Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 45
 • Мнения: 645
Не се фиксирам в нещо на живот и смърт, въпреки че съм много упорита и дисциплинирана при преследване на цели, ако реша.
За некраткия ми и изпълнен с какви ли не обрати живот, съм се убедила, че е по-добре да предвиждаш няколко варианта и възможности, за да не "рухва" вселената ти, ако единствената опция не се реализира. По-скоро съм оптимист и успявам да видя хубавото в голям кръг ситуации и събития.
Не забравяй и че дори да ти изглежда, че другите вършат нещата, които са твоя мечта,  с лекота, това далеч не означава, че действително е така и не са си платили и те своята цена.

# 46
 • София
 • Мнения: 18 132
Да, вярвам. По-точно е да се каже, че съзнанието толкова се фиксира върху едно желание, че чак го блокира. По-добре да го "сложиш настрани", да изчакаш малко. Обикновено идва нещо още по-добро.
Помня ясно два момента в живота си - с второто ми образование и колко исках да работя по тази специалност. Мотах се от офис на офис 10 г и накрая тотално ми писна.
Наскоро, много исках по-голямо жилище. Ще стане, но не точно така както го искам аз.

# 47
 • Мнения: 600
Хората са го казали - понякога дори е по-добре, че мечтите не се сбъдват. И „Най-много сълзи са проляти от сбъднати мечти“.

Последна редакция: нд, 30 дек 2018, 13:08 от Leonie

# 48
 • София /Абсурдистан
 • Мнения: 6 179
И моята голяма мечта миналата година се разби на пух и прах. Скъсах си д-то от работа в преследването и години наред, ама не. С работата беше свързана. Беше ми натрит носа и ясно ми дадоха да разбера, че без дебели връзки "горе" просто няма как да стане. Такива нямам, за съжаление ... А и "горе"-то е в друг град. А имах страхотни идеи за развитието и, оказа се, че не са от значение. Иначе мечтата е напълно изпълнима. Освен да се надявам, че всяко зло е за  добро, ама ...  Confused

Последна редакция: нд, 30 дек 2018, 18:48 от Unknown_lady

# 49
 • София
 • Мнения: 2 045
След като написах предишния си коментар по темата ми се обади по телефона моя приятелка. Пиша отново, за да я дам като пример, защото е по темата - преследваше мечта, която не се сбъдна, но когато се отказа от нея, тя се сбъдна
Мечтата й още от детските години винаги е била дом, съпруг, деца, уют. Не й се получаваше. Все нещо куцаше. Нкрая се оказа самотна майка след тежък развод. Отказа се да се бори за мечтата си. Отдаде се изцяло на сина си. След 6-7 години случайно се запозна с настоящия си съпруг. Не искаше връзка, но нещата се случиха някак сами. И сега двамата заедно имат общо дете - прекрасно момиченце на 2 г.

# 50
 • Мнения: 1 403
Понякога нещата, които много искаме и се стремим към тях не се случват за добро, за да се случи нещо друго или малко по-различно от мечтата, което ще ни  промени дори, ще ни направи по-добри, по-разумни...от личен опит го казвам.

Последна редакция: нд, 30 дек 2018, 21:00 от T.E.S.

# 51
 • Мнения: 982
Вярвам, че когато нещо не се случва, просто не си скъсваме задника достатъчно. За жалост, много неща се получават с връзки, с компромиси, които мнозина не се склонни да направят, даже и с вършене на не много лицеприятни неща. Но преди всичко с много работа и никакво отказване. Сегашната ми работа, която ми беше хоби и призвание в живота, съм я постигнала с много години труд. Вече 10 минаха, още не съм там, където искам, но бавно вървя. Последните 2 години нещата взеха да се случват. Лиших се от много неща в името на мечтата ми. Много хора покрай мен се отказаха от мечтите си, защото просто не желаеха да продължат.

# 52
 • Мнения: 1 041
barabanche абсолютно е вярно. Я си представи, че целта си си я постигнала например преди 10г . ? Какво ще правиш 10 години след това? Ще стоиш без цел, няма да имаш други мечти и идеи, други стремежи и пр. ...

А я си представи , че настане голям обрат и целта ти стане нереленвантна . Няма ли да можеш да обработиш друга цел?

Според мен като не става нещо то се намира друго, което става.

От фиксиране полза няма, нещата или се случват красиво или не се случват пак красиво Yum

Нали си чела @Корабър с алените платна @ ... на Грийн

# 53
 • Мнения: 903
изглежда, че хората сами сме се моделирали, като не можем да изпълним някаква мечта/цел, да си я сменим с друга, която по-лесно става.
Особено българския народ, така го научиха, да се задоволява с трохички и да не иска нищо.

# 54
 • Мнения: X
Зависи каква е мечтата. Ако е нещо силно зависещо от мен самата и действията ми и ако съм направила всичко по силите си, а то не се е получило, приемам че да - не е трябвало да се случи или поне не в този момент. Понякога желанията се сбъдват когато вече си махнал с ръка и си казал "карай да върви" или напълно си изгубил надежда. Дремят си стремленията в някое чекмедже и случайно се отваря някоя възможност, която дори не си подозирал. Дали ще те зарадва случването на нещото в този закъснял момент, е друг въпрос.
Но ако желанието е било нещо, за което не съм се старала особено и то не става, решавам, че сигурно не съм го искала толкоз и това не е бил моят път. Някакъв урок съм имала да науча, който е бил по-важен. Такива неща се осъзнават обаче на по-късен етап.

# 55
 • Мнения: 1 041
а при другите народи как е ? не виждам какво му е особеното на българския, освен самосъжалението ... и все другите ...

# 56
 • Мнения: 2 124
изглежда, че хората сами сме се моделирали, като не можем да изпълним някаква мечта/цел, да си я сменим с друга, която по-лесно става.
Особено българския народ, така го научиха, да се задоволява с трохички и да не иска нищо.

Не съм съгласна.
1. Какъв е смисълът да преследваш стръвно някоя мечта, която да ти вземе всичко останало - примерно докато я преследваш, да загубиш приятели, близките ти да се отдалечат от теб, да мине времето и да остарееш, без да си успял да направиш нищо друго, освен преследването на въпросната мечта? И това пак е индивидуално - един ще си е щастлив по пътя, докато я преследва, дори без да я достигне, а друг ще я достигне и тя може да се окаже невъзможно скъпа, защото му е струвала целия живот.
2. Къде пише, че променената мечта е непременно по-лесна? Може новата мечта да е по-интересна или трудна, това не значи, че трябва й обърнем гръб само защото сме вързани за досегашната.
 

# 57
 • Мнения: 903
Може да имаме и няколко мечти едновременно, да. Не е задължително да е една.

# 58
 • Мнения: 76
Погледни на  нещата и от този ъгъл:
- отказала си се от мечтата си ,а може би ти остава още една крачка,мислиш че си се провалила,а всъщност те дели последната крачка до победата,помисли
- не достигаш до мечтата си защото не си готова за нея,това означава че още нещо ти липсва в подготовката ти за нея,нещо пропускаш,"Възможността се появява когато срещне подготовката"-това е казала Опра Уинфри ,помисли и над това.
Успех от мен.

# 59
 • София
 • Мнения: 18 132
Ако е само за мен, може и да го постигна. Обаче ако мечтата ми означава да променя живота на цялото ми семейство, доста ще се замисля дали трябва да я осъществя на всяка цена.

Общи условия

Активация на акаунт