Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
Майчета бъдещи и настоящи наскоро прочетох какви промени ще гласуват относно майчинството и детските надбавки и нещо много ме шокираха с разликите за първо и второ дете.За първо дете и сега получаваме по 18 лв , а за второ ,трето и всяко следващо по 20 лв.С промените за първо дете ще се получават по 20 лв за второ по 22 лв,а за всяко следващо дете отново по 20 лв.Мотивите им са ,че така стимулират раждането на две деца.Аз лично смятам, че едва ли 2-та лв разлика ще стимулират семействата да имат второ дете и мисля че това е отново дискриминация на децата.Аз например имам две деца и мисля,че децата ми трябва да имат еднакви права и да се получават едни и същи суми за всяко едно от тях.Какво мислите вие по въпроса?

# 1
 • Мнения: 22 753
мисля че 18,20 или 22-все едно,аз няколко години не взимах детски,ама не ми връчиха златен медал че е забогатяла държавата...иначе-и на мен мотива с два лева да се стимулира раждане на второ дете ми звучи смешно,и също мисля че децата трябва да получават еднаква сума,и че близнаците трябва да взимат двойно майчинство,и че децата с увреждания трябва да получават повече парички...и много неща мисля,но това е положението....

# 2
 • Мнения: 1 353
 Ако изобщо някой чака стимулиране на раждаемостта от страна на правителството, ще има да чака. За да счита за нормални детски, сумата трябва да е ~ 50лв. От правителството изобщо знаят ли колко струва пакет памперси и за колко време стигат?

# 3
 • София
 • Мнения: 1 742
Аз изобщо не знам как соят нещата с детските. Но някой ми каза, че ако семейството получава повече от 200лв., за член от семейство, няма право на детски. Това вярно ли е?
А че 20 лв. ще те стимулират да имаш второ дете - просто думи нямам...

# 4
 • Мнения: 321
.........,и че близнаците трябва да взимат двойно майчинство,и че децата с увреждания трябва да получават повече парички...и много неща мисля,но това е положението....
и аз мисля така   -  обаче държавата ако има как изобщо да не дава пари ще е най- добре Confused те явно мислят за съвсем други работи

.........От правителството изобщо знаят ли колко струва пакет памперси и за колко време стигат?
    Явно ще узнаят когато изкофеят и започнат да си копуват за самите себе си, сега какво им дреме.  Crazy
   
 То за нашите внуци може и да го постигнем това, по- големи детски, майчинство, стимулиране на раждаемостта и т. н.

Последна редакция: пн, 04 сеп 2006, 15:40 от xxubavka

# 5
 • Мнения: 416
Моля ви се, попрочетете тук-там какво означава дискриминация и после я употребявайте тази дума.

Никъде по света няма майчинство 2 г., никъде по света не се дава почти пълната заплата десет месеца и половина. Това, ако не е стимулиране, здраве му кажи.
По този начин семейството може да си отгледа детето съвсем спокойно до две години, после отпадат и памперсите, детето ходи на ясла за смешните 25лв. на месец. После и мама работи и в семейството има две заплати.

За сведение, прочетете двете теми, заковани горе. Вие тотално чакате на държавата да ви гледа децата, никъде го няма това!

# 6
 • София
 • Мнения: 1 742
Моля ви се, попрочетете тук-там какво означава дискриминация и после я употребявайте тази дума.

Никъде по света няма майчинство 2 г., никъде по света не се дава почти пълната заплата десет месеца и половина. Това, ако не е стимулиране, здраве му кажи.
По този начин семейството може да си отгледа детето съвсем спокойно до две години, после отпадат и памперсите, детето ходи на ясла за смешните 25лв. на месец. После и мама работи и в семейството има две заплати.

За сведение, прочетете двете теми, заковани горе. Вие тотално чакате на държавата да ви гледа децата, никъде го няма това!
Темата е за детските, а не за майчинството. Факт е, че за второто дете се дават два лева повече, за да се стимулира раждаемостта (това са доводите на държавата!!!). Ние само отбелязваме, че това е абсурдно.
А за новите промени за майчинството - страхотни са, никой не оспорва!
Но все пак, условията на живот в България са под всякаква критика, социалните политики мизерни! А това "никъде по света" е комично... Мога да дам над сто примера (държави), където можеш да отгледаш и 10 деца без никакъв проблем и без никакво майчинство... Все пак да бъдем реалисти!

# 7
Госпожо в никоя друга страна  не се раждат толкова много  цигани,отколкото в нашата, на едно българче - 5 циганета .
За това е тази програма и тя трябваше да стартира много отдавна.

# 8
 • Мнения: 126
Днес в "24 часа" четох,че се  ooooh! от закона повишаване на детските надбавки,като за първо дете нищо не се споменаваше - както до сега 18лв.А за второ и трето дете да станат 25лв.

# 9
 • София
 • Мнения: 3 245
А защо да се стимулира раждането на две деца?  newsm78 Ами то третото дете дава така желания прираст на населението!

А по темата - 20, 22 или 25 лв не са стимулът, който ме е накарал да забременея!  Naughty Но ако наистина някъде са написали, че това е "стимул", то това си е жива подигравка!  #Cussing out

# 10
 • видин
 • Мнения: 358
парите наистина са малко.
но за мен принципно не е приемливо да се дава на едни, а на други - не.  аз няколко години поред не получавам детски заради някакви 5-6 лева, при това брутен доход. когато големият ми син беше ученик 12 клас ,с навършени 18 години , пак не вземах ,защото според държавата той тогава не ми беше син.
това дали човек иска да роди и отгледа дете, не зависи от 10,20 или 50 лв. за едно дете са нужни много повече.
според мен който иска да има две или три деца едва ли ще разчита на тези детски,които най - вероятно няма и да вземе.
това не мога да нарека стимул, имам си ги трички ВЪПРЕКИ държавата.

# 11
 • София
 • Мнения: 3 785
Цялата работа с детските е смешна направо.Не стига ,че искат майка си и баща си за да ти ги дават,ами на всичкото отгоре те връщат по 100 пъти за не знам си какви измислени работи и бумаги.За техните 18 лв.,с които ще цъфнем и ще вържем #Cussing out

# 12
 • Мнения: 248
Незнам дали да взимам отношение по тази тема, защото не получавам детски за моите две деца, няма и да получавам за в бъдеще. Яд ме е, че парите ги събират от нас под формата на данъци и осигуровки, а после ги дават на циганите.  #Cussing out #2gunfire
И само искам да отбележа, че таксата за ясла и детска градина отдавна не е 25 лв  Naughty, а 40!

# 13
 • Мнения: 4 181
Момичета, ще правим конференция по въпросите за раждането  и отглеждането на децата ни.
Тъй като ще коментираме и детските, моля ви, ако имате някакви предложения, дайте ги в темата Peace

# 14
 • Мнения: 4 970
за да не отварям нова тема бих искала да попитам тук.  PraynigКак се из4ислява правото на месечни детски надбавки( великите 18 лв Crazy).Знам 4е трябва да се извади документ за доходите и на 2-мата родители за 12 месеца назад.После сама ли си из4ислявам дохода на 4лен от семейството и прилагам ли въпросните документи?Как то4но да из4исля  newsm78Моите доходи за предходните 12 месеца+доходите на таткото за предхпдните 12 месеца сумирани и вси4ко това разделено на 3 ThinkingПравилно ли  съм разбрала?

Общи условия

Активация на акаунт