Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 950
Всеки път след кърмене изправям Даниел вертикално(опирам го на рамото),но той не ще да се оригва и заспива.Колко време държите вие бебетата ви изправени и какво още мога да направя за да постигна целта?
И какво ще стане,ако не се оригне и го сложа да спи?

# 1
 • Видин
 • Мнения: 5 956
Не се притеснявай,той е още много мъничък и суче малко и подремва явно не гълта много въздух..Само след някоя и друга седмица ще чуваш най-различни звуци Wink .Правилно го изправяш на рамо, подръж го няколко минутки,като лекичко масажираш гръбчето и ако не се оригне, може пък да не е нагълтал много въздух и да няма нужда.Друг трик е да го сложиш в хоризонтално положение за 2-3 секунди и веднага да го изправиш, почти веднага въздуха излиза.
Слагай го да спи на една страна, като редуваш страните, та ако случайно върне от млякото да не се задави.

Весело изкарване и целувки на малката душица.

# 2
 • Мнения: 5 255
Правилно го държиш. Може да станеш и да се разходиш в стаята.
Движението ще ускори уригването.

# 3
 • Мнения: 2 000
Като се роди Митко се опитвахме да го оригваме, но мисията се оказа невъзможна. Та така, едва ли се е оригвал повече от 10 пъти и то когато сам решеше. Не е имал никакви проблеми от това. Някои бебета просто не искат да се оригват, така че може и твоето да е от тях  Simple Smile

# 4
 • Мнения: 6 464
Има деца, които не се оригват всеки път, не се стресирай толкова. Аз просто изправям Ния с гръб към мен и тя се оригва.

# 5
 • гр. Пловдив
 • Мнения: 6 175
И Спасчо не оригваше, сега вече се понаучи и се изрязва като казак, но преди абсурд, ако ще и челна стойка да направя. И не е повръщал никога. Явно си зависи от детето, но никога не съм го разбуждала да оригва.
Сега се сетих, миналата седмица бяхме на доктор и той го сложил да седне и го гледа, и се наведе към бебето и Спасчо като вдигна глава, погледна го в очите както си въртеше играчките, без да спира най-безсрамно се оригна продължително  #Shocked . Сори за оффа, но още ми е смешно като се сетя.

# 6
 • София
 • Мнения: 2 936
Голямото ми вече дете, много рядко и трудно се оригваше. Едва ли не във времето между яденетата си го държах и разнасях прав. Не искаше да се оригне и това си е.

Сега мъничкото, след всяко хапване като го изправя и веднага се оригва.

# 7
 • Бургас
 • Мнения: 154
здравей Grinning ,
и моето бебче в първия месец не искаше да се уригва,държала съм го  дори по 30 минути изправен с корем и с гръб към мен,как ли не съм опитвала и не иска.И после постепенно започна да се уригва след всяко хранене,така че трябва да имаш търпение.
и както каза Shali слагай го на една страна да спи,и на всяко хранене редувай страните  Grinning

# 8
 • Мнения: 950
Много ви благодаря,мамчета,успокоихте ме!
Правя точно така,както казва ШАЛИ,слагам го на рамото си и го галя по гръбчето,както и слагам Дани да спи на страни,като  ги редувам.
Мен ме притесняваше този въпрос и поради друга причина-след секциото лекарят ми препоръча да не разнасям  бебето постоянно на ръце и затова чакането на оригването по 20 минути направо ми се виждаше цяла вечност...а сега виждам,че доста бебета не щащ да се оригват и ние не сме някакво супер изключение,което ме радва.Още веднъж мерси! Grinning

# 9
 • София
 • Мнения: 1 842
От отдавана исках да ти драсна някой ред, но все не оставаше време.
И аз като теб бях много притеснена за пусто оригване. И ние се разнасяхме с часове и нищо. Направо го мразех това оригване.
И въпреки оригването -после пък връщаше храна.Заспиваше на рамото, а заспи ли -НЕ СЕ Е ОРИГНАЛА НИТО ВЕДНЪЖ.Затова, ако заспеше, бам в леглото да си спи.Често обаче пелената под главата и беше мокричка/леко върнала храна/
Сега /2,5месеца/-изведнъж започнахме да се оригваме без проблеми,задължително, по средата и след яденето.
Всичко започна отсамосебе си, мисля си че с възрастта става това.
Спокойно, явно с времето нещато ще се нормализират.
Целувки на бебока!

Общи условия

Активация на акаунт