Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
Здравейте мами!

Ходих скоро при д-р Силвия Савова и след като поговорихме известно време, искахме със съпруга ми да обсъдим въпроса за раждането ми при нея и тя каза, че освен таксата от 500лв ще обсъдим и нейните финансови изисквания!? newsm78
Някой знае ли колко по принцип взима тя неофициално или при всеки е различно? Защото тя намекна, че тарифата й ще бъде според това какво ние искаме от нея?
Аз мисля, че като се плати 500лв тя трябва да присъства на раждането нали? И това е, ако вече ние искаме да й дадем нещо, ако сме доволни това е отделен въпрос!

Моля, споделете мнението си!

Поздрави на всички!

# 1
 • София
 • Мнения: 626
Здравей,
аз родих в Св.София, но не при нея. 500лв е тарифата на болницата за избор на лекар и тя няма право да ти иска повече пари. Аз бях с избор на лекар и платих  500лв. Дадоха ми фактура и талонче с името на избрания лекар. Ако си доволен и сам решиш да дадеш нещо на лекаря, разбирам, но да ти иска още пари-НЕ. Нали точно за това са въвели тази система, за да няма определяне на произволни тарифи от всеки лекар. Половината остават за болницата, а другите са за лекаря.

# 2
 • София
 • Мнения: 1 745
 ShockedДоста нагло от нейна страна.То е ясно че като си доволна ще я черпиш-пари или друго ти ще си прецениш ,но сама да си иска Mr. GreenХодила съм при нея само на ултразвук-платено и по темата не мога да ти помогна,но много ми падна в очите Савова.Въпреки че ходя на частно и така смятам да е до края на бременноста ми,ще раждам живот и здраве в Св.София,с избор на лекар,пак ще дам пари и на лекарката,но такова открито рекетиране много ме дразни Mr. GreenСподели после колко ти е поискала Grinning

# 3
 • Мнения: 348
Мисля, че срещу 500те лева можеш да си избереш нея за лекар, но ако се паднеш в нейната смяна. Ако раждането тръгне през нощта и искаш тя да присъства ще трябва да си платиш отделно иначе не вярвам да дойде специално. Това не важи само за нея, а по принцип. Както ти е казала, в зависимост от това, което искаш  Peace

# 4
 • Мнения: 4 966
Мисля, че срещу 500те лева можеш да си избереш нея за лекар, но ако се паднеш в нейната смяна. Ако раждането тръгне през нощта и искаш тя да присъства ще трябва да си платиш отделно иначе не вярвам да дойде специално. Това не важи само за нея, а по принцип. Както ти е казала, в зависимост от това, което искаш  Peace

Няма такова нещо.
500-те лв. ги плащаш за избор на лекар - т.е. даваш ги, за да присъства конкретен лекар на твоето раждане. Иначе, нищо не плащаш, щом раждаш "на редовна смяна".
Просто нейното вече е наглост. Аз бих подала оплакване.
Подобно нещо направи и с моя позната - освен 500-те лв. поиска 150 лв. за нея и 50 лв. за акушерката (при нормално раждане, завършило с форцепс). Моята позната беше твърде притеснена за детето, за да подаде оплакване.
В същото време, Савова ме гледа 2 пъти на 3-Д и твърдеше, че 100% ще имам момчета и едното ми бебе не се развиваи няма да е нормално. Родих 2 живи, здрави и напълно нормални момиченца.
Отивай директно при Янков, но (за съжаление) при подобни случаи следва само перване през пръстите.
Може би ще се реши нещо, ако се обърнеш към Комисията за борба с корупцията.
Разбирам, ако ти "уреди" раждане в нейната смяна и не платиш нищо, тогава да си поиска някаква сума на ръка (пак е идиотия, ама е по-смислено, ако ти смести 100-200 лв.), но в тази ситуация... Нямам думи #Cussing out.

# 5
 • Мнения: 8 163
Аз родих Аля при Савова, не съм имала никакви подобни проблеми с нея. Дори намек за такова нещо нямаше. Но знае ли човек, почти 3 години са минали от тогава. Може да е настъпила коренна промяна в ценностната й система. Или просто към мен да се е отнесла различно заради конкретната ситуация.

# 6
 • Мнения: 270
Здравей,
аз родих в Св.София, но не при нея. 500лв е тарифата на болницата за избор на лекар и тя няма право да ти иска повече пари. Аз бях с избор на лекар и платих  500лв. Дадоха ми фактура и талонче с името на избрания лекар. Ако си доволен и сам решиш да дадеш нещо на лекаря, разбирам, но да ти иска още пари-НЕ. Нали точно за това са въвели тази система, за да няма определяне на произволни тарифи от всеки лекар. Половината остават за болницата, а другите са за лекаря.

