Моята баница

  • 5 900
  • 12
  •   1
Отговори
  • Според сезона
  • Мнения: 297
3-4 яйца
250-300г сирене
15 с.л.олио
1/2 бурк.кис.мляко
1ч.чаша прясно мляко или газирана вода
1 пакетче бакпулвер
 1 пакет кори /Аз купувам само Сърбиянка/
Плънка:
Яйцата се разбиват,прибавя се натрошеното сирене,олиото,млякото и бакпулвера.Всичко се разбърква.
По желание може към плънката да се прибави около 300г нарязан на ситно киселец,лапад,салатка/къдрава маруля/
Прави се или вита баница
или на розички :
Редят една върху друга  3 кори всяка намазана с плънка.Завива се на руло,рехаво за да има въздух,режат се на парчета с дължина равна на височината на тавата,редят се едно до друго в подмазана с масло или маргарин тава,като се обръщат  с разреза отгоре.Поръсват се с останалата плънка.Пече се 40 мин на 200 градуса,като фурната е загрята предварително.   




# 1
   1 пакет готови кори
   1 ч.чаша кисело млеко
   1 ч.чаша брашно
   5 яйца
    сирене - кой колкото харесва
    0.5 л газирана вода, но от нея се ползва само 1/3

    Киселото млеко, брашното, 4 яйцаа, сиренето и една к.л. сода се разбъркват. Корите се вземат по две напръскват се с мазнина (аз изпълзвам олио), след което се слага от сместта. Така докато свършат. Отгоре се  полива със содата в която е разбито 1 яйце и се пече.
    Много е вкусна. Опитайте.

# 2
  • Мнения: 319
3-4 яйца
250-300г сирене
15 с.л.олио
1/2 бурк.кис.мляко
1ч.чаша прясно мляко или газирана вода
1 пакетче бакпулвер
 1 пакет кори /Аз купувам само Сърбиянка/
Плънка:
Яйцата се разбиват,прибавя се натрошеното сирене,олиото,млякото и бакпулвера.Всичко се разбърква.
По желание може към плънката да се прибави около 300г нарязан на ситно киселец,лапад,салатка/къдрава маруля/
Прави се или вита баница
или на розички :
Редят една върху друга  3 кори всяка намазана с плънка.Завива се на руло,рехаво за да има въздух,режат се на парчета с дължина равна на височината на тавата,редят се едно до друго в подмазана с масло или маргарин тава,като се обръщат  с разреза отгоре.Поръсват се с останалата плънка.Пече се 40 мин на 200 градуса,като фурната е загрята предварително.   







Това е и моята баница обаче без да я вия или правя на розиq а я заливам с 1 ч.ч. газирана вода и 2 яйца

# 3
  • Sofia
  • Мнения: 576
Продукти: 4 яйца, 1 коф. кис. мляко, 1 ч. л. сода, 300 - 400 гр. сирене, олио, "Маги Вълшебен вкус" - градински подправки.
Приготвяне: Объркваме разбитите яйца, кис. мляко със содата, натрошеното сирене и напоследък слагам от Маги - градински подправки. В намазана тавичка нареждаме 2 кори, мажем с четчица олиото, слагаме от плънката и така продължаваме. Най-отгоре се залива с плънката. Пече се в предварително зъгрята фурна на 18 С докати се зачерви.
С тази подправка и намазаните кори става много по-вкусно и не мазна.
Добър апетит! eat

# 4
  • Мнения: 793
1 пакет кори за баница/на които каквото му душа сака/
сирене
олио
1 газ. вода от най-малките и най-старите т.е. 250 грама
яйца най-малко две,най-много-колкото искаш с повече е по-хубава

редиш  в една тава по две кори баница отгоре сирене и напръскваш с олио така докато свърши, след което нарязваш баницата  на парчета и заливаш с разбитите яйца и газ.вода. Слагаш да се пече.

Приятен апетит  cook

# 5
  • Мнения: 446
Любимата ми мързелива млечна баница - корите се набръчкват на ръка /както едно време си правехме ветрила/ и се редят в намазаната тава една до друга или в кръг според формата. Натрошеното сирене се наръсва отгоре, като бучиците е добре да влизат между гънките на корите. Отгоре заливам със смес от прясно "пребито" /вкиснало/ мляко и яйца, може малко олио или масло да се наръси, после пека докато се зачерви.

