Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 143
Искам да ви разкажа за всекидневните случки в нашата детска кухня, в началото бях просто изумена, но сега вече само се смея.
Та така, нашата кухня се намира в к.с Меден Рудник в гр. Бургас
Кухнята се намира в 19 блок в мазето. Вътре е много тясно и задушно, а бебешоците чакат отвън в количките, в повечето случаи самички.
Днес като ходих за храната на Марти се наложи да си отворя торбичката, та лелката която дава храната да провери да не би да съм взела повече бурканчета, защото вчера нямало ядене и се налагало да дават по два десерта. А и не само мен проверяваха.
Искам да ви кажа, че лелката е със счупена ръка /напълно й съчувствам/ и предния ден като хвана със здравата си ръка супата я изтърва долу на земята и съответно се счупи, а нейния коментар беше:
- Олеле пак я опуснах!
Еми при това положение как да стига храната, като тя редовно я "опуска"!
Прясна случа от миналата седмица
Понеже е такава сбирщина в нашата кухня, че всеки слага празни буркани, хвъря купони, взема храна, а бе ужас направо
Та някоя от майките е оставила празно бурканче за супа, по малко от другите, от "Олинеза"
От там тръгва разследване, кой е оставил това малко бурканче. Разследването се състоеше в:
- Бързо си признай, ти ли беше а, ти ли?
Това въпрос бе зададен на почти всички майки.
Е чакай някой да си признае.
В този ден /прословутия ден с бурканчето Олинеза/ дава купони /екшъна е още по голям/, та жената която дава купоните, също се разбесня за малкото бурканче и се развика:
-Хм ще видят те, аз от утре какви буркани ще докарам, с 10 гр по -малко
Всички от опашката се чудехме, откъде ще ги намери с - 10 гр пък и толкова много, но никой не смее да се обади. Всеки се подсмихва.
Да не говорим, че бебковците отвън викат, плачат, сърдят се и гледаш само как от мазето хвърчат снаксвое, солети и шишета с вода.

Това само при нас ли така или го има и другаде

Забравих само да ви кажа, как една мама дойде с купон за следващия ден, без буркани да иска храна, лелката побесня
Обикновенно комнетара на лелката в подобни ситуации е:
- Остани до края, ако остане храна ще ти дам.
Но откакто си счупи ръката, забрави си репертоара


Забравих да кажа и за купоните
Понеже лелчето нали е със счупена ръка горката ни кара да си режем купоните за заверяване
талон- заявка/няма лошо разбира се/
но като и се нахвярлат няколко купона за подпечатване, току някоя мама е с подпечатана ръка

# 1
 • Балчик
 • Мнения: 7 373
Леле, каква анархия ! Аз вярно, че с Млечна кухня вземане-даване от 2001 г нямам, ама едва ли се е променило нещо тук. Има си ред. Редят се майките и татковците културно на опашка, всеки минава дава си бурканите, сипват му храната ( доколкото разбрах вие давате празни,а взимате пълни) , плаща си купончетата за другия ден ( последно го бяха направили за седмица да се плаща ) и си излиза. И двете ми деца са били на кухня- през 1991 и през 2001. Нищо не се беше променило за 10 г, много бях доволна от кухнята !

# 2
 • Варна
 • Мнения: 7 758
Въх-мале, то там при вас е ужас направо!  Joy

Аз като ползвах навремето кухня, всичко си беше точно, без мизерии.

# 3
 • Мнения: 1 003
Аз отидох да питам в Младост за кухня и тогава дойде една баба с детето и остави такива буркани оплескани с манджи отвсякъде, че излязох набързо и повече не съм стъпвала, нито правила труда да се записвам за кухня. Направо ми стана гадно.
Изобщо не знам мият ли ги преди да слагат яденето, ама не ме и интересува, защото като не гледам как ми сипват храната нямам гаранция за нищо Sad

# 4
 • Мнения: 5 540
Какви са тия простотии в Меденруднишката кухня, просто съм изумена? Аз от 2 години посещавам центералната и всичко е културно, възпитано, има си ред и правила. Жените, които раздават храната, са интелигентни и възпитани. Понякога се е случвало да не стигне храна, но това са единични случаи, а като дойде камионът обикновено има останала манджа от другите клонове.

# 5
 • Мнения: 36 678
Ужас!
И предполагам храната я раздават в най-големия пек по пладне  ooooh!

# 6
 • Мнения: 2 237
лелеее,страхотна кухня си имате май !Не може ли да я смениш,или ще ти липсва екшъна ?  Mr. Green

# 7
 • Мнения: 143
Наблизко ми е

# 8
 • Мнения: 1 395
dar79, искрено ти съчувствам. Минахме през тази кухня с баткото и си беше цяло приключение. Винаги има майки, които се смятат за по-вътрешни и си мислят, че могат да определят реда и правилата. Лелката като цяло беше добричка, но като не успява да се справя със задълженията си добротата не помага. Желят ти здрави нерви и не ги взимай много навътре нещата. Успех!

# 9
Направо се шашнах - каква е тази детска кухня ooooh! Аз преди 9 години взимах за баткото храна от кухня, сега взимам за малкия - редът си е все същият: купоните се купуват за месец, всеки си носи празни бурканчета/кутии и храната се сипва на място. Редиш се на опашката, детето е до теб, има място къде да оставиш количката с него без да пречи на взимането на храната. Винаги са двама души обслужващ персонал - единият подпечатва купоните за следващия ден (или за деня, който ти избереш, ако по някаква причина не можеш да вземеш храна на другия ден), а другият разлива храната. Да добавя, че храната е в затворено помещение, но майките не влизат там - всичко се подава през шублера. Стотина майки минаваме за около половин час - без никакъв проблем. А когато се продават купони, това се прави от трети човек, в друго помещение, залепено за гърба на първото. Май съм уцелила десятката с нашата кухня Thinking

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт