Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 20 дек. 2018, 09:18 ч.

Номинации за "Златна малинка" на 2018 година

  • 3 627
  • 33
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 5 228
Морска Книга на Мортен Стрьокнес. Книгата е пълна с описания на морски обитатели и с много факти и цифри, сякаш е някакъв справочник, но в нея няма никакво дествие, ни най-малък сюжет.
Двама герои отиват на лов за акула. Срещат калмар. И изведнъж авторът десет страници описва какво предствавляват калмарите. След това  пък двамата герои срещат кит. Още десет страници - какво представляват китовете.
Тамън влязох в темата, за да спомена за тази книга! Не, че е лоша - има много интересни факти за морето и морските обитатели, обаче липсва последователност някаква, кулминация, нещо, което да направи книгата по-завладяваща. Аз даже не я  и дочетох.

Не си изгубил нищо. С две думи - двамата рибари, дето тръгнаха на рибилов в началото на книгата, има една-две ситуации, когато закачат нещо,  без да го улавят, накрая на книгата се появява акула, но те вече нямат корда или пък нещо от този род и могат само да гледат как акулата им се подиграва. Това продължава две-три мунити, после акулата си заминава. Между всичски тези събития е пълно с всякакви данни за морски риби, които бих преподпочел да науча от Nat Geo.
Книгата е страшно интересена откъм факти, обаче те са изиспвани "хаотично", освен това тези числа "остаряват" с невиждана бързина. Докато ние си говорим, че най-голямата акула е 7 метра, може вече да си открили акула която е 8 метра - казвам го като пример.

# 31
  • Мнения: 3 378
Моята малинка отива при :
Любовен саботаж -Амели Нотомб

# 32
  • София
  • Мнения: 5 948
Романите, които или не оправдаха очакванията, или ме разочароваха най-много са три: "Славея" на Кристин Хана, "Совата" на Самуел Бьорк и "Царица на нощта" от Алекзандър Чи.

# 33
  • Мнения: 2 659
В другата тема леко се затрудних с номинирането - тази година четох много, но количеството беше за сметка на качеството. Simple Smile Тук обаче мога да изброявам до довечера.
Вени е споменала "Славея" - Кристин Хана. И аз съм разочарована, очаквах повече.
"Прилепът" - Ю Несбьо. Четох отрицателни отзиви и не очаквах много. Не го и получих.
"Сол при солта" - Рута Сепетис. Надценена и прехвалена книга.
"Ако ти знаеше..." - Елчин Сафарли. Безапелационно печели моята антикласация. Без конкуренция!
"Камъкът на смъртта" - Луиз Пени. Така и не можах да я оценя тази авторка. Има проблясъци, някои от книгите ѝ ме увличат, но като дойде развръзката, така омазва всичко, че смъквам оценката с поне две единици.
"Укротителят на лъвове" и "Вещица" - Камила Лекберг. Това, което писах за Луиз Пени, с пълна сила се отнася и за Лекберг. Аз май всяка година я номинирам в тази тема. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт