Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 9 ян. 2019, 12:49 ч.

Искам да се разделим

 • 9 498
 • 257
 •   2
Отговори
# 225
 • Мнения: 2 920
Не четеш, АбсурТ, написах след като му съобщи, че иска развод да не се разпростира в обяснения, а да остави разговорите по развода за адвокат.

# 226
 • Мнения: X
Ама Вие разведените тука, всички така ли сте се развели - да контактувате с мъжете си чрез адвокат и за всяка уговорка, договорка помежду ви или разговор, спор, докато се стигне до фактическия развод да ползвате услугите на адвокат?  Или много филми гледате, или не сте се развеждали, или са ви прецакали като сте се развеждали и смятате, че е от липса на достатъчно адвокатски услуги или сте имали много излишни пари като сте се развеждали...Не, че не трябва да се ползва адвокат, но той служи само за проверка и изготвяне на документите по развода - най-вече  споразумението за имущества и режим на децата, родителски права ..Евентуално една консултация преди развода и после самия развод, ако държите да сте представлявани от адвокат по време на делото. Ако сега жената не се изправи пред мъжа си от страх, после как ще бъде възможно да му доверява децата за свиждания и да спи спокойно? Или вие отсега отсичате, че не трябва и децата да вижда..?

# 227
 • Варна
 • Мнения: 138
anonymous,твърде много "или", в грешни насоки. Не съм от разведените, ползвам адвокатски услуги по други казуси.Не живеем в Анадола,а в европейска държава.За съжаление манталитета на мнозина е ориенталски.Имаше няколко пословични убийства в Б-я,именно при желание за раздяла от жени.Авторката сама ще прецени как да процедира,тя познава нрава на мъжа си.Правното лице ще и спести проблеми,унижения,манипулиране или празни обещания.Отделно е възможно мъжа и да се респектира и да направи опит да запази брака си. Запознавайки го с бъдещите му разходи и задължения като родител,"тати" може да изтрезнее от егоистичната си летаргия. С егоисти и малодушни "мачовци" се процедура чрез закона.Нека да се опита да унизи,изнуди или обиди юридическо лице,както постъпва със съпругата си. Жална му майна.Grinning

Последна редакция: пт, 11 яну 2019, 23:38 от Viviana91

# 228
 • София
 • Мнения: 4 414
Ами, не трябва да ги вижда, да.
За какво им е на децата баща идиот. Той и сега не ги бръсне за слива.
Или само щото е дал някакви сперматозоиди, трябва много права да има..
Който не си обича децата, няма нужда да ги вижда.

# 229
 • Мнения: 5 424
За да комуникира само чрез адвокат, жената трябва вече да се е изнесла от жилището. Което при брак се тълкува зле и ще е в нейна вреда. Как си представяте да комуникират чрез адвокат, а вечер да си мият зъбите в банята един след друг. Мислете, преди да пишете.

# 230
 • Мнения: X
Viviana91, оказва се, че не е в грешна насока моето "или не сте се развеждали" Simple Smile Това, че имаш пряк и чест контакт с юристи (или ти си такава) и наблюдения по разни казуси, не те прави компетентна по тема, в която нямаш никакъв житейски опит. Проблемите в живота не се решават основно с адвокати и медиатори, колкото и да им се иска на това съсловие да е така..А пък това, че щял мъжа да се респектира от адвоката и заради това да си спаси семейството са пълни глупости.
Цитат
Запознавайки го с бъдещите му разходи и задължения като родител,"тати" може да изтрзнее от егоистичната си летаргия.
- какви бъдещи разходи?! та той сега сигурно дава повече пари за семейството си , отколкото ще му присъдят издръжка според доходите при един евентуален развод..това мислиш, че ще го уплаши и ще стане съвестен и добър ли?!
Жената каза, че иска най-безболезнено да се разделят.
Цитат
Това, което най-много ме вълнува практически и емоционално как да подходя към такъв тип човек доброволно и спокойно да се случи тази раздяла, развод и всички съпътстващи трудности.

Ако тръгне с рогата напред и идеята, че той няма да вижда децата, едва ли ще мине по взаимно съгласие развода. Въобще запознати ли сте със законите и практиките в България? Може да не ги вижда, защото така е решил и се е отказал сам от това си право, но да го отсъди съд при тази ситуация, на дело за развод е нулев шанса.

# 231
 • Мнения: 9
Ами, не трябва да ги вижда, да.
За какво им е на децата баща идиот. Той и сега не ги бръсне за слива.
Или само щото е дал някакви сперматозоиди, трябва много права да има..
Който не си обича децата, няма нужда да ги вижда.

По тази логика за какво му е на бащата идиотка? Нека да сме по-внимателни с квалификациите, тъй като се изказва само едната страна. В случаят говорим за едно коварно плануване зад гърба на нищо неподозиращ човек, пуснато за обсъждане във форум заради неудовлетворението на брака. Мисля, че това е низко.
Може и мъжът да не е стока ако можем да се доверим на написаното, но на мен лично ми прави лошо впечатление начина на разсъждение и дребнавостта на авторката, да не го говорим за написаното от някои потребители - при тях разводът с половинките им. изглежда неминуем и силно препоръчителен, аз изобщо не знам как някой се наема да живее с такива крайни и безпардонни хора.
The Catcher in the Rye имаш доста примитивни и елементарни разбирания, не може да си съдник на това, кой колко обича и кой какво има право да прави да собствените си деца. Най-малкото, че говориш еднолично от името на децата. Все пак говорим за човешки отношения, независимо неприятностите и последствията от развода.

