Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 30
 • Мнения: 3 579
Човече, търси си нормален апартамент или къща в околните села, но с възможност децата да посещават градина и училище. Жена ти какво мисли за идеята да затворите маса пари за къща на колела?
И на мен ми е интересно как стои въпросът с ВиК и отопление.

# 31
 • Мнения: 15
Жена ми също е от хората, които не обичат да се занимават с банки изобщо. Тя предпочита да е спокойна, мобилна и да няма сериозни дългове. Да, условията в момента са добри, но не се знае докога. Ние спестените пари, така или иначе пак ще ги дадем за апартамент евентуално, а след 20 години, ако сме живи и здрави, ще сме платили още 45-50 хиляди евро на банката...
П.С.: Има училища и градини недалеч от местенцата, които бях гледал.

# 32
 • Мнения: 311
Еми да, удобството да разсрочиш плащанията си има цена. Мобилността пък невинаги е ценна, особено като се закотвиш с добра работа, училище и т.н.
Само от любопитство, може ли да покажеш какви местенца си гледал, че да ти се струва реалистично това?

# 33
 • Мнения: 15
Ами засега в районите на Гниляне, Курило, Суходол, Божурище и Банкя.

# 34
 • Мнения: 311
Банкя??? Обява може ли?

# 35
 • Мнения: 15
Банкя??? Обява може ли?

Там офертата е за място от приятел.

# 36
 • Мнения: 3 579
Не съм от София и далеч не я познавам, но Гниляне? Като му чуя името и тръпки ме побиват. Е, може и хубав квартал с кофти име да е. Курило - там не беше ли лудницата? Божурище - летището? Колко ли ще е гот над главата ти да прелитат стотици самолети всеки ден, че и нощем.
За да е евтино, има защо.

# 37
 • Мнения: 37 548
Тези къщички са за богати хора, които искат приключение.
Също са и за богати държави, в които инфраструктурата е такава, че можеш да живееш нормално.
Предвид това, че в България не са популярни, не мисля, че цената им би била по-малка.
А ако ще дадеш 50000 за къща + 10000 за пацел, това в най-добрия случай, който лично според мен е невъзможен или ще става дума за парцел, който е лош като място. Сметни и транспортните разходи, защото ако е извън града, те ще скочат, предвиди си и неразчистените зимата пътища и висене в задръствания.
Ако имате по-големи възможности - ок, но във вашия случай, да затвориш толкова пари е пълна глупост. Това е стока, която не е бързо ликвидна и чиято цена пада с времето, не е като да си купиш апартамент в София, защото за тези пари може да намерите по-малък тухла или 3 стаи панел, и ако го обявиш днес, утре си го продал. С тази къщичка обаче положението е съвсем различно, дори да се намери купувач, цената ще е символична, буквално ще трябва да я подариш.
А не става да си я държиш, защото ще иска поддръжка и ще гълта само пари.

Не знам на колко години сте, та деца планирате чак след 20, но ми звучи странно, дори да сте на по 20, след 20 ще сте на 40, тогава ли ще правите бебета? Малко вероятно е да е чак толкова напред във времето, та представи си как ще живееш в тази къщичка с 1-2 деца. За да се възстанови човек има нужда от спокойствие, и за 5 мин. да е, но да си идеш в спалнята и да се изключиш. В подобно жилище няма как да стане.
Как ще правиш секс с жена си, докато децата ви са до вас?
Ще искат да си учат уроците, ти ще трябва да седиш и да пазиш тишина.
Като стигнат гимназиален курс ще трябва да ставаш в 5 ч., за да ги караш до града, на обяд да излизаш от работа, за да ги върнеш обратно...
И т.н.

Ако имате жилище в София, а това е второ, тогава да, въпреки че за мен пак не е оправдано, но за основно е все едно да хванеш тези пари и да ги изхвърлиш в кофата.

# 38
 • Мнения: 15
А ако ще дадеш 50000 за къща + 10000 за пацел

Бих дал до 30 000 евро максимум - общо, горна граница, така че засега отпада като вариант, защото и тук са скъпи. А за деца имаме време още.

# 39
 • София
 • Мнения: 5 018
По-добре да търсиш имот за ремонт на по-ниска цена в околностите на София.
Има време, ама докато се обърнеш и ей го къде е 2025-та Stuck Out Tongue Winking Eye

# 40
 • Мнения: 3 579
Сега може и да има време, но след десет години като дойдат децата тази къща няма да ви устройва, а едва ли ще й намериш купувач у нас. Да не говорим, че и ще се амортизира. Сериозно, огледай селата около София, погледни и Самоков. Работа се намира, заем се изплаща. Двама млади сте. Но като се влага в имот е хубаво да се мисли и в перспектива 10-20 години напред.

# 41
 • София
 • Мнения: 255
Така и така имате някакви пари на страна, не ги влагайте в нещо, което наистина няма смисъл. Купете си някоя къщичка за ремонт в забутано село около София -20 -30 км. след 20 години сигурно ще е квартал на София и ще имате всички удобства

# 42
 • София
 • Мнения: 1 950
За Банкя ще имате доста да почакате. Аз дебна да купя парцел там или някоя къща през разруха и да вдигна нова, но знам какви са цените на имотите и парцелите там. Гниляне, Курило и Божурище... Все едно да гледаш Кремиковци и Бусманци... По-добре се ориентиран към Нови Искър и Костинброд. Там цените са по-нормални, поне за сега, и по северната тангента се стига до София много бързо.

# 43
 • София
 • Мнения: 18 124
Да, аз търсех по едно време, намират се читави къщи по 20-30 х е.

# 44
 • Мнения: 37 548
Бих дал до 30 000 евро максимум - общо, горна граница, така че засега отпада като вариант, защото и тук са скъпи. А за деца имаме време още.
Това имах предвид, скъпи са, не става.
А за деца, докато осигурите покрива, докато се постабилизирате и си стъпите на краката, точно ще дойде време. Не става за ден два, може да отнеме години. А времето лети много бързо, докато мигнеш ще е дошъл моментът, затова действайте сега, докато сте млади, здрави, прави и най-вече с по-малко отговорности. Защото по един начин имаш свободата да работиш и пестиш, когато нямаш деца, и по съвсем друг, когато имаш и трябва да отделяш и време и пари за тях.

Общи условия

Активация на акаунт