Блат:
Разбиват се 6 яйца, 1 ч. чаша захар, 3 с. лъж. брашно, 3 с. лъж галета и 3 с. лъж какао. Изпича се и се разрязва на две части.
Сироп:
4 с. лъж захар се карамелизират. Изсипва се една чаша вода и се вари докато се стопи карамела.
Крем:
3 жълтъка, 5 с. лъж захар, 3 с. лъж брашно се варят в 500 мл. прясно мляко. Когато крема се сгъсти, се прибавя 1 пак. масло и една ванилия.
Единия блат се сиропира, изсипва се крема, поставя се втория блат и също се сиропира. В оригиналната рецепта трите белтъка,които остават от крема се разбиват на сняг и се изсипват 7 лъж. карамелизирана захар. Това е т. нар крем "Шам". Но тъй като на мен не ми харесва как изглежда след като престои, аз разбивам 1 пак. суха сметана на д-р Йоткер и мажа отгоре.
Тортата става много приятна, ако между блатовете се подредят парчета ананас от компот, а сиропа се направи със сока, вместо с вода.
Дано да ви хареса!