Бухти като "казанлъшки понички"

  • 6 520
  • 24
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • Мнения: 4 176
Измислих си тази рецепта и станаха 1:1 като казанлъшките понички.
Лени и бързи са.

Продукти ( за 2-3 човека)
4 яйца
1/2 кофичка кисело мляко
2 щипки сода бикарбонат
Брашно
Олио за пържене

Всичко се смесва в една купа. Брашно се слага толкова,че когато загребете с лъжица да се задържа в лъжицата.

Загрява се тиган с повече олио. загребва се 1/2 супена лъжица и с помоща на друга се изсипва в тигана.

Важно е да отбележа,че се пържи на по-слаб котлон, защото иначе прегарят бързо и остават сурови в средата.

Поръсват се с пудра захар и се папат.
Да ви е сладко.

# 1
  • Мнения: 4 358
И аз ги правя тези бухтички, страхотни стават  Grinning
Няма да ви пускам снимка, че ще удавя някой Wink

П.П. Аз слагам 2 яйца

# 2
  • Мнения: 4 324
Хеййййй  Simple Smile

Мамица, предишната рецепта за кекса мноооого ми хареса  Simple Smile тъй че си заслужи правото и тази да пробвам  Wink

Утре рано сутринта запретвам ръкави  Simple Smile

Само един въпрос за гъстотата на сместта - по скоро като тесто ли е или като смес за кекс  Confused

# 3
  • Мнения: 4 324
Цитат на: tedi_b
И аз ги правя тези бухтички, страхотни стават  Grinning
Няма да ви пускам снимка, че ще удавя някой Wink

П.П. Аз слагам 2 яйца


давай снимка  Simple Smile
Искам да ги видя тези бухти  Laughing

# 4
  • Мнения: 4 176
Цитат на: Tania79
Хеййййй  Simple Smile

Мамица, предишната рецепта за кекса мноооого ми хареса  Simple Smile тъй че си заслужи правото и тази да пробвам  Wink

Утре рано сутринта запретвам ръкави  Simple Smile

Само един въпрос за гъстотата на сместта - по скоро като тесто ли е или като смес за кекс  Confused

По-скиро е като за кекс, но доста по-гъсто. Абе като гребнеш с лъжицата да не тече,а ако тръснеш лъжицата да пада. Ега си тъпото обяснение:)

# 5
  • Мнения: 5 250
Вкусно  Simple Smile
Аз много не обичам сода,може ли да я сменя с бакплувер  Embarassed

# 6
  • Мнения: 4 176
еми 1 щипка не се усеща бе жена:)
еми може - незнам.

# 7
  • Мнения: 4 358
Цитат на: Tania79
давай снимка  Simple Smile
Искам да ги видя тези бухти  Laughing

Тичай на лични  Wink

# 8
  • Мнения: 4 324
Цитат на: Mamica
По-скиро е като за кекс, но доста по-гъсто. Абе като гребнеш с лъжицата да не тече,а ако тръснеш лъжицата да пада. Ега си тъпото обяснение:)


Еееееее,
обяснението е добро,
важното е че загрях  Wink

Мерси Теди  Simple Smile

# 9
Абе Теди, какви лични - давай тук всички да видят.

# 10
  • Мнения: 4 358
Цитат на: Honda
Абе Теди, какви лични - давай тук всички да видят.

Мъж ми ми се скара, че само поствам тук-там снимки на манджи Embarassed  Аз съм се засилила да си правя кулинарен сайт и затова почти винаги снимам каквото съм приготвила. Още не мога да докарам хубави снимки, май много отблизо ги правя.
ето

# 11
  • Според сезона
  • Мнения: 297
И аз ги правя подобни , само че слагам кофичка мляко.
Тъй като не обичам да ми са твърди , а като е по -течно тестото се напиват с мазнина - слагам в сместа няколко капки оцет - така не поемат излишно олио #Onfire

# 12
  • София
  • Мнения: 2 851
Цитат на: tedi_b
Цитат на: Honda
Абе Теди, какви лични - давай тук всички да видят.

Мъж ми ми се скара, че само поствам тук-там снимки на манджи Embarassed  Аз съм се засилила да си правя кулинарен сайт и затова почти винаги снимам каквото съм приготвила. Още не мога да докарам хубави снимки, май много отблизо ги правя.
ето


искам да ти кажа че снимката е екстра а пък идеята за кулинарен сайт още повече - за него успех - а след като видях снимката определено ще направя за закуска от тези бухти  Laughing

# 13
  • с/у ОколоМръсТното
  • Мнения: 19 148
Цитат на: tedi_b
Цитат на: Honda
Абе Теди, какви лични - давай тук всички да видят.

Мъж ми ми се скара, че само поствам тук-там снимки на манджи Embarassed  Аз съм се засилила да си правя кулинарен сайт и затова почти винаги снимам каквото съм приготвила. Още не мога да докарам хубави снимки, май много отблизо ги правя.
ето



ммммммммммммляяяяяяяяяяяяс  #Milti !

# 14
Теди, снимката е идеална
Ама аз такова чудо съм била правела ама не знаех как се казва.
Добре, че постна снимката Heart Eyes
И хайде стъквай сайта, че да му се любуваме.....пък като дойдем в Б-я и да ти погустуваме на чудните вкусотийки Wink  Grinning

# 15
  • Мнения: 4 358
Хи хи, мерси за подкрепата  Grinning
Мъж ми ще ме учи по празниците, дано след месец-два има вече сайт! То няма да е нещо сериозно, по-скоро ще е за домашно ползване. Ако стане, ще го кача някъде в нет-а Wink

Мамица, добре че ме подсети за поничките, ще си оближем пак пръстите заради теб Grinning

# 16
  • Мнения: 3 634
И аз се засилих тез бухти да првя... ама един въпрос... Колко точно ще рече това ½ кофичка кисело мляко, че тука кофичките са от по 200 грама... та колко???

Утре след посещението в магазина запретвам ръкави, та моля ти се, отговори ми преди това  Wink  Wink  Wink  Wink

# 17
  • Мнения: 4 358
Тук са от 400 грама => сложи цяла кофичка от 200 грама  Simple Smile

# 18
  • Мнения: 4 176
Цитат на: nestinarka
И аз ги правя подобни , само че слагам кофичка мляко.
Тъй като не обичам да ми са твърди , а като е по -течно тестото се напиват с мазнина - слагам в сместа няколко капки оцет - така не поемат излишно олио #Onfire

Това с оцета е идея. И аз ще сложа кофичка следващия път кис.мляко.

# 19
  • Мнения: 3 634
Мерси! Ще рапортирам утре по някое време какво е станало (ако не ме налегне търтейски мързел).

# 20
  • Мнения: 470
Много апетитно изглеждат на снимката.Утре ще се пробвам да направя. Grinning

# 21
  • В офиса
  • Мнения: 4 010
Цитат на: nestinarka
слагам в сместа няколко капки оцет - така не поемат излишно олио


Благодарско за идеята. И ние в къщи много ги обичаме, но винаги ми стават малко по-мазни, отколкото бих искала. Благодарение на теб ще си реша и този проблем.

бтв аз на една част от тестото троша сирене, на друга слагам шепа стафиди; може да се направи и солен вариант с подправки - чубрица, риган, босилек...Аз обаче правя само първите 2, щото дребната мрази подправки.

И още нещо - аз сода не слагам, или слагам съвсем малко, защото наистина много бухват и вътре лично на мен ми стоят леко клисави. Правя ги като "тиганици" както казваше баба ми едно време, т.е. мънички плоски кръгчета. Това последното е въпрос на вкус, май истинските казанлъшки понички се характеризираха точно с тази "клисавост".

# 22
  • Мнения: 46 508
Сега мъжа ми ги прави и после ще се хваля Grinning

# 23
  • Мнения: 46 508
Супер са, напраскахме се като  Animal Pig

# 24
  • Мнения: 3 634
Народе, госпожа Загори Тенджера отива да прави бухтите...

СТИСКАЙТЕ МИ ПАЛЦИ да станат, че няма да си простя усмърдяването на целия апартамент след това.

Общи условия

Активация на акаунт