Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 18 ноем. 2004, 10:16 ч.

Рецепта за торта

  • 21 092
  • 6
  •   1
Отговори
  • Мнения: 2 000
Ето и една рецепта за торта:
5 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. стафиди
1 ч.ч. едро смлени орехи
1 ч.ч. брашно
1/2 ч.ч. мед
1 ч.л. сода бикарбонат
0.5 л. течна сметана

Всичко се разбива на ръка и се оставя в хладилника да престои поне 6 часа. След това от сместа се изсипва на тънък пласт върху намаслена тава и се пече при 180 градуса около 15 минути. От тази смес излизат 3-4 блата. След като изстинат блатовете се слепят с предварително разбита сметана и се украсява по желание.

# 1
и аз правя тази торта.много е вкусна. пробвайте я!

# 2
  • В офиса
  • Мнения: 2 296
Великата торта Татяна, дадена от Поли преди доста време в готварския на дир-а. Тортата става такава, че който я е опитал, винаги е питал за рецептата. Пък и е адски проста, няма къде да сбъркат и начинаещите. Препоръчвам на всеки, който още не я е пробвал, да действа. Аз смесвам орехите с лешници и става още по-хубаво. Сместа не се разбива, само се разбърква с вилица и се оставя за една нощ в хладилника. На сутринта печеш (най-удобно във форма с подвижно дъно). Течната сметана не се слага в блата, а е за слепване и за отгоре. Аз ги слепвам, обаче, с 1 голяма кофичка заквасена, разбита с по-малко от 1 ч.чаша захар. Захарта в блата също може да се намали, за тези, които не обичат много сладко.

# 3
  • Мнения: 3 474
Тази рецепта вече се завъртя във форума Simple Smile

# 4
  • Мнения: 4 371
Татяна се казва тортата, така ли?

# 5
  • Мнения: 4 371
Благодаря Simple Smile

# 6
  • в Tara
  • Мнения: 3 291
Tinkerbell,аз имам въпроси: не се ли сиропират блатовете след като излязат от фурната?или направо се маже сметаната върху тях, докато са топли..а колко заквасена сметана ти "отива"?благодаря Grinning

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт