Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 14 окт. 2006, 13:44 ч.

Фън Шуй ІІ

 • 87 064
 • 996
 •   1
Отговори
# 495
 • Мнения: 587
Апартамента е с форма на правоъгълник, като двете по тесни страни са с прозорци. Едните гледат на североизток, а другите на югозапад. Входната врата на апартамента е откъм широката част на правоъгълника и е от юг.
http://www.oculus.com.ua/stat/fen-shy/stat28.php използвах този сайт за да изчисля каква личност съм.
http://www.oculus.com.ua/stat/fen-shy/stat28.php ето това се получи.
Според мен аз живея в неблагоприятните за мен направления. Същото се оказва и за детето ми. Тя е с число 1.

# 496
 • Мнения: 587
Не претендирам да съм запозната много с тази философия, но когато разбрах че стаите които обитавам са с прозорци насочени св посоката Лю Ша (“шестте демона”) и след като се разведох, майка ми почина и аз самата не съм добре, как да не вярвам?Затова толкова тревожно питам какво да направя?
Ето и тази таблица:http://www.secretsbg.com/fengshui/fengshui.php?num=n1

Последна редакция: нд, 29 апр 2007, 19:08 от shiva58

# 497
shiva58:

Аз знам много добре тази таблица, както и логика, на която е базирана тази таблица. Сигурно тези неща работят. Обаче трябва да знаеш как те работят, и да знаеш какво точно трябва да правиш за да намалиш или изключиш влиянието ги. Този сайт използва системата Ба Джай. Пълен анализ по Ба Джай проучва посоки на входните вратата, посоки на кухненска печка, работно място, легло... Има Ба Джай на човека, за който ти говориш и Ба Джай на дома, което зависи от фасадна посока на жилището. Разпределение на посоки според Ба Джай дома оказва по-голямо влияние на зони и разположение на нещата в жилището, индивидуален Ба Джай се използва за определянето на посоки(!), а не за сектори, местата и разположение.

Не мога да разбера геометрия на апартамента ти.
Ако стената с прозорците е към югозапад, то перпендикулярната с вратата трябва да е към югоизток или северозапад. Но не юг.

Ако искаш да получиш ясни и квалифицирани препоръки и проучване на ситуацията ти, съветвам да поканиш консултанта или да подготвиш ясен план на жилището и много други данните.
Иначе можеш да продължаваш да търсиш нещо ясно, практично, достоверно и автентично на многобройни сайтове.

# 498
Още едно:

Няма да очакваш нещо простичко като "окачи костенурка към северна стена". Реалното Фън Шуей проучване е нещо абсолютно индивидуално. Затова аз те питам за плановете, подробности. Трябва да изучаваш сериозно този знание, или да каниш консултанти, които ще използват в анализа нещо по-дълбоко и по-индивидуално от някой украински сайт Simple Smile или от книги като "100 препоръки за фенг шуи". Simple Smile

# 499
 • Мнения: 587
Достатъчно разумен човек съм , за да миля че една костенурка ще оправи нещата. Толкова се развълнува, защото от 11 г. живея тук и все нещата не вървят. Все болести, смърт и почти никаква радост. Вътре в себе си знаех че нещо не е наред и смятам че тази философия, която обяснява че моите успешни посоки в този апартамент ги няма , като стени и прозорци.
   1. Шен Ци (“произвеждаща добра ЧИ”) - това е най-успешната посока.(в  тази посока моя апартамент изобщо няма стени или прозорци) . Имам ъгли в тази посока
   2. Тян И (“небесният доктор”) - Препоръчва се при здравословни проблеми да се седи с лице в тази посока или да се лежи с глава насочена в тази посока.- имам входна врата и стени в тази посока, т.е. влизаш от югоизток и гледаш на севрозапад.
   3. Нян Ян (“дълголетие”) - Удачна посока за входната врата, гостната или спалнята. Води до постигане на хармония в семейството, поражда разбирателство и толерантност във взаимоотношенията.Само ъгли имам със северно изложение
   4. Фу Вей (“добър живот”) - най-слаба от успешните посоки. Влияе върху личността на човек. Това е отлична посока за стимулиране на ума и мисълта. Увеличава личните възможности и способности, което я прави подходяща посока за работно място на ръководители и мениджъри. Препоръчва се и на студенти подготвящи се за изпити или работещи над писмени задания. Само ъгли имам с южно изложение

