Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 14 дек. 2004, 13:53 ч.

Испански специалитети

  • 5 637
  • 3
  •   1
Отговори
Imate li niakakvi recepti ot ispanskata kuhnia, lesni za prigotwiane v BG, koito da sa vi haresali i da sa razlichni ot "tortilla de patatas", "gaspacho" y "paella"????  Grinning

# 1
  • Мнения: 6 142
Калмари. Как ли са на испански? Каламарес? Grinning
Ето я рецептата за панирани калмари (много впечатляващо и лесно):
Вземам калмарите, изчиствам ги, измивам ги, да остане само чистата бяла чушка. После ги режа на шайби, около 1 см широки и ги посолявам на вкус.

Тънкия момент е в панировката. В наилонов плик слагам брашно, а в дълбока купа разбивам белтъците на сняг. Вземам малко шайби, пускам в плика и клатя, докато се покрият равномерно с брашното. С вилица ги вадя, отръсквам от излишното брашно и потапям в разбитите белтъци. Пържат се в нагорешена мазнина - на маслена баня,до порозовяване.

Количествата белтъци и брашно зависят естествено от количеството калмари.

Става лека, въздушна панировка, която запазва калмарите крехки и сочни. Сервира се с бяло вино или каквото ти се пие.

# 2
  • Barcelona, Spain
  • Мнения: 2 052
Калдо гайего.
Това е супа от бял боб, кромид, картофи, малко свински гърди вътре за овкусяване и нещо зелено, например спанак иили лапад за нашите условия. Нищо особено в приготвянето - вариш ги по изброения ред, посоляваш както си свикнала.

А в една стара тема за чуждестранната кухня има рецепти за емпанада и за октопод

# 3
  • София
  • Мнения: 3 636
Цитат на: sladka hapka
Калмари. Как ли са на испански? Каламарес? Grinning
Ето я рецептата за панирани калмари (много впечатляващо и лесно):
Вземам калмарите, изчиствам ги, измивам ги, да остане само чистата бяла чушка. После ги режа на шайби, около 1 см широки и ги посолявам на вкус.

Тънкия момент е в панировката. В наилонов плик слагам брашно, а в дълбока купа разбивам белтъците на сняг. Вземам малко шайби, пускам в плика и клатя, докато се покрият равномерно с брашното. С вилица ги вадя, отръсквам от излишното брашно и потапям в разбитите белтъци. Пържат се в нагорешена мазнина - на маслена баня,до порозовяване.

Количествата белтъци и брашно зависят естествено от количеството калмари.

Става лека, въздушна панировка, която запазва калмарите крехки и сочни. Сервира се с бяло вино или каквото ти се пие.

Обожавам ги тези калмари...........леле, как ми се доядоха

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт