Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Sofia
  • Мнения: 674
Сега се връщаме от консултация бебо е наддал 300 гр. през последната проблемна седмица, за първия си месец 900 гр. и е пораснал с 4 см. Това нормално ли е и достатъчно ли е? На мен м се струва достатъчно щом минимума е 600 гр. Но доколкото разбрах докторката е доволна, ама трябвало повече. А като трябва повече защо ме кара да спра да го храня нощем? Може да опитам една две нощи но ако е гладен не мисля да спирам. И това пак ще го направя по ваш съвет от това което чета във форума. Ама не мога да разбера хем да наддава повече хем да не яде нощем? Другото което ми каза е да не давам и от двете гърди. С това по-мога да с съгласязащото вече имам достатъчно кърмаявно там направиха пробно и само от едната изяде 90 гр. Това не ги притесни /че не са 110/, защото на различните хранения можело да яде различно веднъж повече друг път по малко. Но защ пак ме карат да се цедя след всяко негово ядене? Да видели поколко цедя и да стимулирам гърдите. Какво има да гледат след като бебо е нахранен и какво да цедя като само се мъча с тая помпа пополовин час за10-20 гр. Даже си мисля че кърмата ми взе да намалява от тая мъка с помпата и толкова ми беше писнало да се цедя, че като че ли се стресирах чак. А помпата е на Авент не е лоша, даже е супер, ама много ми писна. В момента мисля че се справям отлично с храненето дори и да дам и другата гърда имам мляко за всяко хранене. Наистина ли трябва да се цедя?
Преди да свърша с писането на романа искам да ви благодаря за съветите. Без вас нямаше да се справя. И затова пак вас питам.

# 1
  • До хладилника, който обичам
  • Мнения: 22 046
Браво, наддало е бебочето отлично! Как ще й е малко на твоята педиатърка! Че за кърмено бебе е супер това качване! И цели 4 см, пу-пу!
За гърдите - по твоя преценка - ако искаш, давай само 1 на ядене, ако искаш, давай и двете, няма чак такова значение, щом се е регулирала кърмата вече.
Кърми го нощем, щом се буди - виж повече в темата "Да отказвам ли ли кърменото бебе нощно хранене".
Цеди се по твоя преценка, в смисъл, ако правиш запас (макар че ти е рано, нали няма скоро да тръгваш на работа), цеди, ако не - зарежи. Изцеждай се само, когато чувстваш гърдите напрегнати и препълнение, по малко, да се облекчи напрежението. Иначе няма смисъл, и без цедене с регулярно сукане се поддържа лактацията добре.

# 2
  • Sofia
  • Мнения: 674
Да видях твоите съвети точно в тази тема и затова казвам, че може да опитам, но не на всяка цена да спирам да го храня нощем, а и наистина е по-лесно да го нахраня отколкото да ставам да цедя. Много ти благодаря за за успокоението и за наддаването и за цеденето и въобще за всички съвети.

# 3
  • Мнения: 6 147
Струва ми се, че вече сама знаеш отговорите Wink Проблемът е другаде, не е в твоя телевизор. Но това е положението - дали защото не желаят да слушат майките, дали защото карат по стари схеми, дали заради презастраховане, повечето педиатърки са като твоята... Но нали все пак ВЪПРЕКИ нейните съвети успя да си увеличиш кърмата...

Карай така, както ти сочи интуицията, защото ти най-добре ще усетиш нуждите на бебчо. Ако плаче от глад - дай да суче, ако спи непробудно - значи не е гладен. Ако се цедиш винаги след кърмене, дори и когато бебо се е нахранил доволно, неминуемо ще си докараш ХИПЕРлактация (което - вервай ми - си е отврат).

И ако имаш нужда от кураж - ние сме хората. newsm03

# 4
  • Мнения: 3 369
Много добре наддавате! Храни си го нощем, докато иска, това е моят съвет.

# 5
  • Мнения: 830
Браво за мерките и теглилките , супер сте !
Цеди се само ако искаш да имаш запас от кърма .
Успешно кърмене !

Общи условия

Активация на акаунт