Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 10 авг. 2006, 18:48 ч.

Вкусните питки на Карина

  • 47 524
  • 227
  •   1
Отговори
  • Мнения: 5 847
Днес направих най-вкусните питки на света Mr. Green



Ето и рецептата.

За тестото.
250 мл топла вода
2 с.л. мед(захар)
20 г свежа(7 г суха)мая
500 г брашно
3 с.л. олио или мас
2 ч.л.сол
Ароматно олио.
100 мл олио,подправки по желание-чубрица,накълцан магданоз,червен пипер или чили.Въпрос на вкус.

Топлата вода,меда и маята се смесват,оставят се за 10 мин да починат.Добавят се останалите продукти и се замесва еластично тесто.Втасва в намаслен съд за около 30 мин.
Тестото се разделя на 16 топки(при мен бяха 20).Всяка топка се разтегля като "фитил" и се завързва на възел.Поставят се в намаслена тава и се оставят да втасат,докато удвоят обема си.
Пекат се в предварителна загрята на 220 градуса фурна.Още горещи се намазват с ароматното олио с помощта на четка.
Приятен апетит.
Източник-kuking.net и Гответе с мен.


Последна редакция: чт, 10 авг 2006, 19:27 от Ванчето

# 1
  • Sofia
  • Мнения: 1 440
Ванче, питките ти изглеждат страхотно - ето какво ще им направя на децата утре за закуска. Само дето в рецептата липсва брашното, но аз ще гледам да го добавя де  Mr. Green

# 2
  • Мнения: 5 847
Ванче, питките ти изглеждат страхотно - ето какво ще им направя на децата утре за закуска. Само дето в рецептата липсва брашното, но аз ще гледам да го добавя де  Mr. Green
Упс.Ей сега ще се поправя.

# 3
  • Мнения: 901
Прекалено бързо свършват  Wink

а тук
Стъпка по стъпка

Последна редакция: чт, 10 авг 2006, 21:04 от marabu

# 4
  • Мнения: 507
Ммм изглеждат мнооого вкусно.
При пъра възможност ще ги направя Simple Smile

# 5
  • New Zealand
  • Мнения: 5 183
Днес направих най-вкусните питки на света Mr. Green

...и най-привлекателните!   chef bowuu  bouquet

# 6
  • София
  • Мнения: 5 219
Страааашни бяха /свършиха много бързо!/. Ето снимка от снощи:

# 7
  • Мнения: 5 847
Страааашни бяха /свършиха много бързо!/. Ето снимка от снощи...
Ох,колко апетитно!Браво Klemy!Страхотно изглеждат,за вкуса няма какво да добавя!

# 8
  • Sofia
  • Мнения: 1 440
Наистина са страхотни, направих ги за закуска. Моите се получиха тъмни на цвят, защото използвах брашно "грахам", но на вкус са си супер. Апаратът е в мъжа ми и жалко, че не мога да ги снимам, но следващия път  Peace

# 9
  • В лудницата на 2-рия етаж.
  • Мнения: 2 026
Мммммммммм,как само ме изкушавате с тези вкусотии.Ще си копирам рецептата веднага. Hug

# 10
  • Мнения: 465
Страхотни са  ppp

# 11
  • Мнения: 1 793
Наистина са супер. Тази рецепта вече е една от любимите у дома.  Simple Smile

# 12
  • Мнения: 2 550
Ванче, ти нямаш сърце!
Сто кила ще стана с твоите крокозили, питки и т.н.  Crossing Arms

# 13
  • Мнения: 5 847
Ванче, ти нямаш сърце!
Сто кила ще стана с твоите крокозили, питки и т.н.  Crossing Arms
Eх,Тюленита!Тооооолкова съжалявам! Embarassed
Ама с тез мойте капризи,ей на ,днес пак ги направих.Утре вече няма да меся нищо,обещавам! Tired

# 14
  • UK/София
  • Мнения: 7 670
Може ли да попитам какъв е вкуса им? ThinkingПри наличието на мед и червен пипер ми е любопитно дали се водят като сладки, или като солени?

# 15
  • Мнения: 901
солени ...

медът е заместител на захарта или меласата ( поради липсвата на таква се използва мед .. или сахар)

Ваня  спокойно ...кукинга още  боледува от "Закусочные булочки "   Wink

# 16
  • Мнения: 5 847
Ваня  спокойно ...кукинга още  боледува от "Закусочные булочки "   Wink
Аз съм спокойна Mr. Green,ама утре наистина няма да меся,щот "Закусочные булочки" не ми се вместват в НВД-то.  Tired.За съжаление. Cry

# 17
  • Мнения: 2 550
И аз ги направих  Mr. Green
Е, не са хубаво оформени като вашите, но са много вкусни (леко пикантни Heart Eyes Heart Eyes Heart EyesHeart Eyes

# 18
  • Мнения: 68
и моя дилетантска-светлост успя!  newsm44 Ако знаете колко пъти съм опитвала да меся и никога не се е получавало! Дали, защото рецептата е била "неточна", или понеже не съм била търпелива - нямям представа, ама тоя път стана като по картинка! Жалко, че нямам дигитална машинка.
Много благодаря за супер рецептата!
между другото: днес пробвахме с приятеля ми и направихме от същата рецепта пица - божествено cook

tanx  bouquet

# 19
  • Sofia
  • Мнения: 1 440
Тюленски, защо да не си ги докарала на вид? Направо са супер и огладнях по никое време  Rolling Eyes. Да беше видяла моите кифли какви бяха на вид  Embarassed

# 20
  • Пловдив
  • Мнения: 145
Брей момичета милост нямате!!!
Огладнях по никое време Laughing

# 21
  • Мнения: 507
Станаха супер! Обрах апсодисментите Sunglasses
Да ви питам само
Вие биете ли тестото като го замесите? Аз го понабих малко  Simple Smile

# 22
  • Мнения: 5 847
Да ви питам само
Вие биете ли тестото като го замесите? Аз го понабих малко  Simple Smile
Ми не!За козуначено тесто знам,че се бие,но за това? newsm78Аз лично действах по рецептата. Mr. Green
Абе важното е,че питките са станали. Hug

# 23
  • Мнения: 112
Хайде и тук да се разпиша с благодарствени послания   bouquet
Тия питки ми напомниха детството! Ухаят неповторимо, докато се пекат. Станаха пухкави и много вкусни., ндааамм  Peace

# 24
  • Ямбол
  • Мнения: 1 007
Снощи и аз ги направииихх  Party
Станаха ми много хубави, а и как ухаеха..  Mr. Green
Ето снимчици:

# 25
  • Въпрос на гледна точка...
  • Мнения: 865
Това олио с подправки вие ли си го правите newsm78

# 26
  • Стара Загора
  • Мнения: 1 878
Ароматното олио си го правих. То си пишеше в рецептата какво се слага в него.
И у нас се одобриха тези питчици. Ето ги моите:

# 27
  • САЩ
  • Мнения: 110
Ейййй,браво на майсторките!От красиви по-красиви ги сътворявате...за вкуса не искам да си представям Hug Няма как,и аз ще ги правя при първи шанс bowuu  chef
Посъветвайте ме как да си измеря 7г мая newsm78-моята е в голям пакет(активна суха),а кухненската ми везна не мери толкова миниатюрни количества Joy Или,ако има как,да ми кажете количеството в ч.л.... newsm78
  bouquet
Между другото,всякакво брашно ли става?(вкъщи бяло брашно не ползваме) Naughty

# 28
Момичета,понеже приготвянето изисква доста време за втасване и почивки,а аз все бързам,ще се развали ли вкуса,ако ги омеся вечерта,примерно,а ги изпека сутринта??

# 29
  • Стара Загора
  • Мнения: 1 878
Ейййй,браво на майсторките!От красиви по-красиви ги сътворявате...за вкуса не искам да си представям Hug Няма как,и аз ще ги правя при първи шанс bowuu  chef
Посъветвайте ме как да си измеря 7г мая newsm78-моята е в голям пакет(активна суха),а кухненската ми везна не мери толкова миниатюрни количества Joy Или,ако има как,да ми кажете количеството в ч.л.... newsm78
  bouquet
Между другото,всякакво брашно ли става?(вкъщи бяло брашно не ползваме) Naughty

ETO ги мерките, така като гледам 1 чаена лъжичка е към 7 гр. Сега пък 1 грам отгоре - няма кой знае какво значение.
А за брашното не знам, ама що да не стане  newsm78

# 30
  • Мнения: 901
Сияна

7 г суха мая са 2 1/4 ч л .. но понеже твоята е активна трябва да вземеш по малко ..примерно само 1 1/2 ч л ...
да става с други видове брашна..но имай предвид че пълнозърнести..и т.н поемат малко повече брашно ..тестото трябва да бъде еластично, гладко и да не залепва ...

# 31
  • Мнения: 5 847
Момичета,понеже приготвянето изисква доста време за втасване и почивки,а аз все бързам,ще се развали ли вкуса,ако ги омеся вечерта,примерно,а ги изпека сутринта??
Нат,не отнема чак толкова много време.По-добре се реши и ги направи-няма да съжаляваш! HugИначе ми се струва,че ще ти превтаса тестото в хладилника. newsm78
Момичета,много се радвам,че ви харесаха питките! WinkИ какви снимки само!  bouquet

# 32
  • САЩ
  • Мнения: 110
Благодаря ви,Лалка и Марабу!  bouquet
Дано ми се получат(с месенето и аз нямам опит) ooooh!
Ще пиша по-нататък ...дано се хваля Wink

# 33
  • Ямбол
  • Мнения: 1 007
Благодаря ви,Лалка и Марабу!  bouquet
Дано ми се получат(с месенето и аз нямам опит) ooooh!
Ще пиша по-нататък ...дано се хваля Wink

Спокойно щом аз се справих и ти ще успееш.
По принцип хич ме няма в тия тестени работи (баници, питки и т.н), но този път ми се получиха идеално. Така че явно си е лесна рецепта и не иска много майсторлък.   bouquet

# 34
  • Мнения: 901
Съвсем спокойно може да омесиш тестото и да го оставиш в хладилника ( то там ще втасва ама по бавно ) сутринта смао остави на стайна температура за 30 минути да се стопли малко и оформи и пъхай в тавата  Simple Smile

# 35
  • München
  • Мнения: 2 567
Топли съм сигурна, че са превъзходни, а как са на вкус изстинали?  newsm78 За гости разсъждавам, дали могат да се направят от предния ден  newsm78

# 36
  • Стара Загора
  • Мнения: 1 878
Шоши, според мен са още по-хубави изстинали.
Беше останала една самотна на другия ден  Laughing, та я опитах.

# 37
  • София
  • Мнения: 3 433
И аз да се похваля със страхотни резултати!И понеже в нашето семейство много обичаме чесън,сложих в ароматното олио една пресована скилидка,червен пипер и шарена сол-станаха невероятни!  chef  bouquet

# 38
Дойде ли събота,ги мятам и аз   chef Чудя се дали вътре не може да се мушне по малко сиренце,че моите деца всичко ядат със сирене  newsm78

# 39
  • sofia
  • Мнения: 344
Ето ги и моите, все не ми остава време да ги покажа. Много са вкусни, обаче да се ядът същия ден,         
на следващия не са така хубави.

# 40
  • в баира
  • Мнения: 861
Много са вкусни, обаче да се ядът същия ден,         
на следващия не са така хубави.

Така и не разбрахме какви са на другия ден. Joy Изпекох 2 тави и дружно с комшиите ги ометохме. moresmile Даже и рецептата разпространих.

# 41
  • Paris
  • Мнения: 1 710
Да попитам тези питчици стават ли в хлебопечката, и ако да с каква мая ги правите? newsm78

# 42
  • Мнения: 901
Тази питки в хлебопечката не стават .. но тестото може да го замесиш в хлебопечката ( по добре от нея никой не меси  Wink )
Може да използваш суха мая или прясна това няма значение..макар за мен с прясна става по вкусно  Simple Smile

# 43
  • Под гъбата
  • Мнения: 1 227
Това са моите питки. Станаха наистина вкусни но 100 мл. олио ми се сториха прекалено много та сложих по малко а и като ги намазах с шарена сол ми заприличаха на мръсни питки Sick
http://good-times.webshots.com/photo/2079430700055650003ZoIelB

# 44
  • Sofia - Младост
  • Мнения: 2 243
   Като ги хвалите толкова тия питки, реших и аз да ги направя! Снощи замесих и оставих тестото в хладилника, на сутринта ги направих и опекох! Жестоки са  Peace! Моите мъже ги ометоха още горещи и така и не можах да ги снимам  Mr. Green! Не сварвах да ги мажа с олиото и да слагам в чинията  Joy! Понеже нямах сух чесън направих една скилида пресен чесън на кашичка и станаха страшно ароматни - като чеснови хлебчета!
  Започвам и аз да ги препоръчвам  Mr. Green!
 П.С.  За мой късмет е останала една самотна, с която да се похваля  Joy
http://snimka.bg/album.php?album_id=65809&photo=8

Последна редакция: сб, 07 окт 2006, 15:08 от benighted

# 45
  • тук
  • Мнения: 510
Не си спомням кой питаше за сирене, но от опит казвам - става ! Мерси за рецептата, правила съм много солени теста за подобни дреболии, но това е достаааааааааааааа добро  newsm74
Моето дете не обича подправки и затова импровизирах със сместа за намазване - само масло и сусам сложих и въпреки това станаха прекрасни.

добър апетит  Joy

# 46
  • София
  • Мнения: 2 332
И аз ги направих - страхотни са наистина! Но защо само на мен ми се струват леко сладки? И с тези подправки отгоре е малко странно - другия път ще намажа само с яйце и сусам/мак.  Peace

# 47
  • UK/София
  • Мнения: 7 670
Но защо само на мен ми се струват леко сладки?
Първият път като ги направих и на мен ми се сториха сладки.За това слагам половин доза мед и ми харесват.

# 48
тези питки са страхотни smile3521  и аз съм ги разпространила доста  и от опит казвам увеличете количеството на продуктите , няма да ви стигнат иначе  Peace

# 49
  • Добрич
  • Мнения: 1 117
Страхотни питки newsm74 , вчера ги направих и нищо не остана .Едната тава се унищожи още докато е гореща Mr. GreenДокато се наканя да снимам и вече нямаше нищо. Останаха двечки за днес, сутринта ги претоплих в микровълновата и малкия ги изяде за нула време Simple Smile

# 50
  • София
  • Мнения: 1 323
Много хубави станаха и нашите, само дето забравихме да сложим и сол и сладички ги хапнахме:)

# 51
  • Cтраната на лалетата...
  • Мнения: 7 914

 Ето ги и мойте!

# 52
  • София
  • Мнения: 4 813
да... чета си аз темата и си мечтая, докато преглъщам...
на работа съм, няма месене  Sad
отивам да видя какво ще си намеря за обяд и затвърждавам усещането си, че е крайно време да замеся и опека нещо.
мога да започна с тези питки.   chef

# 53
  • Cтраната на лалетата...
  • Мнения: 7 914
yanita,
 моите си се месиха и втасваха в машината за хляб Mr. Green

# 54
  • ...под липите...
  • Мнения: 1 064
Наистина страхотни питки! newsm10 За първи път в живота си меся, но резултата беше наистина добър, щом нищо не остана. Родителите ми минаха през къщи за малко, че им пратих и на тях за вечеря. Сега чакам отзиви...Само че аз не ги "вързах", ами си ги направих като питки...  chef

# 55
  • Мнения: 5 847
Хм,отдавна не съм ги правила,ще взема да ги спретна през почивните дни. Wink

# 56
  • Пловдив
  • Мнения: 338
За втори път ги правя, чудесни са! Аз слагам чесън и червен пипер в тестото.
Ето и снимка http://www.bgphoto.net/photos/1640/o632961141226406250.jpg

# 57
  • Targovishte
  • Мнения: 262
От кога се каня и не мога да се осмеля, не знам да меся, дали ще се получат?  newsm78

# 58
  • Мнения: 11 085
От кога се каня и не мога да се осмеля, не знам да меся, дали ще се получат?  newsm78

Докато не опиташ, няма да разбереш. Grinning Ще се получат!  chef

# 59
  • Sofia - Младост
  • Мнения: 2 243
От кога се каня и не мога да се осмеля, не знам да меся, дали ще се получат?  newsm78
   Не се притеснявай! Стават много лесно и бързо  Peace! Най-трудно от цялата работа е чакането да втасат, защото вече нямаш търпение да ги опиташ  Mr. Green!

# 60
  • София
  • Мнения: 4 813
yanita,
 моите си се месиха и втасваха в машината за хляб Mr. Green

нямам машина за хляб и все още удържам фронта да не се сдобия с такава.
имам си обаче философия за хляба - най-хубавото тесто е онова, което е минало през ръцете ти...

# 61
  • Cтраната на лалетата...
  • Мнения: 7 914
yanita,
 моите си се месиха и втасваха в машината за хляб Mr. Green

нямам машина за хляб и все още удържам фронта да не се сдобия с такава.
имам си обаче философия за хляба - най-хубавото тесто е онова, което е минало през ръцете ти...
о-о-о вярно , ама ако въобще успее да излезе тесто Embarassed Embarassed ooooh! Mr. Green

# 62
  • Мнения: 5 847
имам си обаче философия за хляба - най-хубавото тесто е онова, което е минало през ръцете ти...
И аз мисля така.И когато е направено с желание.Меко казано, обожавам да меся,и всичко става много вкусно... CrazyКолко съм скромна Mr. Green

# 63
  • Мнения: 1 051
Колко време горе-долу отнема цялото приготовление, за да знам как да си разпределя времето, че май ще се забавя и на работа. Така като гледам - около час, а? newsm78

# 64
мога да кажа само, че рецептата за тези вкусни питки на Карина я разпостраних на цялата си рода  Laughing. Супер вкусни и много лесни, дори и за мен, която трудно правя чудеса в кухнята. Почти винаги в събота и неделя у нас ги има, даже лятото като тръгнахме към морето, бях изпекла 2 тави и си хапвахме през целият път.

# 65
  • Sofia
  • Мнения: 11 847
И аз ги пробвах най-накрая тези питки, всъщност са с най обикновенно тесто ама ароматното олио е ново 20...та добре, че снимах преди да ги видят мойте... изчезнаха мълниеносно... нямах време да обяснявам коя с какъв аромат е Crazy
Тенк ю Ванче!  bouquet

# 66
  • Мнения: 1 051
Morena, страшно вкусни изглеждат. Peace Май ще се опитам да сътворя нещо подобно вечерта Praynig

# 67
  • Sofia
  • Мнения: 11 847
О, благодаря Шърли(прости ако не се чете така Confused) !

# 68
  • Мнения: 5 847
И аз ги пробвах най-накрая тези питки, всъщност са с най обикновенно тесто ама ароматното олио е ново 20...та добре, че снимах преди да ги видят мойте... изчезнаха мълниеносно... нямах време да обяснявам коя с какъв аромат е Crazy
Тенк ю Ванче!  bouquet
Моренка,радваш ме с тези благодарности. BlushРадвам се и за всички,които харесаха питките. Hug
Май трябва да пратим благодарствено писмо  на Карина. smile3523 Hands Clap
 Two Hearts

# 69
  • Мнения: 5 987
не пречи Ванче, пиши и -  като види колко страници има тук и в гответесмен, определено ще се зарадва жената   chef  А сигурно колкото са се отчели и толкова още са ги правили без да докладват  Laughing

# 70
  • Мнения: 5 847
Пепи,може вие  с Юлка да свършите тази работа.Поздрави от мен. Wink

# 71
  • Русе
  • Мнения: 402
И аз да се включа в отбора на направилите ги. Само тези успях да снимам. Първата доза бяха поръсени със сусам.
http://snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=1371589

# 72
  • Мнения: 1 051
Тази вечер ще меся, то се е видяло Flutter
М/у другото, правих онази торта с мюсли, горещо ви я препоръчвам, баща ми си облиза пръстите, а той не е любител на сладкото Party

# 73
  • Targovishte
  • Мнения: 262
От кога се каня и не мога да се осмеля, не знам да меся, дали ще се получат?  newsm78

Докато не опиташ, няма да разбереш. Grinning Ще се получат!  chef

Вярно е!  Mr. Green Правя ги в момента, засега май се получават.Аз ги правя с типово брашно, ще видим.http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=1376892  ЕТО ГИ!

Последна редакция: пт, 13 окт 2006, 22:19 от Su Arzu

# 74
  • Zlatograd
  • Мнения: 189
Питките са страхотни, но аз вложих и малко въображение като добавих 2 яйца и половин пакет извара. Мисля, че се получи страхотна комбинация. Всички в къщи ги харесаха (Даже и свекървата Laughing).Пробвайте и вие ако искате.

# 75
  • София
  • Мнения: 2 271
Супер ми изглеждат!Утре ще ги правя!

# 76
  • Мнения: 305
Току що и ние ги направихме и опитахме Laughing Страхотни са. Скоро ще направя пак, но двойна доза Embarassed
http://www.bgphoto.net/photos/10683/o632965318426875000.JPG
http://www.bgphoto.net/photos/10683/o632965318860156250.JPG

# 77
  • Мнения: 5 847
tan4a,питките са станали супер.Браво.

# 78
  • Мнения: 5 847
Пропуснах-всички са се справили страхотно.
Време е за нова рецептичка... Wink

# 79
  • Мнения: 305
Мерси, мерси, това е първият ми опит. Аз ги правих, а мъжо ги пече. Mr. Green

# 80
  • Варна
  • Мнения: 4 359
Момичета вашите питки твърди ли станаха  newsm78
Днес ги направи, но станаха като камъчета от вън  Embarassed
Дали брашното дойде в повечко или ги препекох  ooooh!

# 81
  • София- павлово
  • Мнения: 2 597
Ванчето   bouquet мерси за рецептата страхотни са питките, следващия път ще направя две дози че много бързо свършиха

# 82
  • Мнения: 5 847
Радвам се,че питките ви харесаха.

# 83
  • Мнения: 423
Супер са.Почерпиха ме с тях и аз само казах:"Аааах, вкусните питки на Карина" и домакинята :''Теб човек не може да те изненада, от къде я знаеш?''Похвали и от мен, вече са в кулинарната ми книга и съвсем скоро ще си имат и снимка.

# 84
  • BG-Пловдив
  • Мнения: 1 269
Браво на всички майсторки! Такива снимки сте изтипосали тук, че утре ще се запретна и аз да направя тези вкусни питки!  bouquet

# 85
  • Пловдив
  • Мнения: 131
И аз ги пробвах в неделя. Тестото ми се стори твърдо и в началото си мислех, че няма да се получат добре, но не ги пекох прекалено и след намазване с ароматното олио станаха божествени.  chef   bouquet
Направих ги като пита:
http://www.bgalbum.com/displayimage.php?album=6394&pos=55

# 86
  • София
  • Мнения: 3 550
До мамите, замесили тестото в хлебопекарна - на каква програма го месихте? Знам, че от машина до машина има разлика, но бихте ли ме ориентирали горе-долу!

# 87
  • Мнения: 901
Steisi всяка машина за хляб има програма "ТЕСТО" ... както може да използваш всяка друга програма за месене.. само трябва да извадиш тестото преди печенето ... може да бъркаш на ОСНОВНА BASIS и след като спре да меси ..извади тестото и го постави в намаслен плик затвори плика с щипка и го покрий.. след 1-2 часа ( зависи колко е топло в кухнята ти) ще имаш готово втасало тесто.. ако решиш да печеш по късно пак го остави в плика и постави в хладилника и там може да втасва до утре...

# 88
  • Мнения: 3 452
Не мога да пропусна и аз да похваля питките, след като за една седмица ги правих 3 пъти.....
Номерът с олиото е страхотен, въпреки че не разбрах на кого точно е идеята, за да благодаря.

5-6 месеца не съм влизала във форума и тези питки ми дойдоха много добре за начало Simple Smile  Всеки път ставаха разкошни, сигурно защото рецептата е с много точни пропорции, нищо че е за обикновено хлебно тесто.....

# 89
  • Мнения: 305
Аз не ги мазах с олио, само с яйце преди печене newsm78

# 90
  • Плевен
  • Мнения: 57
Да се похваля и аз - изненадах цялото семейство с тия питки и сега само се въртят около мен кога ще правя пак Laughing. Страхотни са Hug

# 91
  • Мнения: 11 085
Аз не ги мазах с олио, само с яйце преди печене newsm78

Опитай и с ароматното олио, мисля, че то им придава неповторимия вкус.

# 92
  • София
  • Мнения: 3 550
Марабу, благодаря за отговора! При нас също има програма само за месене, но е с 3-4 подпрограми (за пица и за др. неща, които не разбирам), та затова винаги се чудя коя от тях да избера.
Докато чаках компетентни отговори, реших да не рискувам и ги обърках на ръка. Снимки - по-късно.
Ето и снимка:

Последна редакция: ср, 18 окт 2006, 22:15 от Steisi

# 93
  • Стара Загора
  • Мнения: 219
такааа
и аз да се запиша Mr. Green
правих питките в няколко комбинации и на моите хора в къщи най-много им харесаха питките намазани с яйце и поръсени със сусам Flutter
относно ароматното олио -на мен ми харесаха и с подправките.общо взето ще ги правя и по двата начина -за да няма сърдити Crazy

# 94
  • Под гъбата
  • Мнения: 1 227
Снощи пробвах и тестото във вид на пици. Станаха страхотни Laughing Не успях и да ги снимам даже но сега през почивните дни ще замеся ново.

# 95
  • София
  • Мнения: 625
И аз да се похваля-питките наистина са страхотни/аз направих двойна доза по погрешка Crazy/, но не можах да ги вържа  Blushи ги направих като охлювчета. Да кажа че за първи път меся и точа и резултата беше Peace
Останаха и тази сутрин ги пробвах-май не бяха така вкусни....... Tired

# 96
  • Мнения: 195
наи сетне ги направих питките с ароматно олио са направо супер благодаря за рецептата за вас  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet   bouquet да бяь се навила по барзо  Embarassed

# 97
  • Въпрос на гледна точка...
  • Мнения: 865
Тази вечер смятам да ги правя, но преди това ще задам няколко тъпи въпросчета Embarassed. Тавата поръсва ли се с брашно, омазнява ли се? Питките мажат ли се с яйце преди печене? След като се опекът поръсват ли се с вода и увиват ли се с кърпа? newsm78 Светнете ме моля, та да не се изложа ooooh! Tired

# 98
  • Мнения: 3 452
Тази вечер смятам да ги правя, но преди това ще задам няколко тъпи въпросчета Embarassed. Тавата поръсва ли се с брашно, омазнява ли се? Питките мажат ли се с яйце преди печене? След като се опекът поръсват ли се с вода и увиват ли се с кърпа? newsm78 Светнете ме моля, та да не се изложа ooooh! Tired

От всичко, което си изброила само се маже тавата с олио и то минимално!
Никакво мазане с яйце, никакво пръскане и завиване.

Просто след омесване на тестото, навързваш възелчетата, слагаш ги в намаслена тава, чакаш малко да втасат и печеш. Вадиш тавата и веднага мажеш питките с четка с олиото, така че да покриеш навсякъде. Оставяш малко да изстинат и готово Simple Smile

Само да каже, че точно след изпичане питките са твърди, но омекват веднага след намазването с олио.

# 99
  • Въпрос на гледна точка...
  • Мнения: 865
И последен въпрос:
Колко време се пекът горе-долу? Embarassed

# 100
  • София
  • Мнения: 10 861
Не бях влизала във форума от няколко месеца, днес попрегледах какво съм пропуснала, направих питките естествено,  Mr. Green, след толкова хвалби - имало е защо - това е някакъв разкош просто!
Карима и Ванче, благодаря за рецептата!!! Hug

# 101
  • Варна
  • Мнения: 7 177
Обичам лесни и вкусни рецепти (и евтини  Laughing).

Днес направих питките.

# 102
  • Мнения: 346
Ванчето хиляди благодарности за споделената рецепта  bouquet.
След всичките снимки с апетитни питки, които сте публикували нямаше как и аз да не ги пробвам  Grinning, истината е, че в действителност са много по вкусни. Тайната е в ароматното олио, намазани с него стават фантастични.

