Бързи летни ястия

  • 60 976
  • 61
  •   1
Отговори
# 15
  • София
  • Мнения: 1 352
Искам и аз да ви предложа една зелена лятна манджа:
задушавам в малко вода и мазнина спанак и зелен лук, настъргвам 1 по-голям картоф и оставям да ври на бавен огън, добавям 1/2 буркан пасирани домати още толкова вода, и пак оставям да уври хубаво, подправям със зеленчуковия микс на Маги /зеления/ + магданоз и сол и за финал в така приготвената манджа чуквам няколко яйца без да ги разбърквам - оставям още няколко минути докато яйцата се забулят а жълтъка да остане течен.
Ами да ви е вкусно!  chef

# 16
  • Мнения: 119
Ей, danisport, благодаря ти, откога ми се хапват кюфтенца от тиквички (една от най-любимите ми манджи), но само при мисълта за висенето над котлона ииииииии.... Sick
отдавна ги подозирам аз, че и във фурната стават, но ако не беше потвърдила едва ли щях да пробвам  Hug  bouquet

# 17
  • София
  • Мнения: 2 044
Направих манджата на Ив и гювечетата на Даниспорт,станаха жестоки  bouquetМерси за рецептите

# 18
  • Варна
  • Мнения: 10 788
Едно бързо, лесно и вкусно ядене от мен - когато нямате време за готвенете, а  сте гладни.  Laughing

Взмемам пресни картофи, среден размер, разрязвам на 2 по дължина, нареждам в голяма чиния, на всяко резенче слагам малко краве масълце, на дъното на чинията малко олио (или пак масло), слагам в микрото за 10-ина минутки. Накрая настъргвам отгоре кашкавал  и пека още 1-2 мин. Днес поръсих върху кашкавала и зелен лук - стана добре!  Grinning

Към картофите салата и бира и вечерята готова! Grinning

# 19
  • Мнения: 804
Ще пробвам тиквените кюфтета и гювечетата на Даниспорт, благодаря за чудесните идеи  bouquet
  Ето една нова за мен рецепта, за лятна салата, обожавам я. Научих я от мой приятел готвач в едно казино тук във Вегас:
Продукти:
 патладжан, чушки(зелени и червени), тиквички, гъби, зехтин, балсамик оцет,сол
 Прави се марината от зехтин и балсамик оцет. Зеленчуците се топват в нея и се пекат  на скара, барбекю, във фурната, кой където може . После се заливат със същия дресинг.

# 20
  • Мнения: 732
Аз правя "Дупени картофи" Embarassed
Вземам възможно най-дребни пресни картофи. Големината им да е около тази на орех. Измивам ги добре. Режа на две. Редя ги в намаслена тавичка с "дупетата" нагоре. Отгоре слагам малко масло, посолявам и ги слагам в предварително загрята фурна на 250 градуса. Пека докато отдолу се зачервят.
Невероятно вкусно Mr. Green

# 21
  • Мнения: 5 877
Ratatoille (рататуй)

Нарязват се на кубчета 2-3 патладжана и се слагат в солена вода да си пуснат горчилката.
Нарязват се на едро - на 5-6 части - 7-8 глави лук и се слагат в йенската или в обикновена тавичка да се позапекат.
През това време се накъсват на парченца 5-6 тлъсти чушки, може да се нарежат и малко моркови и тиквички. Всичко се изсипва при лука, заедно с отцедения патладжан. Посолява се и се запича с малко олио или най-добре зехтин. Слага се малко мащерка.
Като се запече, се залива с доматен сос.

# 22
  • Мнения: 811
Ratatoille (рататуй)

накъсват на парченца 5-6 тлъсти чушки,

печени ли са чушките?

