Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 9 дек. 2004, 13:56 ч.

Термоустойчив плик за готвене

  • 8 426
  • 16
  •   1
Отговори
  • Варна
  • Мнения: 4 325
Аз напоследък доста често готвя в такива пликове  Simple Smile Става лесно и бързо и не цапам 100 тенжери и тавички както обикновенно правя  Embarassed Сега ще ви напиша какво сътворих (не че съм открила топлата вода де)   Wink  Arrow няколко пилешки путчета ги измих и овалях в различни подправки,нарязах зеленчуци (каквито имах в наличност в случая) и сложих една две лъжички "Вълшебен вкус на Маги".Хубавото е че не се добавя нито вода,нито олио или каквато мазнина искате.Но всеки ден да правя едно и също писва,така че ако вие ползвате такива пликове и правите по различни неща моля ви споделете  Laughing Че ако и довечера забъркам същото ще ми направят "рекламация"  Whistling

# 1
Мале в шкафа си имам една камара от тях и не знам как да ги ползвам Embarassed  Simple Smile Ще чакам с нетърпение рецепти.

# 2
  • София
  • Мнения: 31 116
аз да си призная само пиле, пилешки бутчета и риба съм правила

# 3
  • Мнения: 3 107
Аз си правя картофи в тях: обелвате, нарязвате, слагате подправки (каквито вие си обичате - аз слагам чубрица, черен и червен пипер), наливате съвсем малко олио и печете.

# 4
  • София
  • Мнения: 31 116
Цитат на: Sunshine
Аз си правя картофи в тях: обелвате, нарязвате, слагате подправки (каквито вие си обичате - аз слагам чубрица, черен и червен пипер), наливате съвсем малко олио и печете.

тях ги забравих Wink

# 5
  • София, кв. Редута
  • Мнения: 2 713
ооооооооооооо и аз се родих с тия пликове ние ползваме на FINO и съм много доволна

# 6
  • София
  • Мнения: 1 187
И аз ще пробвам имам няколко плика да видя какво ще излезе.  food002

# 7
Я да попитам и един тъп въпрос. Тия пликове трябва ли да се сложат в някаква тава или направо на скарите. И още нещо. Колко време горе долу се пекат продуките. Как се разбира дали са готови Embarassed  Confused:

# 8
И аз така в тава, но с клечка за зъби след като вържа торбичката я надупчвам на десетина места. В пликовете съм готвила много неща, като се почне от традиционните гювечи, до пиле с топено сирене и пържоли. Става страхотно особено пържолките - в собствен сос - ммммммммм #Splat

# 9
Цитат на: Maria
И аз така в тава, но с клечка за зъби след като вържа торбичката я надупчвам на десетина места. В пликовете съм готвила много неща, като се почне от традиционните гювечи, до пиле с топено сирене и пържоли. Става страхотно особено пържолките - в собствен сос - ммммммммм #Splat

Пусни рецепта като за новобранец в бранша Wink  Grinning
Ако обичаш Grinning  Heart Eyes

# 10
  • в Бургас
  • Мнения: 3 251
Аз правя пилешки пържолки в сметана и гъби в тия пликове.Подправени и предварително леко запържени ,слагам пържолките вътре ,след това  гъбките/сега мариновани/,но може и пресни предварително задушени в масло.После сипвам 1 коф.заквасена сметана от малките/мисля,че са 200гр./и затварям добре плика.Поставям го /без да го пробивам в ена тава в която съм сипала 1 каф.чашка вода,за да не прегори съда.

# 11
  • София, кв. Редута
  • Мнения: 2 713
при нас рецептата е следвната слагате в плика каквото искате да готвите, мятате и подправките, сипвате олио, вода и т.н. - завързвате плика много добре за да не се развие и джуркате да се разбърка хубаво и тука идва пиниза....с игла, не нож се пробиват 40 дупчици по-горе да не тече мазнина в тавата...после във фурната и това е никакво отваряне и т.н пробвайте Wink

# 12
  • Мнения: 3 452
и аз така като Therion: винаги слагам и мазнина и малко вода, независимо дали са само картофи или пил. пържоли или риба. Най-важното е да се надупчи отгоре плика с игла. Само че времетраенето на печенето с плик е малко повечко отклкото по стандартния начин, поне аз така съм забелязала....

# 13
  • Мнения: 1 348
Всичко става много крехко и вкусно - пекла съм и по-големичко парче свинско, което иначе трябваше да посваря и после да запека. А така го овързах в плика с подпрвките (без мазнина и вода - то си пуска достатъчно) и стана мозък. И щерката само така предпочита свинското, иначе и идва много дъвкателно  Wink

# 14
  • София
  • Мнения: 6 350
Аз правя в плик крилца или парти бутчета, стават много крехки.
Накисвате крилцата или бутчетата в соев сос за една нощ, пъхате в плика, без нищо друго. Да не забравите да надупчите като затворите плика на мнооого места с игла!

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт