Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 11 ян. 2019, 14:55 ч.

Как да помогна на майка си?

 • 1 977
 • 16
 •   1
Отговори
 • Мнения: 15
Скъпи,мами,намирам се в ужасна безизходица и дори нямам надежда,че тук ще намеря решение на своите проблеми,но искам поне да споделя болката си с други хора,за да разбера и страничното мнение.
От много време родителите ми са разведени,като всеки от тях има втори мъж/жена.Майка ми беше много огорчена от това,че баща ми реши да се развеждат,техният брак беше несполучлив и много се караха,това беше единственият изход за тях и тя го знаеше и го преодоля,но някак си загуби вяра в мъжете,защото след това имаше една или две несполучливи връзки,докато преди 8 години не попадна на един човек който в началото се държеше добре, всичко вървеше нормално и до момента в  който тя коренно се промени.Този човек не работи,тя го издържа и живее с него и майка му и тотално е обсебена от него,не се разбират,често се карат,но тя не може да се откъсне от него,той е като паразит на гърба и,дори мисля че нарочно я настройва срещу всички за да я държи далеч от близките и и приятелите и за да я манипулира по-лесно.Аз имам свое семейство и малко дете,което  често заради него не мога да пускам у тях.Мъжът ми също не харесва този човек,казва че е лицемер и използвач и всички наши близки и познати го казват,само тя не го вижда.Той и семейството му всячески я задушават и не издържам вече да гледам как тя постоянно работи за да изкарва пари,не се грижи за здравето си,затворила се е между четири стени и стана съвсем различен човек.Тя беше много борбена винаги се е справяла сама с трудностите в живота,постигна много и точно сега когато трябва да живее старините си щастливо и спокойно,тя се предаде.Дали от страх да не е сама,не разбирам,много пъти сме говорили и дори когато се скарат тя казва,че ще го остави,вижда че я използва ,но никога не си тръгва...Какво да направя не знам,толкова ми е мъчно за нея говоря и ,а тя сякаш всичко забравя и е все по-трудно да види истината.

# 1
 • Мнения: 197
На майка ти може да й харесва така да живее. Казала си й каквото мислиш, повече не се меси.

# 2
 • София
 • Мнения: 2 035
Разбирам притеснението ти и съжалявам за ситуацията, в кято се намира майка ти. От личен опит мога да ти кажа, че тя няма да те чуе. Рискуваш да се скарате жестоко и дори да не иска да контактува с теб, ако продължаваш да настояваш. Аз самата бях в подобна връзка  и бях глуха за съветите на майка ми, която ме предупреждаваше за този човек. Мислех си, че тя не го познава като мен и затова греши. Оказа се, че грешката е била моя. Случиха се много сериозни събития преди да успея да осъзная, че съм се превърнала в роб на човек, който не заслужава и капка от любовта и всеотдайността ми към него. Дано майка ти има повече късмет и да успее да се измъкне от примката преди да е твърде късно.

# 3
 • Мнения: 15
Sad така е знам и аз съм била в подобна ситуация и никого не слушах, видях колко много съм сгрешила когато беше късно, за това искам да и помогна и това най много ме тревожи,че ме е страх да не се обърне срещу мен,а не искам повече да я гледам така и да си мълча

# 4
 • София
 • Мнения: 2 035
Ти не си мълчиш. Казвала си й го многократно. Ако искаш проведи с нея последен разговор на тази тема. Кажи й нещо от рода, че за последно й казваш мнението си и, че няма повече да повдигаш въпроса, но искаш да запомни, че си на нейно разположение във всеки един момент, ако има нужда да сподели или от подкрепа, за да си тръгне от там.

# 5
 • Мнения: 2 647
Ти имаш едни възгледи за нейния живот, но тя е тази, която решава как да го живее. Възможно е да е претеглила минусите и плюсовете на тази връзка и да е взела решение, че засега я удовлетворява.
Така че можеш да говориш с нея, но не се надявай веднага да предприеме някаква промяна. Може би след време.

# 6
 • Мнения: 15
не искам да я карам да избира,знам че каквото човек сам си направи никой друг не може да му го направи и тя е достатъчно голям и умен човек преминал през много трудности,който може да прецени как иска да живее,но аз я виждам ,че се погубва и друго ме притеснява аз съм едно дете ,майка ми има апартамент на нейно име и бащината й къща и се страхувам,че този човек се опитва да ги присвои,говорила съм с нея да потърси съвет от адвокат,а тя ме успокоява,че ще намери начин да ме обезпечи,но не иска да са на мое име защото той щял да се обиди?????

# 7
 • Мнения: 169
Възможно е да не иска да прекрати тази връзка заради страх и срама от два провалени брака и няколко неуспешни връзки. Или от страх, че може да бъде обвинена от приятелки и познати, както й от бившите мъже в живота й, за това, че не може да задържи мъж до себе си и е неспособна да се адаптира.......

# 8
 • Мнения: 318
Наследсвото е на този,който го е получил.То се открива при смъртта на наследодателя.Майка ти може да разполага със собствеността си както намери за добре,включително да продаде всичко и да изхарчи парите.Поговори с нея за последно и повече не се бъркай.

# 9
 • Мнения: 197
Така си и знаех, че става въпрос за имот.

# 10
 • Мнения: 169
Допускам, че авторката се тревожи, да не би въпросния човек да "обере" майка й. Не допускам да се притеснява, че лично тя ще остане без наследство в даден момент.......все пак никой не желае смъртта на родителите си!

# 11
 • Мнения: 15
Изобщо не става въпрос за смърт или имота конкретно,страхувах се че ще бъда разбрана погрешно и затова не го споменах в началото,но да това е една от причините да се притеснявам,че това което майка ми е постигнала с труд през живота си ще и бъде отнето на старини когато ще има нужда от него.Много хора биват подвеждани и като са наивни взимат импулсивни решения,за мен нейният втори мъж я използва заради това и се опитва да и го отнеме.Не разбирам тези от вас които ми дават съвет да не се бъркам,все пак майка ми е най-близкия човек,нали аз ще се грижа за нея на стари години.

# 12
 • Мнения: 169
По какъв начин е опитва да й отнеме имотите?

# 13
 • Мнения: 15
Иска да ги пише на името на двамата

# 14
 • Мнения: 596
Намери начин майка ти да говори със специалист - психолог, психиатър. Човек, който ще успее да я накара да погледне нещата от друг ъгъл. Ако трябва плати и го заведи при нея като приятел.

Общи условия

Активация на акаунт