Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 75
 • Мнения: 1 650
Знаеш, че говоря за "новата вълна", отвори youtube и виж. Даже имат "доказателства".
Навремето всички са вярвали, че Земята, освен плоска е била и център на Слънчевата система, но в някакъв момент е било доказано, че не е така. Тогавашните съмнения ги разбирам. Сегашните не мога. Всеки сам може да направи експеримент и да си докаже, че е кръгла.
Всеки сам може да си докаже и, че можем да кацнем на Луната. Малко по-скъпо ще излезе де.

# 76
 • Монреал
 • Мнения: 724
Знаеш, че говоря за "новата вълна", отвори youtube и виж.
Първите теории за flat Earth конспирация се публикуват и набират популярност 19-ти век. Края на 20-ти век вече всеки конспиративен зевзек и активен параноик пълни мрежата с теории и доказателства. Колко още време да им дадем?

# 77
 • Мнения: 239
Към 400000 души са участвали в проекта Аполо. И не са единици тези, които са следили накъде отива кораба. Следили са го с телескопи и радио комуникацията му от цял свят включително и руснаците.
Аз сега друго се чудя. Китайците показаха кадри от техния луноход, дали са го снимали в същото студио или са прекопирали студиото на американците. На мен кадрите ми изглеждат като да са снимани в същото студио.

# 78
 • Монреал
 • Мнения: 724
Следили са го с телескопи
Разговорът приключи с тази изцепка.

# 79
 • Мнения: 239
Изцепка? Че дори и 70 килограмовият Спутник са го наблюдавали от Земята. Какво ти е толкова чудно?

# 80
 • Мнения: 12 163
Сега, че човешки крак не е и помирисвал Луната, ясно. Въпросът е защо е цялата тая надцаквация... Най - вероятното обяснение, макар че е доста... плоско :шпионаж, замаскиран (доста нескопосно) под "логото Летим до Луната".

# 81
 • Мнения: 3 109
На такива като теб и Сийка, които знаят, че няма Шел и Лукойл на Луната е ясно,
НАСА планира ново връщане на Луната, бъдете готови да ги дебнете лъжат или не  .....

NASA Announces New Partnerships for Commercial Lunar Payload Delivery Services
Nine U.S. companies now are eligible to bid on NASA delivery services to the lunar surface through Commercial Lunar Payload Services (CLPS) contracts, as one of the first steps toward long-term scientific study and human exploration of the Moon and eventually Mars.
===================================================

https://en.wikipedia.org/wiki/Third-party_evidence_for_Apollo_Mo … ings#cite_note-51

http://pages.astronomy.ua.edu/keel/space/apollo.html
=====================
Ефектът на Дънинг-Крюгер в действие при някои в темата:

През 1999 г. двама изследователи от Университета Корнел (Cornell University), Дейвид Дънинг (David Dunning) и Джъстин Крюгер (Justin Kruger) публикуват книга, в която описват едно когнитивно изкривяване, известно по-късно като ефект на Дънинг-Крюгер. Той се проявява в две направления: неквалифицираните са склонни да надценяват способностите си, а висококвалифицираните - да оценяват способностите си по-ниско, отколкото са в действителност.
Дънинг обяснява:
"Това, което е любопитно е, че в много случаи, некомпетентността не прави хората дезориентирани, объркани или предпазливи. Вместо това, некомпетентните често са благословени с неуместна самоувереност, предизвикана от нещо, което те усещат като знание."
Ефектът на Дънинг-Крюгер обяснява склонността ни високо да ценим това наше фалшиво познание. И колкото е по-ниска нашата компетентност, толкова по-упорито и самоуверено браним ненаучните или недоказаните си вярвания.

Последна редакция: сб, 12 яну 2019, 08:39 от eau

# 82
 • Мнения: 1 650
Сега, че човешки крак не е и помирисвал Луната, ясно.

Откъде е толкова ясно? Имаш ли доказателства?

# 83
 • Мнения: 12 163
Няма нито едно доказателство за човешко присъствие на Луната, което да не може да се изфабрикува на Земята. Не трябва ли претендиращите, че са стъпвали, да дадат неопровержими доказателства? До тук ни едно такова, всички са противоречиви.

# 84
 • Мнения: 1 650
Не, трябва тези, които го отричат да го докажат. Ти как си представяш доказателствата в полза на присъствието ни на Луната? Лично ли да те заведат?

Има филми, снимки, има материал донесен от там, има както казах хиляди хора, работили по проекта, има хора, които са загинали за него.
Ако твои приятели и колеги са загинали в името на тази мисия, ти би ли мълчала години наред... за какво по-точно? Каква е целта да лъжат?

И защо ти се струва толкова невъзможно да се кацне на Луната? Те вече изпратиха роботи на Марс, които дори в момента обикалят там и събират информация, ще изпращат и хора в следващите 20-30 години, в което лично аз не виждам голям смисъл, но не е невъзможно.


# 85
 • Мнения: 239
Няма нито едно доказателство за човешко присъствие на Луната, което да не може да се изфабрикува на Земята. Не трябва ли претендиращите, че са стъпвали, да дадат неопровержими доказателства? До тук ни едно такова, всички са противоречиви.

Доказателства има много, просто вие конспираторите ги отхвърляте. Не доказвате, че доказателствата са изфабрикувани единствено го заявявате. По този начин абсолютно всяко доказателство може да бъде отхвърлено. Засега доказателствата от мисията Аполо са неопровержими, защото никой не ги е опровергал.

# 86
 • Мнения: 3 747
Аз разбирам, че конспирацията е в кръвта на човека, но като се замислим, хората чушки и домати засяха сигурно на Марс, а някои се съмняват относно човешкото присъствие на Луната. Еми обидно е все пак!

# 87
 • Мнения: 3 109
Имаше едно интервю със сина на Никита Хрушчов по този повод преди време:

Хрушчов изложи историята на руско-американските отношения от 1917 година до днес, като особено внимание отдели на периода, в който неговият баща е управлявал Съветския съюз (1953-1964 година). Той съобщи, че Москва е получила от Вашингтон предложение двете държави да организират съвместен полет до Луната, но баща му отклонил това.
"Той се страхуваше да покаже колко е изостанала съветската държава и колко слаба е тя чисто технологично. Това не се е променило много и с увереност мога да кажа, че нито тогава СССР, нито сега Русия са близки по военна мощ до САЩ", каза още Сергей Хрушчов.


И понеже руснаците не са способни да направят нещо такова, нито да го опровергаят, защото е истина, те действат хибридно ....

Снимка на ракетата на Спейс Екс до Марс, дали е истинска или не. .... ;  )

# 88
 • Монреал
 • Мнения: 724
Засега доказателствата от мисията Аполо са неопровержими, защото никой не ги е опровергал.
Доказателства в стил "Наблюдаван през телескоп" кораб, движещ се с 40'000 км/ч?

# 89
 • Мнения: 1 650
Телескопите могат да следят до някое време, не и до Луната и обратно. Космически станции се виждат понякога и с просто око, при ясно време.  Нещо друго да опровергаеш? Или само си плямпате глупости и се излагате в публичен форум?

Общи условия

Активация на акаунт