# 103
  • Варна
  • Мнения: 1 858
Все не ми остава време да пиша.и аз ги направих и мъжо си облиза пръстите Laughing
Благодаря за прекрасната рецепта  bouquet  bouquet  bouquet

# 104
  • Мнения: 5 847
 Hug

# 105
  • Sofia
  • Мнения: 576
И аз се включих в правенето на тези питки. Сега ми втасва тестото, дано да успея да ги докарам като вашите, че ми е за пръв път.
Леле само как се изразих! #Crazy

# 106
  • Sofia
  • Мнения: 576
Ето го и готовия резултат

# 107
  • Варна
  • Мнения: 7 177
Ето го и готовия резултат

Къде?  newsm78

# 108
  • Milano / Como
  • Мнения: 3 388
Ще ги пробвам задължително още тези дни, надявам се да се харесат на мъжо  Crazy Изглеждат много апетитно! А жълтък отгоре не се ли слага или само овкусено олио ...  newsm78 ...

# 109
  • Мнения: 5 847
Ще ги пробвам задължително още тези дни, надявам се да се харесат на мъжо  Crazy Изглеждат много апетитно! А жълтък отгоре не се ли слага или само овкусено олио ...  newsm78 ...
Само мажеш с ароматното олио.

# 110
  • Варна
  • Мнения: 2 548
На топло ли трябва да е тестото за да втаса? В моята кухня е студено и когато правя тесто за пица например го слагам във фурната на режим поддържане на топло ядене да втасва.  Трябва ли и с това тесто да процедирам така  newsm78?

# 111
  • Мнения: 5 847
Сложи вода да заври, в тенджера наример,изключи котлона и сложи съда с тестото отгоре да втаса.

# 112
  • Варна
  • Мнения: 2 548
Сложи вода да заври, в тенджера например,изключи котлона и сложи съда с тестото отгоре да втаса.
Много благодаря!   bouquet
Възползвах се от съвета и питките станаха чудни  Simple Smile.
Мъжа ми беше озадачен как с толкова малко продукти може да стане нещо толкова вкусно  Mr. Green. Занапред ще бъдат част от менюто ни.
Благодаря за рецептата!
И последен въпрос:
Колко време се пекът горе-долу? Embarassed
И аз това се чудех като ги сложих във фурната, но като покафенеят леко и са готови  Peace.

# 113
  • София
  • Мнения: 5 347
Ооо изглеждат страхотно

# 114
  • Мнения: 11 085
Ооо изглеждат страхотно

Ти остави как изглеждат, ами какъв вкус имааааат, а пък колко бързо свършвааааат, дори и когато са две тави..............Ама за да разбереш всичко това, просто трябва да си ги спретнеш. Бързо стават! Grinning

# 115
  • Мнения: 3 452
Я да питам аз нещо: последният път, когато ги правих, оставих половината тесто в хладилника уж за следващата сутрин. Обаче тестото престоя 48 часа и когато направих кифличките те не бухнаха добре, а когато се опекоха станаха ужасно твърди. Ясно, че вече няма да съхранява тестото в хладилника, но се зачудих дали самото тесто подлежи на съхранение или нещо съм сгафила аз Embarassed. Нямам обяснение защо не се получиха с отлежалото тесто......при положение, че ги правя по 2-3 пъти седмично и то все успешно Simple Smile

# 116
  • София
  • Мнения: 1 680
И аз днес правих, излезнаха 2 тави. Понеже синчето все ми даваше зор и първите които ги пъхнах не бяха втасали хубаво и не бухнаха много, обаче втората тава си втаса на спокойствие и станаха страхотни. Отгоре ги намазах с изцеден чесън, босилек и шарена сол, просто си облизах пръстите. Та за друг път ще знам и ще ги забърквам докато няма кой да ми се пречка и "помага" Joy

# 117
  • гр. София
  • Мнения: 1 883
Айде и аз да се похваля. Grinning Беше ми за втори път в живота да меся тесто. Blush Но дъщеря ми ми даде такъв зор,че нямаше начин да откажа.Мисля,че за новак като мен се получиха добре.Е сигурно има какво да се желае.Непременно ще ги направя пак. Peace

# 118
  • София
  • Мнения: 14 652
Станаха невероятни Grinning Само дето отгоре ги мазах с масло/вкъщи не ползваме много- много олио/ и 100 гр. им идват множко - мазнички станаха. Та ако някой друг като мене не обича олио - разтопете си около 60-70 гр. масло, а не 100.

# 119
  • София
  • Мнения: 337
Да съживя една стара, но страхотна темичка  Hug

Снощи правих пица с това тесто  Laughing стана просто страхотна  Peace 1/3 от посочената доза за две кръгли тави, не знам колко сантиметра са ???

Мисля да направя питката за Кледа по тази рецептичка, защото е много лесан и става страшно сполучливо тесто  Laughing

Благодаря за рецептата  Peace супер е   bouquet

# 120
  • Мнения: 815
Страшно вкусни мммммммммммммммммм.Благодарности за страхотната рецепта newsm51
Станаха любимата ни закуска тези ''сърчица'' -както каза синът ми Joy

# 121
  • Мнения: 502
И аз ги направих и сега съпругът ми постоянно ме пита кога пак ще му правя питки Simple Smile

# 122
  • Мнения: 4 392
***

# 123
  • Мнения: 7 474
Отдавна им се каня на тези питки   bouquet  bouquet

# 124
  • Разград
  • Мнения: 3 046
Преди няколко дни ги правих.Дъщеря ми ми каза,че съм надминала себе си.Лесни,бързи и най-вече много вкусни.

# 125
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 348
Леле, хора, ще ме навиете да се науча да меся значи.......... Mr. Green

# 126
  • Варна
  • Мнения: 4 359
Леле, хора, ще ме навиете да се науча да меся значи.......... Mr. Green

Само първия път се пробвах и не повторих  Crazy Сега си купувам готово тесто и ги правя въпросните питки Wink

# 127
  • Мнения: 11 085
Моите "вкусни питки на Карина"! Grinning Наистина мнооооого вкусни, нищо, че снимките не са много качествени.

# 128
  • Spain
  • Мнения: 3 449
то4но търсех нещо такова за следобена закуска Simple Smile
 след 7 страници хвалби няма как да не се пробвам и аз ..машината меси    Wink и 4акам с нетърпение Simple Smile

# 129
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 348
Леле, хора, ще ме навиете да се науча да меся значи.......... Mr. Green

Само първия път се пробвах и не повторих  Crazy Сега си купувам готово тесто и ги правя въпросните питки Wink
Стига бе, стават ли с готово тесто - вкуса им не идва ли от замесеното по рецептата тесто?  newsm78

# 130
  • Мнения: 5 847
Леле, хора, ще ме навиете да се науча да меся значи.......... Mr. Green

Само първия път се пробвах и не повторих  Crazy Сега си купувам готово тесто и ги правя въпросните питки Wink
Стига бе, стават ли с готово тесто - вкуса им не идва ли от замесеното по рецептата тесто?  newsm78
Едва ли вкусът е същият.В рецептата е вълшебството.

# 131
  • Мнения: 4 392
Ванче, направих ги и аз! Hug
Казват, че са били супер. Аз не знам, защото не ги опитах! Имаха си и недостатък моите - не ми бухна хубаво тестото, ама нямам хубаво местенце за втасване. На половината бучнах по малко сиренце отгоре. И понеже съм си фуклива - занесох у зълва ми в събота, когато им ходихме на гости!
Пак ще се правят, то е ясно!

# 132
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 348
Стига бе, стават ли с готово тесто - вкуса им не идва ли от замесеното по рецептата тесто?  newsm78
Едва ли вкусът е същият.В рецептата е вълшебството.
Така си и мислех.... Sad

# 133
  • Мнения: 5 847
Ванче, направих ги и аз! Hug
Казват, че са били супер. Аз не знам, защото не ги опитах! Имаха си и недостатък моите - не ми бухна хубаво тестото, ама нямам хубаво местенце за втасване. На половината бучнах по малко сиренце отгоре. И понеже съм си фуклива - занесох у зълва ми в събота, когато им ходихме на гости!
Пак ще се правят, то е ясно!

Тани,другият път сложи в една тенджерка вода да заври и като изключиш котлона сложи тавата отгоре.Така ще втасат много бързо.Или ги мушваш във студената фурна и включваш.Докато загрее,питките ще втасат.
И непременно ги опитай. PartyС една хапка няма да си развалиш диетата. Hug

# 134
  • Пловдив
  • Мнения: 243
Питките наистина са вълшебни!!! Снощи ги направих и понеже сънът ни го нямаше, реших да му запазя няколко, защото ги ометохме набързо. Искам да ви попитам, понеже се мажат с овкусено олио /т.е. цапат/ , вие как ги съхранявате, да не съхнат newsm78

# 135
  • Мнения: 5 847
Porsha ,не съм мислила по въпроса,просто не остават. Mr. Green

# 136
  • Стара Загора
  • Мнения: 1 878
И у нас не остават за съхранение, но да си кажа мнението. Олиото попива много бързо, когато се намажат горещи и не се е случвало да цапат питките.
В чинийка и торбичка ще се запазят лесно. Не са лоши и студени, но според мен най-хубави са топлички.   chef

# 137
  • Варна
  • Мнения: 4 359
Стига бе, стават ли с готово тесто - вкуса им не идва ли от замесеното по рецептата тесто?  newsm78
Едва ли вкусът е същият.В рецептата е вълшебството.
Така си и мислех.... Sad

Вкуса е същия, аз лично разлика не направих. Според мен вкуса им идва от подправките с които ги мажем  Simple Smile

# 138
  • Spain
  • Мнения: 3 449
еееее 4ак пък да е същия - то4но щях да хваля тестото - много сполу4лива смес .. и други питки съм правила не се полу4ават така пухкави . нали в4ера направих .. е наложи се да правя и 2-ра партида . първата я ометохме още като ги извадих . невъобразимо меки станаха и такъв търговски вид придобиха с олиото 4е само дето не излъгах мъжо  4е съм ги купила  Wink. Porsha в наелонова 4анти4ка ги оставих за през нощта  - е не са толкова готини като бяха пресни но никак не са лоши и днес

# 139
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 348
Момичета, спрете се! Или ми изпратете веднага 2-3 да ги пробвам, от три часа точа лиги!  Sad

# 140
  • Мнения: 5 847
Стига бе, стават ли с готово тесто - вкуса им не идва ли от замесеното по рецептата тесто?  newsm78
Едва ли вкусът е същият.В рецептата е вълшебството.
Така си и мислех.... Sad

Вкуса е същия, аз лично разлика не направих. Според мен вкуса им идва от подправките с които ги мажем  Simple Smile
Не съм съгласна.Толкова тесто съм омесила,че мога спокойно да заявя,че това не може да се сравнява с обикновенното купешко хлебно тесто.

# 141
  • Мнения: 346
Не съм съгласна.Толкова тесто съм омесила,че мога спокойно да заявя,че това не може да се сравнява с обикновенното купешко хлебно тесто.
Ванче напълно съм съгласна с теб, пропорциите за тестото са много точни. Аз немога да се похваля, че ме бива много в месенето, но тези питки стават чудни. И тъй като скоро трябва да правя прощъпулник, си мислех дали не мога да спретна питка от това тесто  newsm78

# 142
  • Мнения: 5 847
... И тъй като скоро трябва да правя прощъпулник, си мислех дали не мога да спретна питка от това тесто  newsm78
Що да не стане?И по същият начин намажи отгоре с ароматното олио. Peace

# 143
  • Мнения: 5 847
Днес отново ги направих   Laughing

# 144
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 348
Днес отново ги направих   Laughing
Прати ми малко насам де.......  Flutter

# 145
  • Мнения: 5 847
Днес отново ги направих   Laughing
Прати ми малко насам де.......  Flutter
Да ти пратя,ама свършиха. Laughingсега правя нова доза...вместо вода сложих зеленчуков бульон на Маги.... Crazy

# 146
  • Габрово
  • Мнения: 351
Не съм съгласна.Толкова тесто съм омесила,че мога спокойно да заявя,че това не може да се сравнява с обикновенното купешко хлебно тесто.
Ванче напълно съм съгласна с теб, пропорциите за тестото са много точни. Аз немога да се похваля, че ме бива много в месенето, но тези питки стават чудни. И тъй като скоро трябва да правя прощъпулник, си мислех дали не мога да спретна питка от това тесто  newsm78
Страхотна питка става, аз пробвах и беше ометена за нула време. Понеже нямам опит с месенето, а свекърва ми се има за майстор, чак позеленя като я опита.  chef

# 147
  • Spain
  • Мнения: 3 449
Не съм съгласна.Толкова тесто съм омесила,че мога спокойно да заявя,че това не може да се сравнява с обикновенното купешко хлебно тесто.
Ванче напълно съм съгласна с теб, пропорциите за тестото са много точни. Аз немога да се похваля, че ме бива много в месенето, но тези питки стават чудни. И тъй като скоро трябва да правя прощъпулник, си мислех дали не мога да спретна питка от това тесто  newsm78
Страхотна питка става, аз пробвах и беше ометена за нула време. Понеже нямам опит с месенето, а свекърва ми се има за майстор, чак позеленя като я опита.  chef
Mr. Green #2gunfire Joy Joy Joy Joy Joy - сори ама не можах да се сържа Simple Smile  Joy Joy

# 148
  • Мнения: 5 847
Не съм съгласна.Толкова тесто съм омесила,че мога спокойно да заявя,че това не може да се сравнява с обикновенното купешко хлебно тесто.
Ванче напълно съм съгласна с теб, пропорциите за тестото са много точни. Аз немога да се похваля, че ме бива много в месенето, но тези питки стават чудни. И тъй като скоро трябва да правя прощъпулник, си мислех дали не мога да спретна питка от това тесто  newsm78
Страхотна питка става, аз пробвах и беше ометена за нула време. Понеже нямам опит с месенето, а свекърва ми се има за майстор, чак позеленя като я опита.  chef

Браво на теб. Hug
пък свекъра ти вместо де зеленее,можеше да те похвали и да ти поиска рецептата... Mr. Green

# 149
  • Габрово
  • Мнения: 351
Ванчето моля за рецептата за бухти със сирене, благодаря предварително   bouquet

# 150
  • Мнения: 5 847
може би става дума за банички със сирене?ако е това ,ето ти рецептата Flutter

Вкусни банички със сирене

# 151
  • Мнения: 5 847
Това е втората доза за днес Crazy


 

 

# 152
  • Габрово
  • Мнения: 351
Няма скоро да отслабна аз  Embarassed, ето ги любимите питки и в пълнозърнест вариант

# 153
  • Мнения: 326
и моите питки с 50% брашно грахам  chef
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=2649131

# 154
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 348
kony, страхотно изглеждат!   bouquet

# 155
  • Мнения: 326
а колко са вкусни... сега направих втора доза само от бяло брашно  chef
ето и снимка:
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=2651910
Колко време печете? Аз пекох 30 мин. на 200 градуса. Моята печка е с вентилатор... дали мога да пека 2 тави заедно? И на каква температура newsm78

Последна редакция: ср, 18 апр 2007, 14:15 от kony

# 156
  • Мнения: 11 085
kony , такива вкусни снимки си сложилааа................И как само си ги завъртяла тия питкиииии...........Разкошни са.  smile3501 Тези с грахама направо ми идваше да си ги придърпам от екрана. Ще опитам и аз с брашно грахам.   bouquet   bouquet   bouquet за идеята!

