Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 1
Здравейте!
От много време ме мъчат едни мисли споделям с Вас с надеждата да ме разберете и да получа добър съвет.
Още от ученическите години успях да запазя приятелство с едно момиче, успяхме да останем близки вярвах и безрезервно,но най-неочаквано дойде поводът за съмнение. Омъжи се без дори дума да обели много болно ми стана. Всичките приготовления за сватбата и са направени и за това не ми е казала,но това не е най-обидното на самото подписване не ме е покани,защото с мен се познава от училище това ми го заяви в прав текст... Поканила си е нейна приятелка, защото с нея се познават от деца. Може би ще ви се стори глупаво, но в този ден осъзнах що за приятелка съм си въобразявала че имам... Излючително обидно ми стана,но за съжаление тя изобщо не го вижда по този начин за нея е нещо нормално и няма никакъв проблем. Заяви ми че като ме е поканила на сватба е предосатъчно.... Нищо не посмях да отговоря.Смятам , че е на път да направи грешка едната вече е направена,но искам от друга да я предпазя преглъщам факта,че успя да ме нарани... Но винаги ме е спасявала от мои грешки. Ще си кажете живота си е нейн да така е , но тя е на 23 години, а мъжа и на 35 години. Не казвам че е годините са пречка ,обаче тя все още е контрулирана от майка си. Аз лично го намирам за странно да се омъжиш и въпреки това да слушаш майка си все едно си на 5 години. Иска да гради семейство няма нищо лошо разбира се мисля ,че и е рано за деца. С мъжа и се познават от по малко около година, а вече са женени намирам го за прибързана крачка. Виждането ми за тези сериозни крачки в живота е че не трябва да се прибързва трябва да опознаеш човека. Едно да сте женени и да се разведете ако нещата не вървят и съвсем друго, ако сте с деца и тръгнете да се развеждате. Сигурно се чудите защо така гледам на нещата познавам я и знам , че още страда по бившият не станаха нещата с него и може би за това се хвърли в нова връзка. Не искам да страда обичам си я като сестра точно зареди това се ядосвам, че се хвана с този той се държи с нея все едно е вещ, а не човешко същество. Все едно е безгластна буква каквото той каже това става....
Мога ли да направя нещо или вече е късно?

# 1
 • Мнения: 158
Не се бъркай в работите на хората, дори и да ти е приятелка нямаш право да и се бъркаш в такъв вид избори. Може и да не е за нея този човек,както твърдиш, но това тя сама трябва да разбере... Ако толкова държиш може да и споделиш мислите си, но според мен това само ще обтегне отношенията ви.

# 2
 • София
 • Мнения: 3 842
Можеш да направиш нещо за нея, да. Не се бъркай в решенията й.

# 3
 • София
 • Мнения: 18 587
Странно, че дори ти се въртят мисли да се бъркаш в живота на чужди хора. Да не говорим, че тази мадама не ти е никаква приятелка. Знаеш ли кога моя приятелка ще се омъжи, без да ми сподели? Никога.

# 4
 • Варна
 • Мнения: 13 677
Можеш да направиш нещо и за себе си. Сега е моментът да се отдръпнеш и да прекратиш това "приятелство", оставяйки го на ниво познанство. Аз на твое място не бих я оставила и като позната дори, но не ми се струва, че си готова за това. Аз съм го правила с две много близки, както си мислех, приятелки, които се изложиха брутално. Не е толкова трудно и сега не съжалявам. По-добре ми е без тях. Твоята ясно ти е показала отношението си, реагирай адекватно.