Последна редакция: сб, 12 яну 2019, 05:17 от redoctober1

# 232
 • София
 • Мнения: 4 414
Ами, не трябва да ги вижда, да.
За какво им е на децата баща идиот. Той и сега не ги бръсне за слива.
Или само щото е дал някакви сперматозоиди, трябва много права да има..
Който не си обича децата, няма нужда да ги вижда.

По тази логика за какво му е на бащата идиотка? Нека да сме по-внимателни с квалификациите, тъй като се изказва само едната страна. В случаят говорим за едно коварно плануване зад гърба на нищо неподозиращ човек,
Ти да не си бащата? Laughing
Не знам как да го кажа по- ясно, но насилниците нямат място до децата.

anonymos, далеч съм от мисълта да претендира за това, всички знаем, че няма да стане. Имам предвид да не му играе по свирката, като започне да прави номерца. Щял да дойде 2 часа по- късно, за да саботира нейния ангажимент?  Ми няма да го чака, има си час за свиждания. Ей такива неща визирам.

# 233
 • Мнения: X
Цитат
anonymos, далеч съм от мисълта да претендира за това, всички знаем, че няма да стане. Имам предвид да не му играе по свирката, като започне да прави номерца. Щял да дойде 2 часа по- късно, за да саботира нейния ангажимент?  Ми няма да го чака, има си час за свиждания. Ей такива неща визирам.
Catcher, разбирам те за гледната точка, но на практика нещата стоят по-сложно. Ако той реши да дойде 2 часа по-късно ако се ядосаш - ще се изкефи, че те е вбесил, ако му кажеш нещо и поставиш граници, ще му е все тая и дори на думи да се съгласи, пак ще прави номерца, за привличане на внимание и да те вбесява. Колкото и да е странно единствено когато спреш да реагираш на дребните номерца, печелиш. Тези номерца са провокации, които имат единствена цел да те вбесят. В същото време са добре обмислени, да не нарушават грубо по незаконен начин нещата и да има сериозни последствия..

# 234
 • София /Абсурдистан
 • Мнения: 6 147
Никой не трябва да търпи тормоз. Само че промените трябва да се правят умно и с предварителна подготовка.

# 235
 • Мнения: 86
Нямах сили да прочета всички коментари. Според мен авторката трябва да си подреди приоритетите. Ако решиш първо да си събереш багажа и децата, ще ти се наложи да имаш сигурни финанси и помощ от някъде. За да си намериш първо работа пак ти трябва помощ от някъде. Дори и добрия адвокат пак изисква финанси ... помисли добре над нещата и реши, кое е най важно и как да го направиш.
Моя мъж откакто има две деца не е цвете за мирисане. Но при последния скандал аз за малко не си събрах децата и багажа. Тогава майка ми отреагира “ и това ще мине. Налягай си парцалите” .живея в София. Имам къде да живея, ако реша да се изнеса. Имам кола и майка ми е на разположение да ми помага. Но аз сама за себе си съм си направила равносметката, че мъжа ми нито пие, нито ходи по чуждо, нито ме бие. Помага рядко у нас, но за сметка на това работи на две места и основния доход идва от него. Рядко е времето прекарано с мен и децата. Аз нямам време за маникюр, а прическата отдавна е сведена до подстригване на бързо. Като се роди второто ми дете, а първото не ходеше на градина се молих на свекърите да вземат децата за час, за да си почина. Те не искаха. Свикнах с умората. Всичко това ти го пиша, за да разбереш, че не си единствена. При една раздяла, всичките негативи ще го понесеш не само ти, а и децата ти. Склонна ли си да го направиш

# 236
 • Мнения: 596
“ и това ще мине. Налягай си парцалите”

А, не! Не минава. Вече 20г. търпя и чакам да мине. Ама, не. С тази разлика, че остаря, поболя се и вече не работи както преди. Сега само лежи с филмите и всичко си е по старому. Ако нещо свърши - то това е "помощ", не споделяне на отговорности и задължения. И аз трябва да съм благодарна за това. Иначе следва сърдене: "Ти не забелязваш какво правя за теб и семейството! Щом не забелязваш - няма да го правя!"  И пак се почва лежане и нищо неправене.

# 237
 • Мнения: X
Ами не на всеки му стиска да си търси спокойствието и пътя на щастието. Аз имах заделени пари за не повече от 2 месеца, бях безработна, нямаше на кой да разичитам и пак се разведох. Стегнах се, амбицирах се, повярвах в себе си и в деня след развода започнах работа - добре платена. После напуснах града, преместих се и пак почнах отначало.. Ако знаеш какво искаш, страха от трудностите не може да те спре. Никакви негативи не се понасят - напротив нещата стават все по-добре и за мен и за детето ... Wink

# 238
 • Мнения: 5 424
Жената - авторка на темата, е успяла за две години да роди 2 деца от мъжа си, значи е имал някакви ценни качества. Все ми се струва, че трябва да му даде шанс и ако една година тя работи, а нещата пак са зле, тогава да се развежда и разделя и т.н. Ако толкова не се търпи, как живеят така от две години почти и тя още се ослушва.

# 239
 • Мнения: 1 813
Жената - авторка на темата, е успяла за две години да роди 2 деца от мъжа си, значи е имал някакви ценни качества.
Да, явно оплодителният му материал е бил в много добро състояние и бързо са станали нещата... Това си е добро качество, особено от еволюционна гледна точка.

Общи условия

Активация на акаунт