# 23
  • Мнения: 5 877
Не, пекат се заедно с всичко друго.

# 24
  • Мнения: 1 128
     Ооо,аз хи4 не съм готва4ка.Затова си имам няколко любими абсолютно лесни яденета-салати.
     На това ме нау4и мъжлето.Варен зелен боб,варени картофи на куб4ета и варени яйца нарязани на куб4ета.Мъжа ми отгоре му наръсва лютив 4ервен пипер и зехтин.Може да се яде топло или студено.Аз вси4кото го нама4квам с вилицата и му слагам нормално олио без 4ервен пипер.
     Другото е "топенката" на баба ми.Нарязват се пе4ени 4ушки,нама4ква се краве сирене и варени яйца и се залива с малко прясно мляко.Яде се студено.Топиш си хляба и си облизваш пръстите.Или гребеш с лъжицата.Много ми е любимо.
     А на мъжлето не му харесват много манджите та вижте какво оби4а ShockedПържи яйца като жълтъците остават по4ти сурови.Реже надлъжно една франзела и с една лъжица размазва жълтъка по средата.слага белтъка затваря и яде като сандви4.Като го видях първия път умрях.

# 25
  • София
  • Мнения: 4 272
Фрики, като каза зелен боб, се сетих и аз нещо. Салата със зелен боб. Сварява се 0,500 кг зелен боб за около 20-25 мин., предварително нарязан на парчета около 4 см. Изцежда се и се залива със студена вода. Отгоре се натрошава сирене, нарязват се на едро домати, а също  и босилек. Залива се със зехтин или олио и оцет.

# 26
  • Мнения: 867
Пълнени чушки със зеленчуци
1 глава лук се нарязва на ситно, 1 тиквичка/малка/ , 1 морков 1 картоф се настъргват и се задушават с малко мазнина, добавя се 4-5 с.л.ориз и един настърган домат, много магданоз, риган, скилидка чесън, кимион.
С тази плънка се пълнят около 10-12 зелени чушки. Нареждат се чушките в тавичка и се настъргва едно малко доматче върху тях. Пекат се във фурната за около 40 минути. Заливат се със сос от 1/2 кофичка мляко, 1 яйце и 1 с.л.брашно. Отново се връщат във фурната за около 7 минути.

# 27
  • Мнения: 616
Лека мусака от тиквички в тавичка с мазнина слагам един ред много тънко нарязани тиквички после слагам  сирене объркано с копър и пак тиквички  и пак малко от сиренето.Заливам ги с 2-3 яйца разбити и малко вода .Водата не покрива тиквичките. Пека във фурната става готово за около половин час.Ние го ядем полято със кисело мляко с чесън.А ако остане за др. ден студено е добро и за мезе за ракията на мъжът ми. Party

# 28
  • Мнения: 3 810
Летен бъркоч:
запържвате лук, нарязан суров пупер(може и печен)
        може и моркови
добавяте домати(обелени, нарязани)
                        //дотук май е нещо като на stelt
след като покъкри се добавят:
сирене
разбъркани яйца
подправки по вкус- магданоз, черен пипер

Изглежда ужасно, но е мнооого вкусно.
И ако цял ден сте стояли в Интернет, вечерта мъжа ви няма да разбере, защото ще има вечеря Joy

# 29
  • Мнения: 1 128
Летен бъркоч:
запържвате лук, нарязан суров пупер(може и печен)
        може и моркови
добавяте домати(обелени, нарязани)
                        //дотук май е нещо като на stelt
след като покъкри се добавят:
сирене
разбъркани яйца
подправки по вкус- магданоз, черен пипер

Изглежда ужасно, но е мнооого вкусно.
И ако цял ден сте стояли в Интернет, вечерта мъжа ви няма да разбере, защото ще има вечеря Joy


Ей това баба ми ми го правеше докато бях малка,много е вкусно.Особено за мен дето ми харесва да топя хляб във всяка манджа.По нашия край му казваме миш-маш.Тук в Испания имат подобен вариянт,но със тикви4ки и картофи и без сирене и яйца.

Общи условия

Активация на акаунт