Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Sandhausen, Germany
  • Мнения: 3 716
Ох, момичета ще се побъркам вече с това ядене...
Бебчо е на 14 дни - от родилния дом се захранваме, сега реших, че немога за 20 грама / правих пробно кърмене / да продължавам този кошмар / изпитвам ужас само като наближи часа за хранене / и въобще незнам колко да му давам от адаптираното мляко. Педиатъра казва между 50 и 90 грама, ама бебчо е такъв гладник, че си изяжда 90 и иска още.
Направо незнам какво да правя....
Моля посъветвайте ме!

# 1
  • Добрич
  • Мнения: 3 228
Темата ти е са съседния форум , сигурно ще я преместят по- късно.
Първо честито бебче!
На смесено хранене ли сте или изцяло на адаптирано мляко? По колко пъти се храните и през какъв интервал?
Ако сте изцяло на формула и се храните 7 пъти за денонощие, до края на първия месец е добре да ядете по 90, а в края на месеца по 100 ml.  Така или иначе всичко е строго индивидуално.
Бебето търси да сучи може би не защото продължава да е гладно, а за да си задоволи сукателния си рефлекс.

# 2
  • Мнения: 673
Ако имаш желание, можеш напълно да махнеш адаптираното мляко. Само напиши дали искаш да кърмиш или предпочиташ да спестиш усилията си сега.
След като е възможно нераждала жена да кърми, не виждам защо ти да не кърмиш. Тези твои гърди са два броя, за да можеш да изхранваш близнаци с тях. Наистина ли мислиш, че и едно дете не можеш да кърмиш?
В библиотеката има много статии, ако прочетеш даже половината от тях как точно трябва да се кърми, ще имаш голям успех. Освен това след около седмица-две нещата ще се нормализират (ако започнеш сега да правиш нещо по въпроса), а кърменето въобще няма да е кошмар, дори напротив. После е вероятно цял живот да поглеждаш с кротка завист към кърмещите жени и да съжаляваш, че не си направила възможното в нужния момент.
На пробното кърмене сте отчели такъв резултат, тъй като най-вероятно бебето не е поставено правилно на гърдата, следователно не може да изсуква млякото и да стимулира гърдите. Помоли някоя позната (приятелка, съседка, баба), която е кърмила да ти покаже как да слагаш бебето на гърдата.
Уведоми ни, ако решиш да кърмиш, ще се нуждаеш от подкрепа, която ще получиш тук. Ако се отказваш: педиатърът ще ти каже какво и по колко.

Общи условия

Активация на акаунт