   1. Цзюе Мин (“нещастна съдба”) - най-неблагоприятната посока. Ако входната ви врата е насочена в тази посока, ще изгубите всичките си потомци. Децата и внуците ви ще загинат и рода ви ще бъде прекъснат. Също така може да загубите богатството си, а целият ви живот ще протича не както трябва. Семейството ви ще страда от редовни здравословни проблеми. Избягвайте подобно направление на всяка цена. Всъщност това е северозападната стена на апартамента ми, но както казах,  входната врата е на югоизток, то се оказва , че тя гледа към северозапад.Т.Е като влизаш от югоизток, гледащ към севрозапад.
   2. У Гуй (“петте призрака”) - Смята се, че ако входната врата на жилището ви е в тази посока, всички ваши работници ще ви изоставят. Възможно е да пострадате от огън или кражба с взлом, а в тежките случаи може да бъде нанесена вреда на най-малкото ви дете. Попадането на важни помещения и врати в тази посока може да доведе до увеличаване на караниците в дома. Можете да неутрализирате неприятните последици, като разположите тоялетната или кухнята в тази посока.При мен това са ъгли
   3. Лю Ша (“шестте демона”) - Нанася тежки вреди на семейството и на семейния бизнес. Възможно е възникването на юридически проблеми, а член от семейството ще бъде постоянно болен (възможна е дори смърт). Майсторите по фън шуй, често препоръчват в съответната част на дома, да се поставя тоалетната, за да може негативната ЧИ енергия да изтича. 2/3 от дома ми е фасада в тази посока и почти цялото време , което прекарвам в къщи е с поглед в тази посока
   4. Хо Хай (“нещастие”) - Най-слабо неблагоприятната посока. Неуспехи и нещастни случаи - това е направление, което води към бедствия, но не означава пълен крах. Например, ако спите с глава насочена в тази посока, може да загубите не много голямо дело или да го спечелите, но похарчвайки повече средства. Нещо като “най-малкото зло”. 1/3 от дома ми е с фасада в тази посока, както и тоалетната и банята.

# 500
Очевидно е, че бъркаш нещо.

Цитат
1. Шен Ци (“произвеждаща добра ЧИ”) - (в  тази посока моя апартамент изобщо няма стени или прозорци) . Имам ъгли в тази посока

Нямаш стени или прозорци. А какво имаш??? Отворено пространство? Пустота? Черна дупка?
Аха. Имаш ъгли в тази посока. Но ъгли са направени от стените, нали? Не знам откъде си взела такава информация, че ъгли са нещо по-лошо от стените. Само остри ъгли които сочат към тебе са неприятен символ. Обичайните ъгли които са обичайно пресичане на стените са същото както и стените.

Същото се отнаси към Ян Нян и Фу Вей.

Цитат
2. Тян И (“небесният доктор”) - имам входна врата и стени в тази посока, т.е. влизаш от югоизток и гледаш на севрозапад.

Хубаво. Значи, енергия, входяща в дома през входната врата идва от югоизток, тоест Тян И. Значи, енергия на небесния доктор влиза през вратата.

Цитат
1. Цзюе Мин (“нещастна съдба”) - Всъщност това е северозападната стена на апартамента ми, но както казах,  входната врата е на югоизток, то се оказва , че тя гледа към северозапад.Т.Е като влизаш от югоизток, гледащ към севрозапад.

Грешка. Енергия влиза през входната врата от югоизток = Тян И. Това е.

За Лю Ша и Хо Хай мога да кажа, че лични посоки се използва само за направления. Има разлика между направление и разположение. Можеш да стоиш в северна част на дома, но гледаш в източно направление. Направление или посока е ъгъл на завъртване, разположение е част на дома. Имаш 2/3 и 1/3 на фасада в съответните сектори, но все пак можеш да се въртиш на същото място във всяка посока.

Тези лични Ба Джай (осемте двореца) се използва най-вече за определянето на посоки, направления. За определяне на благоприятни местата и сектори се използва метода Ба Джай на дома, която е основана на фасадното направление на жилището.

Във всякакво жилище се срещат най-различните енергии. Лични посоки Ба Джай, Ба Джай на дома, Летящите Звезди, енергии от заобикалящите ландшафтни форми, влияния на звездите на година и месец. Също така за да намерим източник на проблемите трябва да преглеждаме Стълбове  на Съдбата, защото в периоди на добър късмет Фън Шуей (земен късмет) почти не може да направи големи промени в живота. Лош Фън Шуей има най-голямо влияние само през периоди на лош късмет.

Изобщо мога да кажа, че в анализа ти са объркани много неща.

Очевидно е, че имаш неудачен период. Но причини на тези неудачи идват не от тези неща за които говориш, защото ти ги тълкуваш по грешен начин. Трябва да намерим истинския извор на проблемите, дали това е Летящите Звезди, или период на лош късмет, или Ба Джай на дома, или аспекти на Ба Джай на човека, за които не си казала нищо — и да използваме верни "противоотрови", коригиращите средства на Фън Шуей.

Ако ще започнеш да правиш ремонти базирайки на този анализ който си представила, то мога да обещавам всичко освен сериозно подобряване на ситуацията.

Не искам да те плаша. Обаче, логиката вътре твоя анализ е объркана.

# 501
 • Мнения: 587
Родена съма на 24 март 1958г. Източен тип. От 1995г живея в апартамент със следното разположение и в живота ми всичко се обърка.Почина баща ми ( чийто апартамент наследих) , след това мъжа ми ме изостави, след което последваха сериозни заболявания при мен, а след това почина и майка ми. Моите здравословни промени продължават. Живея в непрекъснат страх и паника.Живея сама с детето си , което е на 11г. и също е източен тип .
Най любязно ви моля за съвет Praynig

# 502
 • Мнения: 10
Здравей Shiva 58 . Твоята история ме развълнува. Ф.Ш е магия, но когато се потопиш в нея, а това за 2 или 3 месеца (дни) не става. Имай предвид , че ф.ш. не е магическа пръчица , с която да оправиш всичките си проблеми.Опасявам се , че ти си се хванала като удавник за слсмка  в момента за нещо, което все още не разбираш (извинявай).
Първо се успокой, до колкото можеш, след това помисли кой аспект от живота си ( здраве, любов,брак, деца, пари,слава и т.н. ) искаш да подсилиш . Когато си наясно с желанието си, те съветвам да потърсиш помощта на специалист, защото се съмнявам, че ще се справиш сама.  Ако имаш път за София , бих се радвала да поговорим.

# 503
 • Мнения: 587
Така , мисля че наистина фън шуй не е просто нещо  и затова  ме заинтригува. Познанията които имам за сега обясняват защо не се чувствам комфортно в това жилище. На този етап зная , че съм източен тип човек , сперед фън шуй, че моето число гуа е 9  и аз съм източен тип.. живея в апартамент според И Дзин  - Цян- разположен на северозапад( една от четирите западни къщи) Ето първия конфликт!Има  и други , но за сега още ще почета.  newsm78

# 504
И Дзин (бълг.; рус.: И Цзин) е нещо абсолютно друго.  Laughing

Тип дома за който говориш е "Ба Джай на дома". Тип дома зависи от фасадното направление на апартамента. Фасадното направление на апартамента не съвпада със входната врата във всеки случаи. Фасадната посока е посока от която апартамент получава най-много Ци. В твоя случай фасадната посока може да е СЗ, тогава имаме дом на Сюн. Няма да открия начин за определяне на фасадна посока, защото това нещо зависи от опита и доста много елементи.

# 505
 • Мнения: 587
Нъкъде не съм казала че в моя случай фасадната посока  е СЗ. Ясно ми е, че фасаднато направление е вход на  Ци  , но според някои автори най - много Ци влиза през входната врата на апартамента. В моя случай, гърба на апартамента е СЗ, входната врата е ЮИ. Това обаче не би трябвало да е  обект спор. Дори преди да бях чула за ФШ, знаех ( подсъзнателно) че има противоречие между мен и апартамента. 

# 506
 • Мнения: 587
Да се изразя още по - "професионало": моята лична триграма е ЛИ,  триграмата на блока е Гън, а на апартамента е Цян. Ако някой ми каже че това е добра комбинация ,  здраве да е. И не мисля , че с цвете , кристал или огледало , ще се промени съществено нещо.

# 507
 • Мнения: 2 834
Като ви чета и  направо настръхвам.Хем ми се иска да науча повече за това,което разисквате,хем се страхувам,че ще параноясам от подобно инфо.

# 508
 • Мнения: 587
Днес прочетох поредната книга за ФШ. Е, уплаших се съвсем. ФШ и здравето................то ва нещо е ужасяващо. Аз католекар се уплаших от тези подземни течения, квадрати и различни схеми, които носят вертикално лошата енергия......

# 509
 • Мнения: 2 282
Шива, ще кажа нещо, което се опитвах да премълча при предишните отваряния на темата. Извини ме... но говоря от собствен опит. Имах дълъг перид на застой. Период, в който бях невероятно изнервена, уморена, нещастна, депресирана, дебела, стояща с часове пред компютъра, а работата (домашната, служебната, бебето) стояха малко на заден план. Не че не ги вършех, но само като се налага. Секса пък съвсем го бях отказала, просто нямах желание. Откриха ми сериозни здравословни проблеми, с тях ми обясниха положението и казаха: ами така ще е оттук нататък....  Което ми придаде начална скорост да търся друг вариант, освен медикаменти. Така открих йогата. Всъщност не йогата, а човек, който се занимава с йога. И най-важното, което научих е, че има начин нещата да се оправят. Първото и най-важното е, да се разкарат застойните процеси. Демек - спираш да мислиш за миналото, да предъвкваш едни и същи мисли и теми, "къде сбърках", "на мен не ми върви".... и започваш позитивно да мислиш и да гледаш напред. Мисълта да е ангажирана единствено и само с това, което става сега, в този момент, или с планиране на бъдещи действия. И едно от най-важните неща - спортуваш, действаш активно, не спираш да се движиш. Не мога да го опиша така, както Емил Златев, но дава страхотен резултат - не само, че се чувстваш много по-жив, но и нещата покрай теб започват да се променят. И начина, по който те възприемат хората, и настроението на околните (и твоето) се оправят, и здравословните проблеми изчезват.
Приеми това като малък личен фъншуй. Дори според него активността раздвижва ци, а застоя е нездравословен и с лоши последствия. И както слагаме някъде часовник или звънчета, както предприемаме активни действия да почистим и преподредим къщата си, така трябва да постъпим и с тялото и мислите си.
Леле, прозвуча поучително, съвсем не в мой стил... Извинете. Но ми се искаше да го споделя.

Общи условия

Активация на акаунт