Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 30
  • Мнения: 1 749
Помощ!!!!!! Кажете как да извадя хлебчето от формата. Изпекох едно кръгло с паричка, него горе-долу го извадих без част от долната кора, но правоъгълното е като залепено, не ще, изкривих си шпатулата

# 31
  • Мнения: 1 206
Марчева, благодаря Simple Smile , ще го сваря

# 32
  • Пловдив
  • Мнения: 306
Здравейте, имам блат за торта, кокосови стърготини, захаросани черешки от Лидл и шоколад. Искам да направя къпкейк на клечка, но не мога да намеря подходяща рецепта?!   

# 33
  • Мнения: 1 157
Понеже в старата тема сложих рецепта за капама /не мога да цитирам/ и писах за нея, та да добавя, една година правих капамата в тенджера под налягане, защото фурната все се оказваше заета и време не остана. Подредих си я както в гювеча, затворих, на бавен огън, време не помня, но по-бързо стана отколкото на фурна и си беше вкусна, както една капама може да е вкусна. Та и това е вариант!

Идеята е добра, но що за тенджера имаш като обем? На капамата слагам свинско, пиле, някакво пушено тип ребра и наденица. Плюс зелето. Готвя я за много хора.

# 34
  • Мнения: 1 206
Моята тенджера под налягане е по-голяма от гювеча ми

# 35
  • под тепетата
  • Мнения: 2 743
marcheva14, покрит е хайверът със сол, не с олио.

# 36
  • русе
  • Мнения: 438
Нарязах зелена салата ,домат и краставици ,ако не я овкусява до утре ще издържи ли?

# 37
  • Мнения: 977
Здравейте!

Ще правя баклава - трябва ли фурната да е предварително загрята, когато я слагам да се пече?

Благодаря Ви!

# 38
  • София
  • Мнения: 1 864
Нарязах зелена салата ,домат и краставици ,ако не я овкусява до утре ще издържи ли?


Ще омекне, но не непоправимо. Grinning Увий я с фолио купата.


Аз да питам - правих сладки по рецепта, намерена в интернет, станаха много вкусни, но са доста твърди. Баща ми няма да се справи с тях, мога ли по някакъв начин да ги "омекотя"?

# 39
  • София
  • Мнения: 768
Салатата ще издържи, но няма да е свежа (покрита с ПВЦ фолио), лукът е по-добре да го няма, защото ще си промени миризмата и вкуса.

Баклавата на загрята фурна пека.

# 40
  • София, London
  • Мнения: 14 439
Сладките ги затопли! във фурна, като ги изкараш ги покрий с влажен "месал". Ще омекнат. Завйрзваш ги топлички в пликче, така остават мекички.

Последна редакция: пн, 24 дек 2018, 19:24 от gerda1

# 41
  • София
  • Мнения: 1 864
Сладките ги затопли! във фурна, като ги изкараш ги покрий с влажен "месал". Ще омекнат.


И после няма да се втвърдят пак?

# 42
  • под тепетата
  • Мнения: 2 743
Сладките (меденки обикновено) се слагат в кутия с парче ябълка. Сладките омекват от нея. Ако е нужно, се сменя два-три дена парчето.

# 43
  • Мнения: 12 651
Скрит текст:
Понеже в старата тема сложих рецепта за капама /не мога да цитирам/ и писах за нея, та да добавя, една година правих капамата в тенджера под налягане, защото фурната все се оказваше заета и време не остана. Подредих си я както в гювеча, затворих, на бавен огън, време не помня, но по-бързо стана отколкото на фурна и си беше вкусна, както една капама може да е вкусна. Та и това е вариант!

Идеята е добра, но що за тенджера имаш като обем? На капамата слагам свинско, пиле, някакво пушено тип ребра и наденица. Плюс зелето. Готвя я за много хора.

W , 9 литрова е, побра си сърмичките, пържолките, пълненото пиле, надениците. Само ме беше страх да не загори по дъното, затова варих на по-слаб огън, но нямаше проблем. Възможно е и да ти е малка, зависи наистина за колко души готвиш.

# 44
  • Мнения: 1 157
А, ясно. Моята тенджера под налягане е 5 или 6 л. Древна е и не помня точно, а и не съм си направила труда да я измеря.

Общи условия

Активация на акаунт