# 157
  • Мнения: 5 141
Ще ги пробвам в най-скоро време и аз. С тези вкусни хлебчета не знам какво ще правим.
Нашето семейство пък вече е пристрастено към Питките за обяд на Marabu. Невероятни са!

# 158
  • ES
  • Мнения: 2 021
Ето ги  и моите. Уж на шега ги забърках, станаха великолепни и добре, че напрвих двойна доза.

# 159
  • Габрово
  • Мнения: 351
gery_to  smile3501

# 160
  • Варна
  • Мнения: 2 410
Как успях да попадна точно на тази тема.Rolling Eyes Сега сън няма да спя докато не ги направя  Mr. Green

# 161
  • Габрово
  • Мнения: 351
Как успях да попадна точно на тази тема.Rolling Eyes Сега сън няма да спя докато не ги направя  Mr. Green
А като ги опиташ и ги изядете, сън няма да те хваща докато не направиш отново.  yes

# 162
  • Sofia
  • Мнения: 576
Колкото пъти съм ги правила толкова пъти ми станаха. Направо са супер лесни и вкусни! Laughing

# 163
  • ES
  • Мнения: 2 021
Обаче, знаете ли, мъжа ми тази сутрин се оплака от киселини. Къде съм сгрешила в рецептата, ароматното олио го направих със шарена сол, не съм запържвала.

# 164
  • Габрово
  • Мнения: 351
Обаче, знаете ли, мъжа ми тази сутрин се оплака от киселини. Къде съм сгрешила в рецептата, ароматното олио го направих със шарена сол, не съм запържвала.

Аз имах същият проблем първия път и вече слагам само чубрица, тя не дразни стомаха. Peace

Последна редакция: пт, 27 апр 2007, 17:08 от radostina33

# 165
  • Milano / Como
  • Мнения: 3 388
Аз вече въобще не слагам ароматно олио, а ги намазвам само с малко зехтин.

Май трябва да обявим конкурс за съпруг с най-нервен стомах Whistling

# 166
  • Габрово
  • Мнения: 351
  chefТака както ме подсетихте за питките, забърках една доза типови, сега втасва.
Ох, нямам търпение Embarassed.

# 167
Имам въпрос към Ванчето!Докато разглеждах форума попаднах  на нейни снимки на различни вкусотии.Особенно ме впечатли една питка със сирене-страшно красива!Мисля,че се казва Хризантема,но не съм сигурна.Ако можеш би ли обяснила как я правиш?Май беше на 8 стр.от албума ти .

# 168
  • Мнения: 5 847
Имам въпрос към Ванчето!Докато разглеждах форума попаднах  на нейни снимки на различни вкусотии.Особенно ме впечатли една питка със сирене-страшно красива!Мисля,че се казва Хризантема,но не съм сигурна.Ако можеш би ли обяснила как я правиш?Май беше на 8 стр.от албума ти .

pepc 3,благодаря.  bouquet

Тъй като не може на лични,ще отговарям тук.
Правя си тесто от 0.5 л прясно мляко,20 гр мая,с.л. захар,с.л. сол,1 яйце,брашно за меко тесто.накрая доомесвам с 1-2 л.олио.Втасва.
Вземам тестото,слагам на масата и направо разточвам на правоъгълник.Наръсвам със сирене  и мазнина и навивам на руло.режа на триъгълни парчета ,първото слагам в средата,най-големите поставям около стената на тавата,а по-малките около тичинката,като застъпвам големите.
втасва.след изпичане мажа с масло или маргарин.

# 169
Ванче, много благодаря за бързия отговор!Всичко ясно, само малко това подреждане, дали ще го оправя не знам! newsm78 Ще опитам  и ако нещо не се получи пак ще звънкам!

# 170
  • У дома
  • Мнения: 1 734
И от мен големи благодарности  bouquet  Голяма вкуснотия!!!

Аз им слагам наполовина пълнозърнесто брашно и две шепи трици заради децата и стават чудесни Simple Smile

# 171
  • Варна
  • Мнения: 2 410
Дами, както Ви казах, сън не ме хвана-станала съм в 6 сутринта за да меся.
Ето резултата:

Охлювчетата са със сирене, но не втасаха толкова добре и са по - жилави. "Възелчетата" сложих в съвсем леко затоплена фурна на долен реотан (включих за около минута-две) за да втасат - станаха чудни  chef
Благодарности Hug  bouquet

# 172
  • Мнения: 5 847
  bouquet

# 173
  • gatorland
  • Мнения: 3 478
От две седмици им се точа на тези питки и днес реших да ги пробвам. Тестото ми е вече готово, само сега ме е яд, че изглежда много малко. Трябвало е направо две дози да направя като ми се отвори ред днес, но поне ще видя как ще станат. Вашите изглеждат страхотно.

# 174
  • Мнения: 5 847
... само сега ме е яд, че изглежда много малко. Трябвало е направо две дози да направя като ми се отвори ред днес...

само това им е кусура Mr. Green,трябва по 2 дози да се правят. Laughing

# 175
  • Бургас
  • Мнения: 74
Страхотни са.Токущо приключихме с вечерята а вече мисля кога пак ще ги направя.Не ги мазах с ароматно олио а със зехтин защото синчето е още малко.Всички ги харесахме много. smile3501 smile3525 lalalala

# 176
  • Габрово
  • Мнения: 1 330
Аз едва вчера видях тези питки и се влюбих от пръв поглед в тях, затова още днес си ги направих и станаха супер вкусни Peace

Последна редакция: пн, 28 май 2007, 17:10 от valkata78

# 177
  • Добрич
  • Мнения: 1 117
Снощи ги правих тези питки и нищо не остана Simple Smile
Пак ще ги спретна скоро ,че у нас много се харчат Wink

# 178
  • Milano / Como
  • Мнения: 3 388
И у нас много се харчат  Wink Току-що ги направих отново  Crazy

# 179
  • София
  • Мнения: 33
Питките са чудесни и на вид и на вкус!Последния път като ги правих, самите фитилчета разплесках и сложих яйце със сирене,увих на рулце и после на възел,станаха супер!Благодаря за чудната рецепта!

# 180
  • Мнения: 5 141
Вчера направих питките. В момента съм пуснала в машината още една доза. Познайте дали ни харесаха.  Simple Smile
Една част от питките направих със сирене, като кифлички, станаха страхотни.

