Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 9 ян. 2019, 12:49 ч.

Искам да се разделим

 • 9 493
 • 257
 •   1
Отговори
# 15
 • София
 • Мнения: 434
Мъжкото мнение в темата идва да ни напомни, че живеем в северен Анадол.

# 16
 • Мнения: 20
Като чета поста на авторката ми прави впечатление, че тя е загубила желание и надежда, а мъжа ѝ не иска да се разделят. Аз не смятам, че сте прави да обвинявате мъжа ѝ за всичко. Той, че има вина има. Разбира се, нас вас жените ви е най-лесно така, той виновен, понеже аз имам чудесно оправдание - майка на 2 деца. Все пак авторката пита, какво ТЯ може да направи. Ако мъжа ѝ ме попита, на него ще дам други съвети. По нейни думи мъжа и осифурява финансите + къщата. Това не е нищо. Това не е малко. Това, че човека не мрънка като се прибере за работата си, не значи че работата му е лека. Недейте да я надъхвате, че ще вземе да направи глупостта да се разведе. Реално по-добър мъж от този едва ли ще намери, след като вече е с 2 деца и разведена. Да не говорим, че децата като израстват без баща имат сериозни психологични проблеми, които после цял живот си ги влачат.

# 17
 • Варна
 • Мнения: 13 669
Чакай малко, къде точно видя, че мъжа й не иска да се разделят? Директно й е отправил репликата "аз съм си у дома, изнасяй се".

Хайде да не давам примери на момичета от форума, които с две, че и с три деца, разведени, са си намерили по-добри мъже. Не е изключение.

# 18
 • Мнения: 24 369
Хвани си стабилен адвокат.

"А съм хубаво , умно и добре възпитано свястно момиче на 30 г."

На 30 си жена с проблеми. На никой не му пука колко си свястна. Търси работа и адвокат, оттук нататък забрави за "момиче" и мисли за "акула". Че добре възпитаните и мили ги мачкат простаците, докато не започнат и те да мачкат, ама хубаво, умно и възпитано. Но да мачкат. Та така.

Минала си супер труден период с породени деца и мъж-бей. Дори с нормален мъж е трудно, а при теб е било катастрофално.

"Реално по-добър мъж от този едва ли ще намери, след като вече е с 2 деца и разведена."

Що да не може? Във всеки случай и на много по-лош едва ли ще се навие. Оттук нататък може да си подбере само по-приятен. Децата порастват, а разведена не ти го пише на челото.

# 19
 • София
 • Мнения: 1 414
Боже! Т.е. той осигурява заплата и къща, а всичко друго прави тя, но пак е малко. А и на работа скоро ще тръгне, с което и във финансовата страна ще участва активно, но децата и домакинството пак ще си останат за нейна сметка. Великият мъж трябва да си почива, защото тя никога няма да може да намери нещо по-добре от търтей, който не се интересува от собствените си деца, не може да си просне гащите и отказва да участва в домакинството! Майтапиш ли се?!
И защо да търси друг? Ако се появи нормален партньор на хоризонта, добре дошъл. Ако ли не, поне ще е спокойна и няма да обгрижва и трето "дете".
Права е Сирената. Намери си читав адвокат и действай. Имаш право да останеш в къщата до пълнолетието на децата, а той е длъжен да плаща поне минималната издръжка. Поне на първо време не бързай да се изнасяш и обмисли варианта да продадеш жилището си в по-малкия град и да търсиш нещо по-малко там, където си. После го остави в дома му да си пере сам чорапите и си гледай децата и спокойствието. Имаме познати и клиентки с по 2, 3 или 4 деца, които се отърваха от подобни унищожаващи ги (буквално) мъже и сега имат до себе си точните хора. Тези, които са сами, също не са останали без мъжка ласка, но живеят много по-стойностен живот, отколкото на смачкана и унижавана женица.
После се чудим защо у нас са толкова много убийствата на жени от мъжете им. Явно не се стараят достатъчно българките. Ориенталските стандарти са в пълна сила.

# 20
 • Бургас
 • Мнения: 1 441
Да не говорим, че децата като израстват без баща имат сериозни психологични проблеми, които после цял живот си ги влачат.
Първо - децата на разведени родители, не са деца "без баща". Второ - аз лично съм видяла случаи на много по-сериозни психологически проблеми при деца на неразведени, но във вечни конфликти родители. Хронично отровната семейна  микросреда  е мнооого по-сериозен проблем от "проблема" да си дете на разведени родители.

# 21
 • Мнения: 9
Мислила ли си да продадеш твоето жилище и да купиш ново в града, където сте, евентуално да доплатиш под формата на заем? Вноските вероятно ще са по-ниски от наем, а ще си на собствен терен. И децата ти ще имат сигурност.
Спасяване на брака - не знам какво да ти кажа. Поредният лигльо, на когото му е омръзнало да си играе на семейство и дава заден. Не знам дали можеш да разчиташ на него. Той не е ли привързан към децата?
Можеш ли да работиш нещо надомно, докато си намериш постоянна работа? Преводи, уроци, някаква фрилансерска дейност? Просто да си помогнеш финансово, ако се наложи.

Благодаря за коментара. Жилището е собственост на родителите ми, свободно е и няма проблем да живеем в него с децата, но няма как да го продавам. Но ми давате добра идея, тъй като имам друг имот, който мога да продам и евентуално да покрие половината от цената на едно малко жилище. Ще проуча условията по ипотечните кредити
Привързан е към децата, аз постоянно се старая да измислям общи занимания приятни между тях и децата много ми се радват. За мен има огромно значение ролята на таткото в едно семейство и затова ми е болно, че всичко при него е насила, без желание.

# 22
 • Мнения: 9

Първо си намери сигурна работа.

Точно това възнамерявам да направя. Благодаря

# 23
 • Мнения: 20
Първо - децата на разведени родители, не са деца "без баща". Второ - аз лично съм видяла случаи на много по-сериозни психологически проблеми при деца на неразведени, но във вечни конфликти родители. Хронично отровната семейна  микросреда  е мнооого по-сериозен проблем от "проблема" да си дете на разведени родители.

Съгласен съм, че с двама вечно в конфликт може да по-зле.

Иначе, смятам че няма да си намери по-добър мъж, защото по нейни думи сегашният ѝ мъж

"Нямаше инициатива или какъвто и да било интерес по отглеждането на децата"

т.е. няма интерес да гледа собсвените си деца, а видиш ли втория щял да има интерес да гледа чужди .. малко вероятно.

# 24
 • Мнения: 11 699
Защо не можеш да се върнеш на старата работа? Възможно ли е въобще да те махнат преди 3-годишна възраст на детето?

# 25
 • Мнения: 358
Ще ти дам съвет, как да си спасиш брака. Стори, каквото ти се струва приложимо.

1. Мъжа ти е изстинал, защото ти не си се грижела за него и връзката ви последните 4 години. Съзнаниенито ти е доминарано от децата и си забравила, да прекарваш хубаво време с мъжа си. Сексуалния ви живот вероятно и той е тотално изчезнал.
......................................................................

Горкият той необгрижен мъж, тц,тц.....най са  ми противни тези клишета - ти не се грижиш за мъжа ти и затова той си намерил любовница или нещо друго. Край, виновна си за разпадането на брака.
Не мъже, а мекотели...разглезени, егоисти и глупаци.
Жена с грижи по две малки деца, с малка възрастова граница, това си е изпиващо енергията отвсякъде.
Ако гледа децата - не му обръщала внимание, ако излезе да се поразсее - пак не му обръща внимание. Когато трябва да помогне вкъщи на жена си, оффф, досада. Мунчо никога и от нищо не е доволен.

Авторке, има шанс да се запази брака, ако вече не е намесено трето лице в картинката. Напрежението около мъниците идва в повече и за теб, и за мъжа ти.Трябва ви почивка и на двамата. Много помага ако си организирате пътуване някъде, особено без децата. И разбира се, секса не забравяй. Опитай да възстановите близостта си,колкото и да си изнервена. Ако продължаваш да срещаш негативно отношение, тогава вече няма какво да се направи, развеждай се. Щом не ти помага с нищо, за какво ти е такъв мъж? Та ти се справяш със всичко сама, като се разведеш няма да е по -различно, нито ще си по-натоварена. Просто няма да имаш още един товар, в лицето на мъжа си.Говоря от опит, макар че моите деца бяха по-големи, когато се разведох.

