Коледни меденки

  • 7 057
  • 25
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 153
Здравейте,
Имам следния въпрос към вас. За коледния базар на децата съм решила да правя меденки, тъй като децата са две количеството ще е повече и смятам да започна с направата на меденките седмица по-рано. Ще ги украсяваме с фондан и айсинг (ако ми се получи). Та въпроса ми след като всичко ще се прави толкова по рано дали има опасност нещо да се развали докато стане време да се изяде от децата. Най -много ме притеснява този айсинг четох рецепта, че се прави с белтък на яйце?
Също така много ще се радвам  ако дадете рецепта за захарно тесто (фондан) и айсинг.
 Благодаря много.

# 1
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
айсингът не се разваля. той изсъхва и месеци наред си е ок.

за развалянето - зависи каква рецепта за меденки ползваш, обикновено меденките стават по-вкусни като отлежат.

# 2
  • Мнения: 1 209
Самата медена бисквита ще издържи със сигурност повече от месец, меденките издържат дълго, даже колкото по-дълго стоят стават по-меки. 🙂 А фондана  е само захар   и също има дълга трайност. Фонданът се втвърдява след по-дълго стоене на въздух, но опаковани обаче, бисквитките с фондан спокойно  биха издържали поне 10-15 дни, че и повече..

# 3
  • София
  • Мнения: 153
Благодаря за отговора

# 4
  • Мнения: 383
и аз ще правя меденки за Коледа..ама с този айсинг борбата е тежка.правих пробни-провал-айсинка не става на хъжави тънки ленти аме седи все едно съм замерял с лъжицата от втория етаж по тия пусти сладки....

# 5
  • София
  • Мнения: 490
Снощи направих меденки, но без айсинг. Май трябваше по-малко мед да сложа, че станаха възсладички.  Кръглите форми ги слепих две по две с мармалад между тях. Сложих ги в кутия и ще чакам да омекнат.

# 6
  • Мнения: 3 635
Аз искам да помоля за рецепта. Ще правя къщичка, имам форми, но съм много боса в кухнята. Търся подходяща рецепта за джинджифилова къща. Има рецепта на английски върху кутията с формите, но в нея има златен сироп, не знам какво е това, а в айсинга глицерин.

# 7
  • Мнения: 1 322
Намери рецептата меденките на Джема,стават уникални!Аз ги направих моите,сега се захващам с айсинга...никога не съм правила,дано се получи.

# 8
  • Мнения: X
Някой може ли да предложи хубава рецепта за безглутенови меденки?

# 9
  • Мнения: 3 635
Намери рецептата меденките на Джема,стават уникални!Аз ги направих моите,сега се захващам с айсинга...никога не съм правила,дано се получи.
Миналата година правих къщичка с готови части от Икеа
Правих айсинг
Голям зор беше, първо беше много течен всичко по къщичката се разтичаше
Сгъстявах сгъстявах едва успях да я залепя. Нарая се получи, малко омазана обаче стана. Поука си взех за тази година да купя по леки бонбони за украса Simple Smile

# 10
  • Euskal Herria
  • Мнения: 28 741
Момичета, всяка година се пуска тема за Коледа. Ето тазгодишната, има много рецепти и съвети:
http://www.bg-mamma.com/?topic=1074189;client=koleda2018

# 11
  • Мнения: 978
Аз искам да помоля за рецепта. Ще правя къщичка, имам форми, но съм много боса в кухнята. Търся подходяща рецепта за джинджифилова къща. Има рецепта на английски върху кутията с формите, но в нея има златен сироп, не знам какво е това, а в айсинга глицерин.

За мен това е перфектната рецепта за джинджифилова къщичка

https://www.kulinarno-joana.com/2013/12/djindjifilova-kustichka/

# 12
  • Мнения: 31
Вместо айсинг, аз слагам само пудра захар с една капачка прясно мляко или колкото мляко е необходимо за да стане нужната консистенция. Става страхотно, лесно се работи с него

# 13
  • Мнения: 1 322
Да споделя за айсинга,който вчера правих! С 2 белтъка и 1лъж лимонов сок+200гр.пудра захар,разбирах с един много смотан(слабичък) миксер и за около 10мин.се получи,ама толкова много станаа.Изхабих 1/10от него и др.предлагах в къщи,но никой не го иска Joyтази сутрин вдигам фолиото и го гледам свежарка.Очаквах да е по-трудно,така че смело Heart

# 14
  • Mostly in my mind
  • Мнения: 8 660
Вместо айсинг, аз слагам само пудра захар с една капачка прясно мляко или колкото мляко е необходимо за да стане нужната консистенция. Става страхотно, лесно се работи с него
Пак ли разбивате с миксер и за колко време?

Общи условия

Активация на акаунт