Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 30
  • France
  • Мнения: 406
Всъщност, кое повече те притеснява? Че приятелката ти се очуждава или, че изборите, които прави не ти харесват и те притесняват?
Нито за едното, нито за другото можеш да допренесеш каквото и да било, така че дерзай.

# 31
  • Мнения: 1 199
Не се учудвай. Хората се променят. И моята приятелка от училище не ме покани на сватбата си и ми каза, че  причината да прекъсне приятелството ни е, че съм знаела много неща за нея.
Егати тъпото обяснение, толкова ти е била приятелка.

# 32
  • Мнения: 33
А може би точно, защото сте я “нападнали” един вид за решението и като неправилно и грешно тя не ви е поканила. Имам подобен случай, приятелствата са много важни, това е безспорен факт, но когато си СЪДЕН някак отношението към отсрещния човек изстива. Това е лично мое мнение, поне при мен беше така. За да запазите отношенията си, ако истински държите на приятелката си, просто я подкрепете, бъдете до нея, а грешките...никой не може да ни предпази от тях. Може и да сте права, това времето ще покаже, но на друг човек мисля, че много трудно се вменява мнение. Така казано нека всеки сам си чупи главата и отговаря за решенията си.
Желая ви успех!

Прощавайте, но какво разбирате под ,,съден"? За мен пък е адски важно приятелите ми да ми казват суровата истина в лицето, това е критика, но не и съдене. Ама, че възприятие.. Сега и моя коментар ли ще приемете за съдене? Не искам да нападам, но ми е много странно, аз явно често съм била от страната на ,, съдещия ", и затова разни приятелки са се отдръпнали от мен. Не съжалявам! Дори напротив, очаквам същото в замяна, понякога сме заслепени от чувства, емоции и тем подобни и имаме нужда от малко рационалност, сякаш сме в мъгла, а искаме да намерим правилния път. Е, ето тогава един верен приятел, идва и ти шляпва истината под носа, и колкото и да боли, ние усещаме, когато някой е прав. Обичам да казвам, че приятелите понякога са нашите ,,очи", точно когато не можем да видим всичко. Ситуацията отсрани е различна, може да бъде дадено по - обективно мнение. Затова, приятели като авторката са супер ценни, но отсрещната страна не умее да го оцени. Бих искала да добавя ,,Защо ми е приятел, който се съгласява с всичко, което кажа, щом сянката ми върши същата работа" ? Simple Smile

# 33
  • Мнения: 176
Ситуацията отстрани е различна и точно от тази гледна точка, моето мнение е, че нито един приятел/приятелка не може обективно да даде мнение за отношенията между двама, ако познава само едната страна и е един вид пристрастен. В крайна сметка живота за това си е наш, за да си носим отговорност за действията и решенията. Всеки приятел може да даде съвет без да се налага и както използвах “съди” отсрещния за решенията му, но това е гледната точка на приятеля нали? А дали е правилна? Никъде няма гаранция.
В моя случай съм адски доволна, че не съм взела под внимание мненията на приятели. Да изслушах ги, благодарих за мнението, предупреждението и какво ли още да го нарека. И пак си направих моето решение, за което и за секунда не съжалявам. Индивидуално е. За един едно е нормално, за друг не. Не бих позволила някой да ми се меси в решение, за кого ще се омъжа, а още по-малко бих послушала съвет по този въпрос. Въпрос на виждания L.D. Приемам мнението ви, уважавам го.

Общи условия

Активация на акаунт