Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 16 септ. 2006, 14:28 ч.

Бързо и лесно-кренвирши ''сърце''

  • 2 444
  • 26
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • Мнения: 2 657
Разрязват се кренвиршите по средата,като от едната страна не се режат до края.След което се огъват под формата на сърце и се забожда с по една кле4ка за зъби.Слагат се в тава и във всяко сърце се слагат нарязани домати на ситно и сирене подправено с 4убрица.Запи4ат се за малко само от горе,след което се 4уква по едно яйце във всяко сърце и пак се бутат в пе4ката за малко.Най-накрая се поръсват с кашкавал,който съшо запи4ам.


п.п.Става много бързо Peace

# 1
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Това е страхотно когато бързаш, аз го правя понякога, спасява ме в критични ситуации!

# 2
  • Мнения: 2 804
Добра идея !
 newsm10
Тия дни ще се възпозвам , мерси ! newsm51

# 3
  • Видин
  • Мнения: 5 865
Това верно е много идейно, а със сигурност и вкусно  Peace.

Браво за рецептата и мерси  Heart Eyes!

# 4
  • Мнения: 1 522
Опитайте и тези, които е дала Пеп-чо в сайта на "Гответе с мен".Аз ги правя най-редовно и са разкошни Peace
Пействам рецептата

СЪРЧИЦА ОТ КРЕНВИРШ

За 1 тава - около 4 порции (на човек по 2бр. )
7-8 кренвирша
300гр. сирене
100 гр. кашкавал
7-8 яйца (колкото са кренвиршите)
подправки - чубрица, самардала, черен пипер и червен пипер

В тавата се сипва около 50мл. олио и 50мл. вода.
Кренвиршите се режат през дължината, като се оставят в единия край около 1.5см. несрязани. Хващат се двете разрязани крайчета и се обръщат, като се притискат едно до друго с помощта на клечка за зъби. оставят се направо в тавата. Така и останалите. В полученото сърце се поставя парче сирене. Запичат се в тавата за 10-на минути. Чуква се във всяко сърце по 1 яйце и се настъргва малко кашкавал, поръсва се с червения пипер и другите подправки по желание.
Бързо, лесно и вкусно

# 5
# 6
# 7
  • Мнения: 2 381
С кашкавал съм правила няколко пъти, мъжо беше изнанадан.
Това ми е любимия специалитет от детството Grinning
Ще опитам и с яйце.Сигурно е много вкусно Laughing

# 8
  • Мнения: 2 657
аз сега ги правя на о4и Crazy

# 9
  • Мнения: 184
Мерси за идеята! Изглежда страшно вкусно Hug

# 10
  • Мнения: 4 546
аз потвърждавам, че е лесно и вкусно!  Peace а мъжо остана очарован, че му поднасям сърчица  Wink

# 11
  • Пловдив
  • Мнения: 671
знам ги тези сърца)) аз им викам "гювечета без гювечета" )))

# 12
  • В лудницата на 2-рия етаж.
  • Мнения: 2 026
И аз съм ги правила,лесни и ефектни.

# 13
  • Мнения: 1 656
И аз съм ги правила,наистина стават много ефектни!

# 14
  • Мнения: 1 117
По същия начин ги правя и аз.Дори взех рецептата от форума. Бързо ,лесно и вкусно Peace

# 15
  • София
  • Мнения: 171
Благодаря за идеята, ще я пробвам задължително!

# 16
  • DE
  • Мнения: 8 635
Майка ми ги прави от години, много ги обичам.

Още по-вкусно става когато под кремвирша се слага една печена белена червена чушка (разрязана от едната страна и разстрворена като листо) и върху нея се нарежда всичко както е описано по-нагоре.

# 17
  • в къщи
  • Мнения: 452
и аз съм ги правила,но много отдавна.Благодаря,че ми напомнихте за тях.Сега ще пробвам и очички. newsm10

# 18
  • в къщи
  • Мнения: 452
Ааааа,сега се сетих-мъжът ми има рожден ден утре и ще направя сърчицата за предястие! smile3521

# 19
  • Мнения: 262
А моите съра не станаха.  Кренвиршите се сцепиха.
И очите не станаха. По-точно станаха като на зажумял китаец.
Иначе за вкусно си е вкусно.
Дайте ми моля съвет какво да направя, че освен вкус да имат и вид.
Вие какви кренвирши ползвате?

# 20
  • Мнения: 235
Тази рецепта наистина е класическа.  Heart Eyes
Аз само бих искала да предложа една вариация- сиренето се натрошава и се обърква с подправките.
Става още по-вкусно, ако се обърка с малко зеленини - магданоз, босилек или ситно нарязани пера от зелен лук. Grinning

# 21
  • Мнения: 2 657
Тази рецепта наистина е класическа.  Heart Eyes
Аз само бих искала да предложа една вариация- сиренето се натрошава и се обърква с подправките.
Става още по-вкусно, ако се обърка с малко зеленини - магданоз, босилек или ситно нарязани пера от зелен лук. Grinning


Мда,аз така го обърквам Peace

# 22
  • Мнения: 2 381
А моите съра не станаха.  Кренвиршите се сцепиха.
И очите не станаха. По-точно станаха като на зажумял китаец.
Иначе за вкусно си е вкусно.
Дайте ми моля съвет какво да направя, че освен вкус да имат и вид.
Вие какви кренвирши ползвате?
По-горе е описано как да се направят сърцата, без да се нацепят кренвиршите.Аз взех на "Сачи" последният път.Незнам защо яйцата не са се получили.Дано следващият път успееш  chef

# 23
  • Мнения: 262
А моите съра не станаха.  Кренвиршите се сцепиха.
И очите не станаха. По-точно станаха като на зажумял китаец.
Иначе за вкусно си е вкусно.
Дайте ми моля съвет какво да направя, че освен вкус да имат и вид.
Вие какви кренвирши ползвате?
По-горе е описано как да се направят сърцата, без да се нацепят кренвиршите.Аз взех на "Сачи" последният път.Незнам защо яйцата не са се получили.Дано следващият път успееш  chef

Явно нещо не съм обяснила правилно. Яйцата станаха.
Кренвиршите не станаха нито на сърца - сцепиха се, нито на очи - затвориха се.Сега като се замисля може би плънката беше по-рядка, отколкото би трябвало да бъде.

# 24
  • Мнения: 963
здравейте момичета искам да ви кажа ,че просто сте страхотни!!!!! Hug
снощи правих сърчицата с подложка печен пипер  Simple Smile,ами станаха просто невероятно вкусни ,мъжо много ги хареса и ми каза да гледам повече рецепти във форумчето и да му приготвям разни вкусни изненадки Grinning
многоооо ви благодаря за страхотните идейки ,супер сте да знаете,продължавайте в същия дух със страхотните рецепти Peace

# 25
  • Мнения: 2 657
мъжо много ги хареса и ми каза да гледам повече рецепти във форумчето и да му приготвям разни вкусни изненадки Grinning


И моят все ме пита,няма ли да направиш нещо от форума hahaha Joy

# 26
  • Балчик-Сливен
  • Мнения: 1 043
Моята майка ги прави-вкусни са!

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт