Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 2 ян. 2005, 13:13 ч.

Важно: за здравната каса

 • 1 737
 • 10
 •   1
Отговори
 • Мнения: 724
Всички ин витро центрове ще работят със здравната каса. Предполагам, че до няколко дни ще можем да видим списъка им някъде в интернет.
Затова нека всяка от вас, която има намерение да прави ин витро през тази година, да отиде в центъра, в който ходи, защото там, където оформят документите й, ще бъде извършено и самото ин витро. Документите се подават в РЗОК по места, но в тях ТРЯБВА ДА ИМА ДОГОВОР С ин витро център, независимо кой е този център. Малко объркано обяснявам, но първо ви трябва договор с ин витро центъра и куп други неща (там ще ви кажат какви) и после с този куп хартийки отивате в РЗОК.
Цената на самата процедура (без лекарствата) ще се плаща от пациентите и тази цена ще е различна навсякъде. Момичета, питайте предварително за цената.

Успех на всички!

# 1
 • Мнения: 1 441
За съжаление касата ще поеме лекарствата само на 2000 жени, желаещи да забременеят по метода ин-витро, за цялата година. Останалите ще си заплащат всичко сами. Явно ще има "кой превари, той завари" Close

# 2
 • Мнения: 724
Точно заради това бързам да уведомя всички. Утре - всички беж при д-рите си Wink

# 3
 • Мнения: 1 441
Simple Smile
Дааааа, макар че е жалко да се изпреварваме точно за това, нали ..... Thinking

# 4
 • Мнения: 724
Ban, далеч не на всички момичета, които не могат да забременеят, им се налага да правят ин витро. Още по-малко от тях четат в интернет. Няма да има навалица, поне в близките седмици. Така че - споко.
Отгоре на всичко лично аз не се явявам конкуренция в тази ситуация.
Опитвам се просто да помогна...

# 5
 • Мнения: 1 441
Цитат на: little_rabbit
Ban, далеч не на всички момичета, които не могат да забременеят, им се налага да правят ин витро. Още по-малко от тях четат в интернет. Няма да има навалица, поне в близките седмици. Така че - споко.
Отгоре на всичко лично аз не се явявам конкуренция в тази ситуация.
Опитвам се просто да помогна...


O, не, нямах предвид теб или който и да било. По-скоро забележката ми беше по отношение на броя, който касата е решила да плаща и изобщо колко от нуждаещите се ще могат да се вредят за безплатни лекарства към тази процедура. За жалост ми се струва, че жените имащи нужда от ин-витро са доста повече от 2000. Лесно може да се създадат условия за корупция...

# 6
 • Мнения: 4 399
На мен пък ми се струва Че 2000 процедури на година съвсем не са толкова малко. Като махнеш поЧивните дни през годината, излизат по около 9 на ден. И като имаш пред вид Че съвсем не всиЧки отговарят на изискванията които касата има, Числото не е малко. Според мен в слуЧая трябва да се отЧете положителната тендеция, която се поставя с това решение, а не веднага да се търси някакъв проблем още преди да се е видяло как ще се развият нещата.

# 7
 • Мнения: 1 441
Може би си права Thinking . На мен ми се видяха малко...

# 8
 • Мнения: 4 321
Хормоните които се поемат от здравната каса са:

fT4;
TSH,
LH,
FSH, P
rolactin,
Estradiol,
Testosteron,
Progesteron.

Специализирани изследвания
I. Хематологични и цитологични изследвания
Кръвна картина - поне осем от посочените показатели или повече: Хемоглобин, Еритроцити, Левкоцити, Хематокрит, Тромбоцити, MCV, MCH, MCHC. Диференциално броене на левкоцити - визуално микроскопско или автоматично апаратно изследване и морфология на еритроцити. Скорост на утаяване на еритроцитите.
II.Кръвосъсирване и фибринолизаВреме на кървене
Пресяващи тестове
Протромбиново време
Активирано парциално тромбопластиново време (APTT)
Фибриноген
III.Изследване на урина - основна програма
Химично изследване на урина с течни реактиви (белтък, билирубин, уробилиноген)
Седимент - ориентировъчно изследване
IV.Изследване на изпражнения
Окултни кръвоизливи
V.Клинично-химични изследвания
А. Субстрати
Глюкоза, Креатинин, Урея, Билирубин – общ, Билирубин – директен, Общ белтък, Албумин, криоглобулини, общи имуноглобулини IgM, общи имуноглобулини IgG, общи имуноглобулини IgA,
С 3 компонентна комплемента, С 4 компонентна комплемента, AST, RF, CRP, Холестерол, HDL-холестерол, Триглицериди, Гликиран хемоглобин, Пикочна киселина
Б.Ензими
AСАТ, АЛАТ, Креатинкиназа (КК), ГГТ, Алкална фосфатаза (АФ), Алфа-амилаза, Липаза
В. Електролити и олигоелементи
Натрий, Калий, Калций, Фосфати, Желязо, ЖСК

КЛИНИЧНА МИКРОБИОЛОГИЯ
Изследване на урина за урокултура Е.coli, Proteus, Enterobacteriaceae, Enterococcus, Грам ( - ), Staphylococcus (S. aureus, S. saprophyticus)
Материал от генитална система N. gonorrhoeae, Streptococcus (Haemophilus), Staphylococcus, Gardnerella, Enterobacteriaceae и др. Грам ( - ), Гъби (C.albicans) и др.

Високоспециализирани медицински дейности, извършвани в болнични лечебни заведения и лечебни заведения от специализираната извънболнична помощ с легла за краткосрочно наблюдение и лечение
13. Колпоскопия с прицелна биопсия под колпоскопски контрол
50. Доплерова сонография
88. Асистирана репродукция - ин витро фертилизация
89. Асистирана репродукция – контролирана вътрематочна инсеминация

# 9
 • Мнения: 1 612
Кога ще излезе списъка с клиниките и къде мога да го намеря?

# 10

Общи условия

Активация на акаунт