Кой разбира от кокошки!!!?!? Професионална молба

  • 4 060
  • 38
  •   1
Отговори
  • Мнения: 5 877
Някой може ли да ми каже как аджеба се казва Houdan кокошката, ей това те чудо:




черпя едно бутче!

# 1
  • София
  • Мнения: 4 865
ти кажи в коя книга пише за тях, че да пускаме заглавието в литературната тема  Wink
знам токачка, носачка и кокошка, ама тия думи сигерно и ти ги знаеш. отивам да търся някой друг кокошкарски форум.

# 2
  • Мнения: 3 423
Това не са ли ония угоени кокошки,
дето ядат франсетата, не знам по
кой празник, Коледа май, специално
ги кастрират, тъпчат, па като достигнат
размер на хипопотам, ги морят и ядат.
В Германия защитниците на животните
обаче са забранили това варварство.
Лицемерите му с лицемери.

# 3
  • Мнения: 5 877
да, френски са. Как се казват на бг?

# 4
  • Мнения: 5 877
ти кажи в коя книга пише за тях, че да пускаме заглавието в литературната тема  Wink
знам токачка, носачка и кокошка, ама тия думи сигерно и ти ги знаеш. отивам да търся някой друг кокошкарски форум.
разказ на Саки, едно момченце си измисля собствена религия, в която въздига в култ един уличен котарак. Кокошката е другият обитател на бараката му  Laughing трябва да си има име на породата, иначе не става.

# 5
  • Sf
  • Мнения: 808
one of a French breed of chickens having a V-shaped comb, five toes, and mottled or black plumage

Обяснението в Thesaurus

Аз като малка казвах на кокошката - ТОТОшка

П. П. Или като е порода Houdan, да я кръсти кокошката Худини Wink

Последна редакция: чт, 12 окт 2006, 12:31 от кросамая

# 6
  • Варна
  • Мнения: 4 818
http://www.chez.com/volaillepoultry/franc2.html

Виж тук колко порода, колко фотосс има.  Heart Eyes

# 7
  • Мнения: 1 134
Джинки.
Поне, така са представени в зоопарка. Mr. Green

# 8
  • Мнения: 3 423
http://fr.wikipedia.org/wiki/Chapon

Сигурно и на български се казват "шапон"

# 9
  • Варна
  • Мнения: 4 818
Колежката ни firebird сигурно може да окаже солидна помощ също. Попитай на ЛС.

# 10
  • София
  • Мнения: 4 865
Джинки.
Поне, така са представени в зоопарка. Mr. Green

това ли са джинките? в квартала навремето имахме две близначки - дребнички бяха - и всички ги наричаха джинки.

# 11
  • Мнения: 1 072

Малоконарски зверодав. Изключително рядка порода птици, известни със злия си нрав и агресивно поведение, дори спрямо далеч по-едри представители на животинския свят. Месоядни, на моменти кръвожадни. Снасят яйца през по-голямата част от годината. В периодите на пълнолуние и  задушници снасят информация. В праисторически времена са били разпространени по цяла Евразия. В момента единственото място, обитавано от Малоконарския зверодав е гориста местнос около с. Мало конаре, общ. Пазарджик.

# 12
  • Варна
  • Мнения: 4 818
  chef Аха, разбраф ти тънката мисъл.

# 13
  • Мнения: 5 877
ти майтап си правиш, без малко да си я запиша така кокошката!!!

# 14
  • Варна
  • Мнения: 4 818
Houdan  сущ. Вебстер |  g-sort
  общ.   уданская порода кур  Crazy
  с.-х.   гудан (порода кур французской группы яичного [лёгкого] направления)


От един руский форум...

" Да, действительно каплун - это петух, точнее бывший петух , Которого на 6-9 неделе жизни кастрировали.
Слухи об исчезновении каплунов как класса несколько преувеличены, и во Франции их продают перед праздниками в больших магазинах, а в остальное время в специальных лавках. Это и не курица, и не бройлер  и не честерf .

Культура выращивания каплунов уходит своими корнями в 17 век ДО НАШЕЙ ЭРЫ!!! В средние века это было изысканное блюдо знати, а также средство уплаты налогов дворянами-вассалами вышестоящему сеньору .
Действительно, в 20 веке, веке тотального упрощения жизни, в начале 50 годов были химическим путем получены половые гормоны. И петухов стали кастрировать химически . . Однако, в 1959 г эту практику запретили. Кастрацию проводят хирургически, что требует от специалистов достаточно филигранной техники, чтобы не повредить сосуды, что привело бы к смерти цыпленка  Shocked
После операции каплуна откармливают только натуральной пищей (злаки и травы) еще 8 месяцев ОБЯЗАТЕЛЬНО на свежем воздухе. Технология выращивания предусматривает также "выдержку" каплуна в течение 3 последних недель в клетках в темном помещении, откармливая его молоком и злаками, для нежности мяса.
Естественно, все это сказывается на цене, однако каплун тем не менее доступен и его стоит попробовать .. 
Каплун по- французски Chapon- шапОн"

Общи условия

Активация на акаунт