# 181
  • USA, FL
  • Мнения: 249
Хайде и аз да Благодаря за рецептата.... Стават наистина страхотни. Мъж ми ме побърква и поне два пъти в седмицата ги правя. Ето и малко снимков материал.  bouquet  bouquet  bouquet
http://family.webshots.com/photo/2974284120096025096peByzQ

Последна редакция: нд, 08 юли 2007, 04:09 от Venera26

# 182
  • Кърджали
  • Мнения: 30
Синътми и приятелката му са възхитени от Вкусните питки на Карина!
Благодаря за рецептата! Hug

# 183
  • Мнения: 5 847
Много се радвам ,че питките ви харесват.Може би трябва да пратим благодарствено писмо до Карина. Laughing

# 184
  • Мнения: 1 157
И аз ги направих вчера и станаха страхотни,ароматни със хрупкава коричка!Супер!Ще ги правя вече редовно, е и когато имам време и за празници!!
Снимки естествено че направих! Peace
 

# 185
  • Мнения: 3 407
Невероятни, фантастични, просто нямам думи за тези питки.......

# 186
  • Берковица
  • Мнения: 1 859
Днес попаднах на темата и понеже вкъщи сме почитатели на домашния хляб реших да ги спретна. В момента тестото втасва. Реших обаче ароматното олио да го направя с домашно приготвен сминдух, в който има безброй подправки, които иначе нямам по отделно.

# 187
  • Берковица
  • Мнения: 1 859
Питките станаха прекрасни! Невероятно пухкави но  с сладка хрупкава коричка. Мерси за рецептата!

# 188
  • Мнения: 3 407
За мое голяма учудване видях тази рецепта в списание "Кулинарен журнал"
Не обвинямам домакинята Нели която е дала за публикация рецептата на Карина....но се поставих на нейно място и ми стана доста гадно, ако на мен ми се случи такова нещо, някой друг да публикува моя рецепта и да я представи за своя....Незнам дали рецептата е нейна или не, защото незнам кой я е измислил, затова не обвинявам никого, само констатирам.
http://foto.bg/uploads//3539/DSC000056.JPG
http://foto.bg/uploads//3539/DSC000064.JPG
http://foto.bg/uploads//3539/DSC000072.JPG

# 189
  • Мнения: 5 847
....Незнам дали рецептата е нейна или не, защото незнам кой я е измислил, затова не обвинявам никого, само констатирам.

Рецептата е на Карина-много добра кулинарка.
Ето линк  http://kuking.net/my/viewtopic.php?p=1011113#1011113
За Тази домакиня какво да кажа-с чужда пита помен прави.Неприятно. Crossing Arms
Това списание няма ли мейл или адрес.Можеш да пишеш на редакцията,че рецептата не е нейна.

# 190
  • Мнения: 3 407
Списанието има адрес, но какво може да и направят, да си искат 100-те лева който е спечелила? Едва ли. Thinking

# 191
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 594
И на мен ми стана много неприятно това посегателство - не съм правила питките, но заглавието от много време е на първа страница във форума - просто гадничко. Нещо подобно се получи и с крокодила - и той беше добре публикуван месеци след като тук се представяха снимки на творенията на мамите.

# 192
  • Мнения: 105
Пффф голяма работа станала вече  Tired Нейна, моя, ваша все тая!

# 193
  • Мнения: 5 847
Пффф голяма работа станала вече  Tired Нейна, моя, ваша все тая!

Наистина ли го мислиш?Защото ако беше твоя рецептата едва ли щеше да разсъждаваш така.

# 194
  • Мнения: 5 141
От линковете се вижда, че рецептата е дадена като"Питки Карина" - мисля, че това не е некоректно, все пак който е публикувал рецептата не твърди, че е негова авторска.
Ванче, по същия начин ти публикуваш рецептата тук, казвайки, че това са питките на Карина. Колкото е некоректно публикуването във вестника, толкова е некоректно и тук. Както ние сме ти благодарни, че сподели рецептата с нас, така читателите на списанието биха оценили рецептата.

# 195
  • Мнения: 105
Пффф голяма работа станала вече  Tired Нейна, моя, ваша все тая!

Наистина ли го мислиш?Защото ако беше твоя рецептата едва ли щеше да разсъждаваш така.
Всеки си има мнение, нали така?! А моето е такова.И да беше моя, не бих го направила на Въпрос и не бих се засегнала .. това е само някаква рецепта  Flutter  smile3502
п.с. Вярно, превъзходни са и днес си ги направих за втори път.   chef Н-е-в-е-р-о-я-т-н-и  с-а  newsm03

# 196
  • Мнения: 5 987
Списанието има адрес, но какво може да и направят, да си искат 100-те лева който е спечелила? Едва ли. Thinking


От линковете се вижда, че рецептата е дадена като"Питки Карина" - мисля, че това не е некоректно, все пак който е публикувал рецептата не твърди, че е негова авторска.
Ванче, по същия начин ти публикуваш рецептата тук, казвайки, че това са питките на Карина. Колкото е некоректно публикуването във вестника, толкова е некоректно и тук. Както ние сме ти благодарни, че сподели рецептата с нас, така читателите на списанието биха оценили рецептата.

С тази разлика, че Ванчето не е спечелила награда с чужда рецепта.  А я сподели във форум, където се споделят мноооооооооого чужди рецепти, търсят и искат съвети от вече изпробвали ги. И си направи труда да я преведе. А други тук я взеха наготово.
И да вярно, нямаше така да говорите, ако рецептата беше ваша.
Мога да се обзаложа, че тази "Нели" ги е взела от тук.  Нищо чудно, снимката да се окаже на някоя вече правила ги мама.
По същия начин, както преди няколко месеца във форума на Бон Апети спечели рецепта от сайта на gotvetesmen.com, публикувана с копи-пейст в другия форум.  Но там модераторката Елена Янева веднага се отзова на сигнала и вече не се публикуват чужди рецепти.

# 197
  • София
  • Мнения: 444
Между другото не съм много сигурна , че дадената рецепта е и на въпросната Карина .....майка ми прави същите питки повече от 30 години , а има рецептата от нейната баба!
Също не виждам какъв е проблема - един я е споделил тук , друг я е споделил във вестника , аз пък я споделих на една приятелка , която ги пробва в нас и и харесаха а съдете ме и мене тогава !!!!
Завидяхте на жената за наградата хахаха , излязла е по хитра спечелила е какво толко!

# 198
  • Мнения: 3 407
Завидяхте на жената за наградата хахаха , излязла е по хитра спечелила е какво толко!
Не мисля, че въпроса опира до завист. Просто е много подло да откраднеш чужда рецепта и да я представиш за своя, а на това отгоре и да спечелиш пари с нея. Мисля че въпросната Карина ако искаше да участва в разни конкурси с нея щеше да го направи и да спечели, защото питките са много хубави, дори страхотни. А добрата  домакинята Нели е дала името " Питките на Карина" за  прословутата рецептата, не е написала че я знае от баба си или майка си както казваш ти че знаеш рецептата от майка си, защо тогава не си я публикувала досега? То е ясно че Нели е откраднала рецептата от Карина и е спечелила с нея, изобщо даже не и завиждам, но ми се струва доста подло да прави такива неща с чужда рецепта. Представи си че някой е откраднал твоя рецепта, как ще се почустваш, и на всичкото отгоре и да печели от нея. Аз мисля че и ти би постъпила така като нея, а може би и въпросната Нели да се крие между нас, а ние дори не предполагаме. Спирам дотук, защото оспамихме хубавата тема за питките на Карина.....не на Нели или на майката на magiq27.........НА КАРИНА!!!!!!!!!!!  Wink