Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 20 дек. 2018, 20:59 ч.

Дете на 2г - трудно проговаряне

  • 2 206
  • 19
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 1 696
bgtatko81

Скрит текст:
Гилен-Баре е автоимунно заболяване, което се появява след боледуване с бактерия или вирус. Оказва се, че дори мъртвите вируси в противогрипната ваксина могат да го предизвикат - случва се много рядко, от порядъка на 1-2 случая на милион. Тук само искам да вметна, че щом нещо толкова рядко може да бъде засечено, то какво остава за неща, които са многократно по-чести като алергии, аутизъм и пр.

Вероятността да развиеш Гилен-Баре след боледуване от грип е по-голяма, отколкото след ваксинация. При всички положения ваксината е по-безопасния избор.Не съм търсила конкретно проучвания, доверявам се на CDC.

Studies suggest that it is more likely that a person will get GBS after getting the flu than after vaccination.

https://www.cdc.gov/vaccinesafety/concerns/guillain-barre-syndrome.html

За алергиите хипотези може да има много, аз просто казвам коя е водещата и за коя има най-много доказателства.

Ваксините даже повече помагат в случая като ни осигуряват контакт с разни микроорганизми, но по много по-безопасен начин. Случая с БЦЖ-то е показателен.

Edit: Сега се сещам, че май и ваксината срещу тетанус също може да предизвика Гилен-Баре, така че ОК има в календара ваксина, която може да предизвика конкретно автоимунно. При всички положения обаче ползите надвишават рисковете.

Edit2: Това със секциото подкрепя същата хипотеза. Децата родени секцио са в много по-голям риск от алергии, отколкото тези родени по нормален начин. Защо? Защото тези, които минават през родилния канал на излизане обират всички бактерии и микроорганизми от там. При децата радени секцио първо колонизацията на червата се случва по-късно и второ с бактерии, които са различни, от тези при нормално родените бебета.

антиваксерството е може би най-опасната и смъртоносна секта в развития свят в момента, заради която умират и много невинни

Абсолютно, винаги съм казвала, че в днешния свят на информация, дезинформация и фалшиви новини има доста хора, които вярват във всякакви безумни неща, но много малко от тях са с такава висока степен на обществена опасност както антиваксърството.


Последна редакция: нд, 23 дек 2018, 21:45 от LillyM

# 16
  • BG
  • Мнения: 431

Изобщо не ми е ясно защо моите включвания в подобни теми толкова много дразнят някои хора

Не са само някои-като съм чела из темите-доста са Laughing
Да поясня защо-всеки път смяташ, че твоите статии са най-меродавни и твоето мнение трябва да е последна инстанция. Да ама не! Нямам нужда някой със снизхождение да ми обясня нещо за проблем, с който не се е сблъсквал, обаче може да пише 3 часа чаршафи по темата. Смешен си, разбери.

# 17
  • Мнения: 89
Аз съм майка на изключително трудно проговарящо дете.
На 5години, почти на 6 и говор има в последната година и половина, като има доста да наваксва спрямо врастниците й. Даже е с риск да я оставят още една година в градина вместо да тръгне на училище 2020.
По мой съвет направете коснултация с логопед и психолог. Ако препоръчат може да направите допълнителна консултация в детска психиатрична клиника и невролог.
Но въпреки консултациите всичко е усилена работа у дома и с логопед

# 18
  • Мнения: 5
По - големият ми син (5г) проговори на 2г и 3-4 месеца. По - малката ми дъщеря (2г и 6м) проговори на 1г и 10 месеца някъде. Започна да казва куче на котката, но след време успяхме да й обясним. После започна да различава животните и хората. Сега на баща ми казва "Пярдо", защо, нямам идея?!

# 19
  • Мнения: 15
И моето дете проговори доста късно, почти на 3 годинки. Но разбираше всичко, просто не искаше да говори. И сега като проговори, не млъква по цял ден,сигурно си наваксва.

Общи условия

Активация на акаунт