Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 11 ян. 2019, 15:16 ч.

Ревността е вечна тема

 • 2 309
 • 46
 •   1
Отговори
 • Мнения: 2
Здравейте,
Омъжена съм от 10 години, преди брака имахме още толкова години връзка. Имаме две деца, тийнейджъри. Със съпруга ми се разбираме, живеем добре. Никога не ми е давал поводи за ревност, никога не съм се съмнявала в него.
От известно време обаче, той започна да се вижда с една дама, с която го свързва общо хоби. Тя е доста привлекателна, интересна личност е, забавна и интелигентна. Има собствен бизнес, който управлява успешно. В началото той ме канеше на техните срещи, на които аз все нямах възможност да дойда, защото бяха в рамките на работното ми време. Съпругът ми отлично знае, че работата ми е такава, че е почти невъзможно да се освободя за час-два.
След време престана да ме кани, но не се крие, че се вижда с нея, споделя от време на време, че са пили кафе, както и за какво са си говорили, в общи линии. Мен лееееко започна отвътре да ме гложди пустата отровна ревност. По никакъв начин не давам да се разбере, че ревнувам. Напротив, старая се да изглеждам съвсем спокойна, когато ми говори за нея, когато тя му звъни по телефона и т.н.
Аз не съм някаква задръстенячка, но последно време съм прекалено натоварена покрай грижи за болен роднина. Прибавено към служебните ми ангажименти и домакинската работа, в резултат нямам никакво време да направя нищо за себе си. Може би съм станала изнервена и скучна. Може би затова търси компанията на друга.
Как изглежда отстрани? Дали ще се задълбочат отношенията им в нещо повече от приятелство? Във филми ли се вкарвам или трябва да съм нащрек? Дали е необходимо да предприема нещо? Моля за съвет!

# 1
 • Мнения: 2 463
Винаги съм се чудила, защо мъжете имат време за хоби и за кафета, а жените нямат такова дори да се погледнат. Ами ангажирайте ги повече тези мъже след като ги имате  бе жени. Те се нагърбили с всичко сами да се доказват "виж ме колко съм работлива, оправна, домакиня и т.н.т". Меча услуга. 

# 2
 • Мнения: 2 903
Аз бих била нащрек. Мъжете лесно се увличат по интересни за тях неща. Дори да не е имал някакви помисли за интимност в началото, при самото общуване и сближаване се случва да изскочи заека от храста. Simple Smile

# 3
 • Сф
 • Мнения: 3 778
Лично аз, още в началото щях да му секна всякакви мераци за самотни срещи с жени.Общо хоби- глупости.
Това, че те канят и теб, говори за изключително нагла жена.
Примери имам бол , не ми се разправя.

# 4
 • Мнения: 2 463
И аз съм на същото мнение. Щях да го секна от раз.
Абе какво правят по заведенията тези мъже, няма ли за тях работа, няма ли ремонти, няма ли цепене на дърва ако щеш....

# 5
 • Varna
 • Мнения: 14 713
Системно ще излиза сам с друга жена, знаеш ли кога, на кукуво лято. Да не започна и аз да излизам с мъж на кафета.

# 6
 • Мнения: 877
Бъди нащрек. Мисля като Базила - явно тръгва с чисти помисли, след като те е канил с тях и споделя, но...

# 7
 • Мнения: 197
Никога не бих се съгласила на такъв вариант. Ама всеки си познава мъжа. Моят щеше да подвие опашка.

# 8
 • Мнения: 24
За мен не е нормално семеен мъж да излиза с чужди жени.Какви са тези излизания, да не е тийнейджър! А и би ми станало много неприятно при такива редовни срещи. С времето според мен лично има голям шанс нещата да се задълбочат.
Изглеждаш много търпелива. Аз подкрепям тезата, че между мъж и жена приятелство няма ( или поне не за дълго).
Надали той би бил толкова спокоен и търпелив ако ти ходиш по срещи с друг. Постави границата!

# 9
 • Сф
 • Мнения: 3 778
Бъди нащрек. Мисля като Базила - явно тръгва с чисти помисли, след като те е канил с тях и споделя, но...
Напротив, пряват това за замазване очите на съпругата.Сем.приятели уж.А всъщност си лягат.Освен това могат да изкарат съпругата чисто луда Simple Smile.Пак повтарям.Бих я разкарала тая. Хобито е мъжко предполагам и тая се е навряла..

# 10
 • Мнения: 877
Пюър, много гнусно звучи тази хипотеза, макар че явно е съвсем реалистична. Заради авторката - дано не е вярна.

# 11
 • Мнения: 1 511
На твое място и аз щях да проявявам разбиране, после да се вкарам във филм. Мисля, че е нормално.
Делегирай каквото можеш от домакинството на съпруга си. Чистене, готвене, намирай му дребни ремонти. Недей да пилиш, ако нещо не свърши добре и недей да ходиш след него да дооправяш. Да си влезе малко в релси.
Ако правилно предполагам, мъжът е около 40? На тази възраст са много флиртаджийски настроени. Казвам го като свободна жена с ухажори. Нямаш понятие колко много мъже на 40-45 има на любовния пазар, еми няма как повечето да са свободни, без жена и без деца. Като ги попритисна, и признават и почват да се оправдават как не вървяла връзката и ама всеки момент аха-аха да се разделят с жена си.
Внимавай, следи, не се издавай и си взимай почивката, медал няма да получиш.

# 12
 • София
 • Мнения: 16 047
Авторке, защо не му предложиш да се виждате тримата, за да се разнообразиш и ти, но в удобно И за теб, време?
Изтъкни, че си много ангажирана с неща, които са прехвърлени само на теб, а наистина имаш нужда от разнообразие.

# 13
 • Мнения: 866
Какво е това хоби? С мъже няма ли общи интереси,или само с нея има такива?Сближаването може да доведе и до преминаване на границата на приятели.

# 14
 • Мнения: 1 629
Как изглежда отстрани... Странно ми е. Нито аз, нито ММ бихме приели такова нещо за нормално. Особено с неговите хобита, няма никакъв шанс да се вържа, че жена би се интересувала. С моите, по-може, но пак не бих си позволила.
Приятелството между мъж и жена, рядко е такова. Особено след 30г. е направо невъзможно, освен, ако не е започнало доста по-рано, когато са били в училище или университета например.

И аз бих искала да знам какво е хобито?

Общи условия

Активация на акаунт