# 6
  • София
  • Мнения: 76
ЛЕСНАТА МИ БАНИЦА

1 пак.точени кори
3 яйца
300 г сирене
250 мл газирана вода
1 оп. майонеза (250 мл)

В намазана с олио тава се надиплят една до друга като ветрило корите. В купа се смесват яйцата, натрошеното сирене, майонезата и газираната вода. Тази смес се изсипва равномерно в/у корите. От горе се слагат бучици масло или маргарин. Запича се.
Лесна, бърза и много вкусна е!  chef

# 7
  • Мнения: 1 546
Вси4ки рецепти до тук са 4удесни,но мойта свекьрва ще каже 4е забравяте нещо много важно за една хубава баница-порьсва се с водица като се опе4е и се завива с кьрпа и се оставя да си по4ине Mr. Greenили както казва тя"да си обиколи нивката" Grinning Ако имате време да я по4акате 15тине минутки-пробвайте,става още по-хубава и пухкава!  chef  bouquet

# 8
  • Мнения: 7 474
Лесна баница



1 пак. кори(фини Белла или др.)
400гр. сирене( на око)
1/2 коф. кис. мляко
2 яйца
1 майонеза Краси(или др.)
олио

Разбърквате сиренето и кис. мляко. Взимате по 3 листа от корите(накуп), разстилате, мажете с олио и слагате от сместта. Навивате на руло, разрязвате рулото на 8 равни части и парчетата слагате плътно обърнати едно до друго в намаслена тава(като охлювчета). Така докато свършат корите. Разбърквате майонезата с яйцата(който го е страх от птичи грип може и без тях) и заливате баницата. Пече се на 220 градуса около 25 мин. до зачервяване.

П.П. Става мнаго вкусно, не е тежка от майонезата просто има по-мек вкус и е лесна за ядене, защото е на хапки. Детето особено се радва но "охлювчетата". Това се е една обикновена баница, но малко по-вкусна.

БОН АПЕТИ!

# 9
ПРОДУКТИ:
1 пакет кори "Фамилия"
1 - 1.5 кафена чашка ориз
начукани орехи (по желание)
олио
канела
за сиропа:
1,5 чаена чаша захар
3 чаени чаши вода
1 ванилия


 
ПРИГОТВЯНЕ:
Оризът се измива добре и се сварява с 4 кафени чаши вода.Като се свари се измива добре, за да не е слепнал.Изцежда се от водата исе обърква с около 1 чаена лъжичка канела /по желание/. В тава намазана с олио се редят:2 кори, наръсва се с ориз, орехи и олио.Така се прави докато се свършат корите.Последните две кори се поставят отгоре и се полива с олио.Нарязва се на парчета. Пече се в предварително загрята фурна на 150-180 градуса. Сиропът се сварява от посочените продукти. Залива се студена баница с горещ сироп. 

# 10
  • Мнения: 446
Дитта, млечната баница, която дадох по-горе не се напръсква с вода, тя и така си е достатъчно пухкава и влажна. За баниците по другата технология обаче "обикалянето на нивката" е задължително.

# 11
  • Sofia
  • Мнения: 576
Вси4ки рецепти до тук са 4удесни,но мойта свекьрва ще каже 4е забравяте нещо много важно за една хубава баница-порьсва се с водица като се опе4е и се завива с кьрпа и се оставя да си по4ине Mr. Greenили както казва тя"да си обиколи нивката" Grinning Ако имате време да я по4акате 15тине минутки-пробвайте,става още по-хубава и пухкава!  chef  bouquet
Пардон, ама аз все си мисля, че това е задължително за всяка солена баница и питка!  Grinning
Иначе няма да е вкусно, нали!  Laughing

# 12
  • Мнения: 191
Ето и мойта баница (всъщност рецептата е на моята леля)
      Пакет кори (аз ползвам фамилия защото са по големички  Mr. Green)
      4 яйца ;
      сирене;
      3 ч.ч. вряла вода;
      маргарин и олио;
Корите се нареждат като ветрило ( не знам как да го обясня newsm78 кората се нагъчква  Embarassed поставя се в тавата и до нея следващата нагъчкана кора и така до като се запълни дъното) поръсва се с маргарин и сиренето и се прави още един пласт с кори по същия начин само, че този път на 90 градуса. С остър нож се реже на квадрати и се поръсва с олио.
Водата се завира и се прибавя на тънка струйка към разбитите яйца, залива се баницата и се поставя в сгорещена фурна(250 градуса) след поставянето и  фурната се намалява на 200.
След като се опече тавата се обръща на чаша и се оставя да поизстине.
Става вкусно .

Общи условия

Активация на акаунт