точно, и при мен беше така! Peace

# 7
 • UK/София
 • Мнения: 7 670
Тя си е такава, иска си ConfusedЗаради нейна колежка която също ми поиска пари, стана голям скандал в болницата и самата Савова присъстваше.После от управата на болницата ми се извиниха, но след раждане Савова си направи устата за пари Stop
 Абе какво да ти кажа........предложи ми да отида да родя по-бързо(да ми предизвика контракции), защото след обяд имала час за козметик, а на другия ден синът и тръгвал на детска градина.И аз тогава не трябвало да се РЗАРАЖДАМ, но аз пък точно това направих Blush

# 8
 • Мнения: 812
sta_nimira, аз ходя на ЖК в 1АГ и Савова ми е следящият лекар. На последната консултация каза, че ако искам да раждам при нея, ще трябва да уговорим условията, но аз не продължих разговора. Предполагам, че и следващият път ще ме подпита, което е съвсем нормално, предвид възможността за избор на лекар. Така че не мога да ти кажа все още нищо от личен опит, но от няколко места разбрах, че най-вероятно уговорката с нея няма да е само в рамкита на 500-те лева, които са според регламента на болницата.

# 9
 • Мнения: 57
Аз ще раждам в същата болница, но не при Савова. Платих си 500лв. за избор на лекар,което си е регламентирана тарифа от самата болница. А това че тя ти иска допълнително пари си е чиста корупция. Много са нагли и нахални станали някои... А освен това моето мнение за нея не е никак добро. Веднъж "попаднах в ръчичките й " като ме гледаше на триизмерния ултразвук в болницата. Бях в 7-ми месец ( сега съм края на 9-ти ) и ми каза че имам контракции, трябва да пия хапчета и евентуално да постъпя в болница. Каза го по такъв начин, че да ме притесни яко . Можеше да се постарае поне малко да ме успокои като видя че много се разстроих... Обадих се на моята лекарка, тя ме прегледа и се оказа че няма нищо страшно. Моето лично мнение е че не е достатъчно компетентна, но с големи претенции

# 10
 • софия
 • Мнения: 1 725
Тази е супер к.чка с извинение Embarassed!Аз също мисля да раждам  там,но при друг лекар.Преди три дни,когато бях на преглед при него го попитах за въпросните 500лв.,кога трябва да ги дам,а той ми отговори:" след като свършим работа".Излизайки от кабинета точно това обяснявах на съпруга ми,колко съм очарована от това,че човека не гледа да вземе първо парите, а после и да съм доволна от отношение и т.н  по време на раждане  и да не съм все тази!НО СЕГА започвам да се чудя дали пък аз нещо да не съм разбрала и 500лв. да си ги дам после на болницата,а с него да си говорим за "други" цифри newsm78!Някой знае ли кога се плаща "избор на лекар"?Миличка,а ти направо си помисли за друг лекар,защото това е някаква свинщина #2gunfire!

# 11
 • Мнения: 3 116
Платих си 500 лева за избор на лекар и срещу това получих фактура. Става дума за д-р Киров. Абсолютно по свое желание, заради невероятните грижи който положи за нас с беба добавихме още 100 лева, но той си каза 500 лева и нито стотинка отгоре  Peace И д-р Киров отказа да вземе пари предварително. Платихме 2 или 3 дни след като ни изписаха Simple Smile

За мен поведението на д-р Савова е изнудване и не бих раждала при нея  Confused

# 12
 • Мнения: 542
аз също щях да раждам про нея,но в деня на термина ми тя излезна отпуск и съм много щастлива че така се получи.Изражда меВалери Иванов и съм много доволна.Бих те посаветвала да си избереш друг лекар.Успех!

# 13
 • Мнения: 4 669
При такова изказване аз дирекно бих си сменила лекаря . Що за нагло поведение  Money само пари ли я интересуват тази жена .
Моят лекар се притесняваше , че взема пари , въпреки че аз много настоявах да си платим и съм му много благодарна за всичко което направи.
Непрекъснато го питах кога да му дам пари , а той ми казваше - чакай бе момиче , нека да си свършим работата ...  Hug
След като се роди малкия мъжът ми му даде парите и много подаръци , защото така искахме , а не защото някой ни е изнудвал !!!

# 14
 • Мнения: 1 753
Бих подала оплакване и бих сменила лекаря, който да ми води раждането.

Лошото е, че всички лекари гледат така "да нагласяват" нещата, че да раждаш в смяната им. Т.е. предизвикват раждане (с хапче или система). Аз затова не исках да правя услугата "избор на лекар". Раждах без уговорка и двата пъти и съм много доволна.

Общи условия

Активация на акаунт