Изисквай добра издръжка.Поговори и с адвокат.

Но първо опитай да спасиш брака си, за да не съжаляваш после,че си направила всичко възможно.

# 26
 • Мнения: 9

1.намираш си работа.
2.развеждаш се
3.продаваш жилищеето си в твоя град, това е добра първа вноска за ипотека, а и сигурно ще ти останат пари

4.ако бяга от издръжката, си го съдиш
Знам, че на думи е лесно, но след като той ти пречи, не виждам друг вариант, действаш без него и през него.

И аз до тези изводи съм стигнала, консултирала съм се и с адвокат. Според мен и най-вече заради децата трябва всичко да е доброволно, за издръжката как да си я разпределим, за жилището, което нямам как аз да осигуря и т.н. Не разчитам само на него финансово, имах добре платено майчинство, имам и спестявания, мога да поема дори изцяло издръжката на двете деца, но при усшовие, че не плащам наем, който със сметките ще бъде почти цяла заплата и няма да остават пари дори и за храна.
[/quote] да

# 27
 • Мнения: 878
Струва ли си да си устройваш живота в този същия град? Поне не купувай жилище, за да не се окаже в един момент, че ти си с ипотека за следващите 20 години, а бившият е намерил нова изгора и решава да се мести на другия край на България. Реална ситуация, от моя живот.
Колко е разстоянието от този град до града на родителите ти и те ще те приемат ли обратно с децата? Аз не останах с впечатлението, че имаш собствен дом. А, сега прочетох за жилището. Ако имаш възможност, давай го под наем и с наема плащай наем в сегашния си град. Но не бързай да купуваш, ако не си сигурна, че ти самата искаш да живееш в този град. Вероятно ще установиш след година, че и твоят мъж ще загуби интерес към децата и това, че си организирала живота си около това той да има възможност да ги вижда е било съвършено излишно и още по-лошо - вкарващо те в сериозни разходи.

# 28
 • Мнения: 24 369
Най- много обичам някой като посъветва майка на малки породени деца да организира почивка. Абе хора, то това са си още задачи и главоболия - кой ще гледа децата по време на почивката? Какво ще завариш, като се върнеш? То голям кеф 2-3 дни да се мъкнеш нанякъде, да си под натиск да изкараш добре, а като се върнеш, да завариш разболяващи се деца и айде пак в киреча.

Тук работата е фундаментална - мъжът е кофти, особено в частта с психическия натиск. Това може да те повреди за постоянно.

Няма доброволни филми, кофти мъжете като чуят за развод, се запъват като магаре на мост, затова исковата молба и - съдията да разпореди доброзорно и черно на бяло, да няма после хън-мън. Издръжка, жилище, посещения - всичко разписано, нищо устно и доброволно.

# 29
 • Мнения: 12 136
Скрит текст:
Като чета поста на авторката ми прави впечатление, че тя е загубила желание и надежда, а мъжа ѝ не иска да се разделят. Аз не смятам, че сте прави да обвинявате мъжа ѝ за всичко. Той, че има вина има. Разбира се, нас вас жените ви е най-лесно така, той виновен, понеже аз имам чудесно оправдание - майка на 2 деца. Все пак авторката пита, какво ТЯ може да направи. Ако мъжа ѝ ме попита, на него ще дам други съвети. По нейни думи
мъжа и осифурява финансите + къщата. Това не е нищо. Това не е малко.
Скрит текст:
Това, че човека не мрънка като се прибере за работата си, не значи че работата му е лека. Недейте да я надъхвате, че ще вземе да направи глупостта да се разведе. Реално по-добър мъж от този едва ли ще намери, след като вече е с 2 деца и разведена. Да не говорим, че децата като израстват без баща имат сериозни психологични проблеми, които после цял живот си ги влачат.
Аха, другото ми "любимо"....
"Аз съм осигурил дома и парите, от там насетне не ме занимавай, оправяй се!".И пак стигаме до перото и стриптийза....
Чистите дрехи, храната на масата, отгледаните деца просто падат от небето, няма нужда никой да се грижи за това...

Общи условия

Активация на акаунт