# 5
 • Мнения: 622
Много добра и истинска приятелка си, но приятелството, както любовта се прави от двама. Аз, като не твоя приятелка, но като добър приятел ще ти кажа, че никой чужд живот не е по-важен от твоя самия, затова, макар че ти е болно сега просто не се бъркай и си гледай собствения. Мислиш ѝ добро, но така добро на приятел не се мисли. Не е редно да преценяш как и кое е редно за нея, ти като втора мама се явяваш така. А колкото ѝ се месиш толкова ще я отчуждаваш от себе си, независимо, че според теб ѝ правиш добро.Ясно е, че не си ѝ толкова мила, колко тя на теб, затова просто не се меси, а мисли за своя си живот.
Важното да е щастлива, дали е правилно или не, щом не вреди на никой с действията си освен според теб на себе си, нека си живее живота както реши. Така е редно и така трябва да бъде.

# 6
 • Мнения: 2 465
Не се учудвай. Хората се променят. И моята приятелка от училище не ме покани на сватбата си и ми каза, че  причината да прекъсне приятелството ни е, че съм знаела много неща за нея.

# 7
 • София
 • Мнения: 3 842
Аз останах с впечатлението, че е поканена на сватбата, но не на подписването:
" Заяви ми че като ме е поканила на сватба е предосатъчно.... "

# 8
 • Мнения: 1 862
Почти нищо не разбрах, много е несвързано...
Дали е правилно или не - нейно решение е (и на мъжа ѝ де). Аз бих я питала дали е сигурна, но нищо повече, не е моя работа.
Аз също не поканих приятелките ми от училище, защото бяхме само с роднини и даже не съм казвала. Отдалечихме се доста преди сватбата и не съм се чувствала длъжна.

# 9
 • Мнения: 622
Не се учудвай. Хората се променят. И моята приятелка от училище не ме покани на сватбата си и ми каза, че  причината да прекъсне приятелството ни е, че съм знаела много неща за нея.

😳😯Сериозно?! Защото си знаела много за нея? Е, че според нея ще я издъниш ли? 🙄

# 10
 • Варна
 • Мнения: 13 677
Сигурно се е очаквало на сватбата да грабне микрофона и да й извади кирливите ризи на показ, знаеш ли... Ега ти тъпия мотив.

# 11
 • Мнения: 177
А може би точно, защото сте я “нападнали” един вид за решението и като неправилно и грешно тя не ви е поканила. Имам подобен случай, приятелствата са много важни, това е безспорен факт, но когато си СЪДЕН някак отношението към отсрещния човек изстива. Това е лично мое мнение, поне при мен беше така. За да запазите отношенията си, ако истински държите на приятелката си, просто я подкрепете, бъдете до нея, а грешките...никой не може да ни предпази от тях. Може и да сте права, това времето ще покаже, но на друг човек мисля, че много трудно се вменява мнение. Така казано нека всеки сам си чупи главата и отговаря за решенията си.
Желая ви успех!

# 12
 • Пловдив
 • Мнения: 1 407
И аз останах с впечатление, че авторката не е поканена само на подписването, а не на цялата сватба.
Аз пък не бих искала приятелка, която да ми говори как според нея бракът ми е грешка. Не видях и сериозна причина за това, а някакви клюкарски истории от типа ама майка й, ама бившият й, ама възрастта на сегашния... Гледайте си вашите си работи.

# 13
 • София
 • Мнения: 1 415
Приятелствата са си приятелства, но семейството си е семейство. Били сте приятелки, запазили сте си отношенията, поканила те е на сватбата. Съвсем нормално. Не е нормално да критикуваш личните й решения, да преценяваш дали слуша майка си, дали мъжът й е стар/млад, дали прави грешка или не. Това са лични решения и аз също бих се отдръпнала от някой, който се опитва да ми дава наклон на личните решения и да ми дава акъл дали да имам или да нямам деца, да ми чертае прогнози за развод веднага след сватбата и да претендира, че ме пази от намесата на близките ми, намесвайки се самият той.

# 14
 • София
 • Мнения: 18 120
На мен пък първия пост ми звучи пропит от ревност. Даже отначало не разбрах мъж ли пише, или жена.
Остави жената на мира. Сега тя има семейство.
Поканила те е на сватбата, била си, какво повече?

Общи условия

Активация на акаунт