Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 6 дек. 2018, 23:47 ч.

Бебето ми не желае да го кърмя.

 • 1 605
 • 26
 •   1
Отговори
 • Мнения: 17
Здравейте мами. Не знам как да ви обясня. Тъй като родих секцио се налагаше да храня 4 дена бебето си с адаптирано мляко да подчертая = HIP COMBIOTIC. Знаете.. кърмата слиза на четвъртият ден. И точно след 4 дена кърмата ми слезе и бебето ми не можеше да хваща зърното ми.. тъй като е много малко. Налагаше се да истисквам с помпичката. Както и да е.
Сега вече хваща гърдата в момента е на 4 месеца. Но не иска да суче плаче и не желае. Давам тоест продължавам да го дохранвам тъй като не се насища. Ай, нямам достатъчно мляко. Тъ въпроса ми е как да накарам бебето ми да суче от мен?? Страхувам се да не се отбие, защото му е по лесно от шишето. Благодаря предварително за отговорите и извинете за подробното обяснение. Simple Smile

# 1
 • Мнения: 104
Е ти четири месеца ли чака, за да се сетиш да започнеш да го учиш на гърда??!! Бебето ти отдавна е отбито...

# 2
 • Мнения: 1 808
Първо, не на всички жени им слиза късно кърмата след секцио. Но аз бях от тях. Но за да ти дам съвет, трябва да да дадеш информация.

Как се храни бебето? Колко често? На поискване или по друг начин? Кога на гърда, кога добавка и колко? Какво шише ползваш за добавката? Цедиш ли се, кога, колко често? Опиши подробно храненията. Тези неща са лесно обратими в началото. Наистина малко късно си се сетила, но ако искаш съвет, трябва да опишеш ситуацията.
За 4 месеца не се ли сети да повикаш консултант по кърменето? Свържи се, правят консултации по домовете и човек на място по-добре ще те посъветва, защото ще види на практика как действаш.

# 3
 • София
 • Мнения: 1 524
Хм, аз 2 деца съм родила секцио, и двете съм закърмила на първия ден още. Те не рукват реки от кърма веднага, но бебето си суче, коластрата му е достатъчна в тези първи дни.

Бебето като е на 4 месеца сега, досега под каква форма е получавало кърма? Изцедена от шише, от гърда със силиконов протектор? Другите въпроси също са важни. Може да се пробва със силиконов протектор на зърното, ако досега не е пробвано, а то се затруднява със самото засукване. И пак: консултант ще свърши най-добра работа. Свържете се с такъв.

# 4
 • Montana, Bulgaria
 • Мнения: 527
Защо не опиташ със силиконови зърна?

# 5
 • Лайпциг / Перник / София
 • Мнения: 294
Моят съвет също е да опиташ със силиконови зърна, ако до момента не си опитала. Ако бебчо е свикнал да усеща силиконовия биберон, с помоща на силиконовите зърна може да го излъжеш, че все едно е шишето.
Бъди настоятелна и предлагай често да суче! Така за няколко дни ще успееш да увеличиш количеството, което гърдите ти произвежда!

Не искам да те плаша, но това е другата възможна причина, за която се сещам, но наистина, опитай със зърната! Успех!
http://m.bg-mamma.com/?topic=124928

# 6
 • Мнения: 17
Първо-Бебето ми суче но много нарядко. И съм му давала гърда от както се роди.
Второ-опитах със изкуствени зърна и пак не може..
Благодаря за отговорите.

# 7
 • Мнения: 1 808
А би ли отговорила и на другите въпроси, защото иначе няма как да ти се даде адекватен съвет.

# 8
 • Мнения: 17
Яде през три часа адаптирано мляко. И му давам гърда рядко и малко.. защото не иска да суче..

# 9
 • Мнения: 1 808
Божидара, или тази тема е пързалка или желанието ви за кърмене е като желанието ви да получите информация. Няма как аз или някой друг да разбере какво разбирате под малко и рядко. Опишете с точност кога го кърмите и колко продължително. Кога ляга да спи, кога става. Цедите ли? Въобще някаква стимулация прилагате ли за да поддържате лактацията? Какво значи не иска - дърпа се, реве, какво? Не сме ясновидки.

# 10
 • Мнения: 17
Ами кърмя го по 10 15 минути на хранене може би окло 5 6 пъти на ден. Вечерно време суче много защото спи и като почне да плаче го кърмя и той суче. Накратко..когато иска да спи тогава суче повече а когато се наспи около 30 минути спи и  като огладнее му правя мляко адаптирано на 3 часа. Исцеждам се около 50 мл. А понякога 20 мл...

# 11
 • Мнения: 1 808
А защо не го кърмиш на всяко хранене? Ти в момента не дохранваш с АМ, а храниш с АМ и дохранваш с кърма.

Ако искаш да го кърмиш, трябва да даваш гърда всеки път като се размрънка, това е кърмене на поискване, за да се регулира кърмата. И трябва да се спре добавката. Тоест спираш да даваш на 3 часа АМ и започваш да кърмиш. Бебето ще започне по-често да иска кърма, слагаш го на гърда. Много е важно да го кърмиш нощно време между 3-6 часа. Предполагам на 4 месеца вече си е установил някакъв режим на спане. Но поне веднъж в този времеви диапазон трябва да го кърмиш, за да стимулираш лактацията. Ако не може да се събуди, стимулирай се с помпата. Добавка ще даваш само, ако след кърмене бебето иска още мляко. Препоръчвам АМ да се дава със шише на Медела, защото то имитира сукането, бебето трябва да изсуче млякото, а с другите шишета му се излива просто в устата. След кърмене, ако се е наложило даване на добавка, ти ще изцеждаш с помпата, за да стимулираш гърдите. Тялото трябва да получи сигнал - произвеждай повече мляко. Изцеденото може да съхраняваш в хладилник и да даваш вместо АМ.

Не разбрах какво значи, че не иска да суче, в какво се изразява това, какво прави бебето. Доколкото разбирам ти засуква зърната, явно после става нещо, за което трябва да разкажеш, за да се даде съвет. Като засуче зърното прави ли вакуум, като суче чуваш ли да гълта, има ли звук като при целувка? Устните му обгръщат ли хубаво не само зърното, ами и ареолата?

Най-адекватно би било да се свържеш още днес с консултант по кърменето и той да дойде при теб на място и да види кое и как правиш, за да може да помогне веднага. https://lllbg.org/lll/

# 12
 • Мнения: 17
Хваща и суче но изсуква 2 3 пъти и я пуска и плаче. Пак изсуква 2 3 пъти и пак я пуска и плаче..🤔

# 13
 • Мнения: 1 808
А оригваш ли го? Захваща ли хубаво зърното+част от ареолата?

# 14
 • Мнения: 17
Да оргивам го винаги. И захваща зърното много добре и почти цялата арелоя тъй като моята арелоя не е много голяма. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт