са му необходими направления. Говоря от личен опит няколкократно.

# 447
 • Мнения: 46
Некста, направление може да ти се даде по преценка на лекаря, че ти трябва специалист и той не може да лекува състоянието ти или вече го е правил, но не дава резултат.
Прегледа при гинеколога преминава чрез предпочитания от него метод- мануален и/или ехографски... Изследвания, назначени през ЗК, са назначени по негова преценка, а не по настояване на пациента.

При положение, че отиваш с резултат, в който ти трябва лечение от специалист, тя може да ти откаже само на базата, че ще те лекува тя. Отричането на доаегашните резултати тя трябва да подплати с изследвания, проведени от нея! А не от устни заключения върху снимка! С такива приятели, не ти трябват другите. Точно затова, че ти е семеен приятел и заради това, че здравето ти е на тезгяха, трябва да я поставиш на мястото!
Отиваш отново и казваш, че нямаш намерение всяка година да си в това положение, ще подадеш оплакване с молба за разрешение незабавно да смениш личния лекар и ако и тогава не се вземе в ръце, ГО ПРАВИШ! Всичко това обяснено кротко и категорично. Ако реши  да повиши тон или да те прекъсне, и подаваш копие от вече написаното оплакване да си го чете за домашно!

Както имаш задължението да си плащаш осигуровки, които влизат и в нейния джоб, така имаш и правото на адекватно лечение. Иначе така по 40лв...къде е Киро на кирията? Юни месец е далече за толкова голяма киста.

И аз съм бясна!
Аз винаги съм получавала направление веднага,  но само при сегашния ми личен лекар. Затова предишните са ми бивши.

Не оставяй нещата така, защото проблемите се наслагват във времето...и стоте тояги ще са само за теб, за никой друг!

Успех!

# 448
 • Мнения: 127
palmi4kata, благодаря за отговора! Flowers Hibiscus
Още днес трябваше да реагирам по-остро, но като не ме бива в тия работи... понякога трябва да си груб и да ги стреснеш, за да те вземат насериозно.

# 449
 • Мнения: 46
Некста, аз съм същия човек по характер. Затова като се прибера после и аз така премислям. Умните хора са така, но това не се оценява. Често възпитанието и уважението отсреща го бъркат с глупост и тогава им избива простотията.
Бясна съм на тях, защото ако бяха продавачи, щяха да ги карат да са вежливи, но като не са, кой или какво може да ги накара...понякога и аз не знам.
Дано проблемите ти се окажат възможно най-малките и бързо се решат! Скорошно оздравяване!

Общи условия

Активация на акаунт