Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 45
  • Sofia
  • Мнения: 12 687
Как да изпека пуйка с хрупкава и лъскава кожичка?

# 46
  • Мнения: 6 822
Като я печеш под фолио. За всеки случай под него покривам с още 2-3-4 листа от кисело зеле - те я задушават и киселината им разгражда мускулите на птицата. След 2 часа печене махаш лист по лист - първо фолиото, после по един от листата, докато остане по кожа. Тогава си приготвяш масло и подправки и намазваш и пак печеш до зачервяване. Предварително си я овкусяваш, да се осоли - итвътре, отвън..  - ден по-рано може


marcheva14, покрит е хайверът със сол, не с олио.
със сол трябва да е покрит, докато зрее, да. Явно ненавсякъде е достигнала солта,  Сега го разбъркай, сложи още сол - ако няма дъх на развалено - не вярвам да има, дръж го още седмица да узрее и другия и тогава разбивай. Не вярвам да има развалено, защото на тези части, където не е бил поръсен със сол пак е пропил солено от осоления вече хайвер. така че - няма да хвърляш Simple Smile

# 47
  • София
  • Мнения: 7 310
Марчева много благодаря за рецептата!

Растителна сметана нямам имам течна животинска. Като я разбивам каква трябва да е? Студена или стайна Т?
маслото е написано меко, другите продукти с каква Т да са? И също изварата мога ли да заменя с рикота?


Извинявай, не съм влизала защото си имах работа, вероятно вече е късно, ползваш сметана такава каквато имаш, разливаш я,  стайна температура, ще се разбие, нямаш грижи , а ако ползваш рикота - по-добро от това няма. Винаги когато има изписана извара, аз работя с рикота.


bilqna аз мисля , че трябва да е с олио за да не влиза въздух, но щом Пепи ти е казала със сол, означава че съм в грешка Няма да се развали, ползвай го.

Здравейте!

Ще правя баклава - трябва ли фурната да е предварително загрята, когато я слагам да се пече?

Благодаря Ви!

Обичана, в гореща фурна на 180 градуса.

# 48
  • под тепетата
  • Мнения: 2 743
Честита Коледа, момичета и момчета!
 Рецептите и кулинарията ни сближават в тази тема, но и те са знак за обич и грижа към тези, които обичаме! Нека сте здрави, щастливи и обичани! Прекрасна, спокойна, вкусна и уютна Коледа на всички ви!
 Пеп-4о, ще действам, все пак съм упорито теле  Mr. Green

# 49
  • Мнения: 6 154
Здравейте,
Честита Коледа!

За печенето на погача- по-добре ли е  да се пече на въздух или на горно/долно нагряване?
Благодаря!

# 50
  • София
  • Мнения: 1 363
Здравейте,
Честита Коледа!

За печенето на погача- по-добре ли е  да се пече на въздух или на горно/долно нагряване?
Благодаря!



Аз пека на реотани.

# 51
  • Пловдив
  • Мнения: 2 675
Пепи, идвам да благодаря! Избрах си тази рецепта от блога ти - http://pep-4o.blogspot.com/2014/05/blog-post_20.html?m=1. Обядът беше превъзходен! Не остана нищо! Пожъна голям успех сред хора с различни вкусове.
За пореден се убедих, че част от "нашите" рецепти са именно при теб!

Честита Коледа на всички!

# 52
  • Мнения: 1 843
Здравейте и честита Коледа на всички! Бъдете много здрави и щастливи.

Търся рецепта за крем с нишесте, но не от тези нишестета с добавени разни оцветители и ароматизанти. Искам да направя  крем с най-обикновено нишесте. Моля за рецепта Simple Smile

# 53
  • София
  • Мнения: 1 363
Здравейте и честита Коледа на всички! Бъдете много здрави и щастливи.

Търся рецепта за крем с нишесте, но не от тези нишестета с добавени разни оцветители и ароматизанти. Искам да направя  крем с най-обикновено нишесте. Моля за рецепта Simple Smile

С нишесте правя лимонов крем, който много харесвам. Ако те интересува рецептата, ще ти я напиша.

# 54
  • Мнения: 390
Ще правя тел. бульон от кости. На много места съветват да се слага в буркан и да се държи в камерата до 6 месеца. Вярно че не е вода, ама... няма ли да се спука?

# 55
  • Мнения: 6 822
Ще правя тел. бульон от кости. На много места съветват да се слага в буркан и да се държи в камерата до 6 месеца. Вярно че не е вода, ама... няма ли да се спука?
Не се пукат. Няма да пълниш до ръбчето, а 2 см под него. Може  да заменил буркани те с пвс 0,5 бутилки

# 56
  • Мнения: 1 157
Не съм рискувала със стъкло. Смятам, че са удачни кутии от сладолед. Пластмасата им е предвидена за ниски температури.

# 57
  • Мнения: 6 822
Поставянето на стъкло във фризера не е риск за мен, просто трябва да се предвиди разширяването на продукта който е в стъклото. Иначе всеки стъклен съд е по-добър за съхранение на храна. отколкото който и да е пластмасов.

# 58
  • под тепетата
  • Мнения: 2 743
Пеп-4о, и от мен благодарности за рецептата за джоланчето! Резултатът беше превъзходен + гарнитура от кореноплодни в плик.

# 59
  • WonderLand
  • Мнения: 1 408
Аз държа доста неща в стъкло в камерата и не съм имама проблем до сега.

Общи условия

Активация на акаунт