Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 277
Пуснах темата и в клуба в дир-а, но знам, че тук има майчета, които не влизат там, а техните мнения биха могли да бъдат ценни за мен, затова я пускам и тук.
Бебо снощи и през нощта беше с висока температура - 38,1 - 38,2 С. Свалихме я с Панадол, сутринта нямаше, сега е 37,4. От новогодишната нощ е доста неспокоен, проплаква изведнъж, хапе всичко. Върху долния венец като че ли напипвам пробиващо зъбче, което леко боцка. Иначе е жизнен, общителен, не отказва храна, не повръща, няма разстройство (е, малко рядко е акото, но такова е било и друг път....), т.е. няма никакви други болестни симптоми.
 Cry
В книгите пише, че високата температура не трябва да се отдава на никнещи зъбки и сега не знам какво да мисля  Shocked
Моля да споделите вашия опит!

# 1
  • Мнения: 1 076
Щом усещаш вече зъбчето, значи е пробило. Нормално е Т да е спаднала вече. Тази температура, според мен, не е толкова висока и спокойно може да я отдадеш на неразположението около поникването на зъбчето. Ида вдигна 38.7 - вдигаше и сваляше така ден и половина. По телефона педиатърът каза, че е съмнително висока за да е зъб. Е, бяха два. Laughing Веднага, след като поникна, изчезна Т, раздразнителност и т.н.
Щом детето е добре, не се притеснявай.
Дори да е вирус, не дай си боже, Т се сваля по един и същи начин, а щом и симптомите изчезват - значи го е преборил.
Следи го за Т следобеда, обикновено по това време при повечето деца е пикът в температурата, макар да не важи при всички. 37.4 не е висока Т, не знам дали трябва да продължиш да даваш Панадол...
Ти най-добре можеш да прецениш по състоянието на бебо. Ако имаш съмнения, питай ДжиПито.

# 2
  • Мнения: 404
При моите деца никненето на зъбки,винаги е било съпроводено с температура от 38 до 38.5.Мисля ,че при вас положението е същото особенно като си напипала боцкащото зъбче.

# 3
  • Варна
  • Мнения: 6 343
Споко, от зъбите е. И при нас е така.

# 4
  • Мнения: 1 080
Преди около две седници малкият вдигна някаква зловеща температура 39.5, при която аз просто незнаех как да реагирам. В последствие дойде педиатърката в къщи и не откри никакви признаци на болест т.е освен температурата няма нищо друго, няма за какво да се хванеш.Тя се чудеше какво да ни изпише освен сиропите за сваляне на температурата. Венеца(горния) беше доста напрегнат явно и двете предни зъбчета са решили да пробиват по едно и също време. Много беше страшно поне за мен, защото досега не ми се беше случвало такова нещо и бях в шок. Добре, че бабата(майка ми) се появи та спаси положението донякъде със студените чаршафи напоени в оцет, иначе незнам.
Така и не се разбра какво беше това нещо. Чух, че имало такъв вирус, който бил само с температура и то висока. По книгите пишело, че такава температура не може да се вдигне от зъби, а пък педиатърката каза, че в нейната практика е имало такива случаи.
Мина и замина......след няколко дена остановихме, че имаме пробил зъб горен предел ляв и така......
Да са живи и здрав и добре, че общо взето издаржат повече от възрастен човек на високи температури.

# 5
  • Мнения: 3 210
Няколко педиатри са ми казвали, че от зъби не се вдига темп.просто никненето на зъби отслабва имунитета и детето е по-предразположено към вирусни инфекции. Така, че ако поддържа темп.трябва задължително да го види лекар, може да има ангина (при нас беше така) само темп.никакви др.симптоми, ядеше си, весела беше, аз реших, че е от зъби, защото ги вадим мн. трудно, но се оказа ангина. Сега вече, ако лекар каже, че няма нищо друго-да. Можеш да помогнеш на зъбчето да пробие по-бързо като даваш в периода на растеж- ампула калции-2 пъти на ден по 1/2 ампула

# 6
  • Мнения: 2 596
Трябва да е от зъбите, но ако много се тревожиш обади се по телефона на педиатърката му. Тя ще каже най-добре.

# 7
  • Мнения: 5 540
Може да е от зъбите.
И Ева вчера имаше над 39 градуса, понеже и никнат няколко зъба едновременно. Ревлива беше, постоянно търсеше нещо да си търка венците.
Педиатърката ни изписа свещички Вибуркол - хомеопатични са  и помагат при висока температура и нервност на детето.
Снощи и помогнаха и спа като къпана /а предишната нощ се буди 100 пъти/

Общи условия

Активация на акаунт