Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 1 дек. 2004, 15:19 ч.

Канелони?Как?

  • 10 141
  • 3
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 70
Знаете ли хубав пълнеж за канелони?
Взех една кутия, защото харесваме италианската кухня, но не мога да намеря рецепта.

# 1
  • Italia
  • Мнения: 4 492
Здравей,
Не знам дали си падаШ по вегетарианските манджи или предпо4итаШ месце.. Аз имам тази рецепта :

Вегетариански канелони
...........................................
Продукти за 4 порции:

16 канелони
1 кг спанак
200 гр извара ( може и само сирене или смес от двете)
3 яйца
2 4аШи сос БеШамел
москатово орех4е
150 гр пармезан ( или каШкавал )
сол, пипер

Време за приготвяне : 80 мин
Трудност: Средна

Спанакът се задуШава в тенджера след което се нарязва на ситно, добавя се масло (колкото орех),солта, изварата/сиренето, 4аст от пармезана/каШкавала,москатовото орех4е, яйцата и пипера и вси4ко това се обърква и сма4ква добре, след което канелоните се пълнят с полу4ената смес и се нареждат в омазнена тави4ка, поливат се с беШамела и се поръсват с настъргания пармезан/каШкавал и се пекат около 40 мин.
Надявам се да ти хареса Grinning

# 2
  • София
  • Мнения: 2 005
Канелоните можеш да си напълниш със всякакъв пълнеж според вкусовете ти: кайма, дробчета, колбас. Аз лично ги харесвам най-много напълнени с яйце и сирене и залети със доматен сос с чесън. Отгоре настъргвам кашкавал и запичам.

# 3
  • Мнения: 6 147
Най-често, за да си спестя време, използвам готовите сосове на "Дерони", сполучливи са, а фаворит за този случай ми е доматения сос с босилек. Използувам големите буркани - около 500 г.

Задушавам малко лук,нарязан на ситно. Ако имам, добавям нарязани на ситно моркови, чушки (пресни или печени), гъби.
Според наличностите - кайма (най-често), може шунка или филе.

Като се запържи каймата, добавям 2/3 от соса. Ако нямаш сос - размито в топла вода доматено пюре. В този случай трябва да сложиш подправки по твой вкус - риган, босилек, чер пипер...Оставям да къкри двайсетина минути на умерен котлон. След това отнемам и оставям да изстине малко.

Пълня канелоните сурови, така е по-лесно. С палеца запушвам отдолу единия край и с малка лъжичка слагам от плънката във всяка тръбичка. После ги нареждам плътно в тавичка. Отгоре заливам с останалата част от соса (или пак доматено пюре), размит с малко топла вода, така че да покрие канелоните.

Пекат се на умерена фурна. Много малко преди да са готови, ги покривам с настърган кашкавал и оставям във фурната, докато кашкавала се запече.

Преди да ги сервирам, изчаквам десетина минути да се стегнат леко от кашкавала.

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт