Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 5 877
Много ми се ще да имам контакт с родителите на "съучениците" й. Слава богу, нашето съседче вече тръгна в нейната група, но ми се ще да познавам и другите, да обменяме впечатления, да си имаме приказка, за да можем да направим престоя на децата по-приятен.
Запознавам се наред с всички майки и баби, които виждам до шкафчетата да прибират децата си, те обаче не изглеждат особено заинтересовани.
Вие как процедирате и как въобще е при вас?

# 1
 • София
 • Мнения: 7 150
С една част от майките често се търсим, обменяме информация, децата се канят по рождени дни, където се и виждаме. На тържества и родителски срещи също заформяме лаф.  Ако някой научи нещо интересно от детето си или нещо недоразбере, звъни на друг. Съществуват приятелски взаимоотношения изцяло на база взаимния интерес към децата ни.
В бившата ДГ пък липсваше желание у повечето родители да се обсъждат приблемите и ежедневието на децата си. С някои от майките бяхме приятелки отпреди и говорехме, но бегло. Общо взето аз и една др. мама бяхме най-големите ентусиасти, в резултат на което ни удостоиха с честта да станем членове на родителския комитет и си спечелихме прозвището на натегачки.
Т.е. не зависи само от твоето желание, а и от това на другите родители....

# 2
 • с/у ОколоМръсТното
 • Мнения: 19 041
Познавам родителите на 6-8 дечица, които са в една група с моето. Всеки е толкоз забързан, че едва "долетява" за наследника и хуква пак нанякъде. Понякога и аз съм така, затова не се сърдя. Познавам се много добре с г-жите му и с д-рката. Ако нещо ми хрумне, им отправям питане или се консултирам с тях.

Последна редакция: чт, 21 сеп 2006, 18:56 от Шани

# 3
 • Мнения: 14 024
Аз познавам от преди да тръгне на градина родителите на няколко от децата. Надявам се постепенно да завържа контакт с всички, но наистина желанието трябва да взаимно.

# 4
 • София
 • Мнения: 2 164
Емма още не е тръгнала на ясла, но процедирам по същия начин като теб. Запознах се с форумските мами, чиито деца ще са в една група с дъщеря ми, доста инфо ми споделиха (техните деца вече ходят). Но майките от квартала ми отговарят лаконично, погледът им сякаш говори: "тая пък, к'во пък толкова разпитва, ясла като ясла". Явно всеки приема по различен факта, че детето му ходи на градина/ясла.
Иначе с радост бих се запознала с всички родители. 

# 5
 • София
 • Мнения: 595
Не си само ти дето търсиш контакт с другите родители. И аз смятам това за важно.
На мои близки приятели дъщеричката беше в една група с моята кака и с нея обсъждахме на дълго и на широко, още повече че на нея голямото и дете също е било 4 години при същите госпожи и тя имаше повече впечатления. Но за съжаление тази година тя си смени работата на другия край на София и премести и детенцето в друга ДГ, за да и бъде по-лесно да го води. Та сега никой не познавам от групата, а и впечатленията ми са че повечето родители минават транзит през ДГ и даже не говорят с учителките как е минал деня, което за мен е задължително да се информирам.

# 6
 • Мнения: 289
Синчето ми скоро тръгна на ДГ и аз също не съм завързала контакти с  родители на другите децата. Имам желание, поздравявам родителите, които са с децата си при шкафчетата, но май не са много дружелюбни всички Rolling Eyes Освен това на родителската среща, която беше съвсем на скоро си личеше, че не са много заинтересовани от това, с което ще се занимават децата им там. Бяха подхвърлени реплики от сорта "Хайде там да даваме каквото трябва за помагала и т.н и да тръгваме, че нямаме време".  А да не говоря как се мръщеха повечето, като дойде време да се избира родителски колектив.
Успокоява ме това, че учителките и директорката са много мили и внимателни, което е много по-важно в случая.

# 7
 • Мнения: 4 406
с тези , които живеят наблизо, се виждаме на детската площадка и си говорим много, с няколко мами- докато обличаме децата, обменяме по малко информация, но чак да си звъним- не

# 8
 • Варна
 • Мнения: 6 133
Засега не търся контакт с други родители- стига ми това, че съседчето е в нейната група.... Mr. Green На този етап и да искам да се запозная е малко трудно, защото са само  десетина деца. Аз работя до обяд и си вземам детето сравнително рано(към 16.30), та не се засичам с другите родители. Родителската среща ще бъде някъде към октомври- тогава ще се запознаваме Wink

# 9
 • Мнения: 712
Много ми се иска да имам контакт с другите родители. Засега само се поздравяваме като се видим там. Имам телефона само на една майка, защото сме комшийки - те живеят над нас.
Повечето родители или много бързат или ме гледат тъпо, когато заговарям децата им.

# 10
 • Мнения: 23
Вие направо сте късметлийки че можете да се засечете при шкафчетата. В нашта детска предаваме децата на вратата само ги събуваме. Мястото там е метър на метър. И аз познавам само една от майките защото живее близко до нас.  Sad

# 11
 • Sofia
 • Мнения: 3 305
Ако не са рождените дни, така и нямаше да се запозная с никого.
Сутрин бързам да я заведа - чао-чао на вратата и хайде...
Вечер обикновено не я взимам аз, така че кого да срещна...

Даже изпадам понякога в неудобни ситуации някой да ме заприказва на улицата (веднъж ми се случи в магазин) и да се окаже, че децата ни са в една група, пък аз изобщо не мога да се сетя за детето, камо ли за майка му. Embarassed

# 12
 • Кърджали, България
 • Мнения: 461
И аз искам да се запозная с родителите на Стоиловите приятелчета от групата, ама като аз само го водя сутрин преди работа, а следобед го взема дядо му, не знам как ще стане...
Но тази година Стоил вече иска да си кани приятелите от градината на РД (първо искаше всички, после ги ограничихме до 5 Wink), та вече ще трябва да предприема стъпки към запознанството.
Интересно ми е да знам в какви семейства са израсли приятелите на сина ми и какво възпитание имат, защото приятелският кръг е от съществено значение за изграждането на личността.

# 13
 • Кори Селести
 • Мнения: 5 545
Баща и я води и взима обикновенно.
Той и имената на учителките трудно запомня:)
..иначе би ми се искало...дори съм си говорила с няколко мамки...но чак до някакви близки контакти не се е стигало.

# 14
 • Мнения: 1 134
Баща и я води и взима обикновенно.
Той и имената на учителките трудно запомня:)
..иначе би ми се искало...дори съм си говорила с няколко мамки...но чак до някакви близки контакти не се е стигало.

Същото и при нас...

Добре, че е форумът!  Hug

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт