Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 15 окт. 2006, 18:50 ч.

ОДЗ № 11 "Мики Маус" в "Младост"- 1

 • 2 417
 • 10
 •   1
Отговори
Здравейте!

Вече повече от месец детето ми е в яслена група в 11-то ОДЗ "Мики Маус" в "Младост"- 1, но определено получавам доста противиречиви отзиви от други родители, като за съжаление отрицателните са много по-вече от положителните.  Cry

Моля всички, които имат някаква информация за 11-то ОДЗ, да я споделят.

Предварително благодаря.

# 1
Отглеждат марихуана на покрива на детска градина

BTV 10 Април 2006

Неизвестни лица са опитали да превърнат покрива на 11-то обединено детско заведение в квартал "Младост", в плантация за канабис. Според полицията, автори на идеята са били младежи между 13 и 16 години.
Растенията се появяват нощем и по време на лятната ваканция на покрива на една от големите детски градини в квартал Младост.
Саксиите с канабиса са се отглеждали на покрива. Историята започнала да се разплита, след като възрастна жена от отсрещния блок забелязала нощем млади хора да се катерят по покрива с лейки и кофи в ръка.

Детската градина "Мики Маус", под чийто покрив се възпитават 240 деца, сигнализира полицията и тя изкоренява канабиса.

Загубената реколтата явно доста е ядосала неизвестните градинари. От две години те са се отказали от плантацията, но не и от похожденията си върху детската градина. Заради продължилите вандалски действия, директорката се видяла принудена да иска охрана от районното кметство.

В Младост има 16 детски заведения. Кметът на района е заявил охрана за тях от общинската фирма "Егида". Според директорката само по-висока ограда и нощен пазач могат да спасят детското заведение от набезите на любителите на марихуаната.

http://www.btv.bg/news/?magic=curious&story=48383

__________________________________________________________________

Данче, сама си прецени, но според мен, обкръжаващата среда на въпросното 11 ОДЗ не е много благоприятна за детето ти. Живея в Младост 1, бл 18, който е точно до ОДЗ-то и съвсем сърдечно те съветвам да последваш примера на всички приятелски семейства, които си отписаха децата от 11 ОДЗ заради фасовете и спринцовките, с които са покрити терсасите на "детското" заведение всяка сутрин.

# 2
 • Мнения: 2 950
Детето ми ходи там в ясленска група "Големите мечета"!
Мога да кажа, че сестрите и лелята, които се грижат за дъщеря ми са невероятни! Много е спокойна, научи много нови неща само за един месец, сестрите са толкова мили, усмихнати, говорят галено на детето и тя от първия ден спи там. Аз лично съм много доволна, защото виждам, че детето е щастливо и се развива много добре. Самият факт, че тя се гушка в сестрата, която я взима сутрин, ми говори, че са добри към нея. А тя към непознати е много дръпната и плаче.

Мен също ме притесняват учениците, които обикалят около градината. Не ме е страх за детето, защото аз лично я давам и взимам от ръцете на сестрите, но ме притеснява за по-натам - като стане по-голяма. От тази година има охрана. Според мен трябва да се направи нещо по въпроса за засилена охрана, по-хубава ограда и строг пропускателен режим. Но това е въпрос на пари  организация от страна на родителите и директорката, която е много интелигентна жена и съм сигурна, че ще приветства всяка мнение в тази насока. Иначе аз не съм виждала спринцовки  и фасове.

Градината е много чиста, нашата стая има алуминиева дограма, а вътре е много уютно и приветливо.

Познавам много майки от квартала, които си водят децата там.
Ти къде живееш?

# 3
 • София
 • Мнения: 974
Детето ми ходи там в ясленска група "Големите мечета"!
Мога да кажа, че сестрите и лелята, които се грижат за дъщеря ми са невероятни! Много е спокойна, научи много нови неща само за един месец, сестрите са толкова мили, усмихнати, говорят галено на детето и тя от първия ден спи там. Аз лично съм много доволна, защото виждам, че детето е щастливо и се развива много добре. Самият факт, че тя се гушка в сестрата, която я взима сутрин, ми говори, че са добри към нея. А тя към непознати е много дръпната и плаче.И ние сме в същата група. DessiJ, миналата седмица сме се видяли, значи на родителска среща. Wink
Подкрепям всичко, което казваш с две ръце. Аз също съм много доволна от сестрите и изобщо от условията. Моето дете не свиква толкова лесно , но това със сигурност не е от условията там. За директорката също мога да кажа само добри думи.
Честно казано , това за марихуаната го чувам за първи път. Доста притеснително звучи, но предполагам че ще се намери разрешение на въпроса.
Здравейте!

Вече повече от месец детето ми е в яслена група в 11-то ОДЗ "Мики Маус" в "Младост"- 1, но определено получавам доста противиречиви отзиви от други родители, като за съжаление отрицателните са много по-вече от положителните.  Cry

Моля всички, които имат някаква информация за 11-то ОДЗ, да я споделят.

Предварително благодаря.

Моля те кажи повече информация за другите отрицателни неща, които си чула освен въпросната марихуана. Ние не живеем в квартала и общо взето не контактувам много с други майки, които си водят децата в това ОДЗ и би ми било интересно да разбера повече. Вие в коя група сте? Да не се окажем и с вас в една група?

Последна редакция: пн, 16 окт 2006, 22:46 от Мирабела

# 4
 • Мнения: 2 950
Мирабела , така по ник не мога да те позная. Аз съм дала повече инфо за нас, ако се ориентираш - обади се следващия път, като ме видиш  smile3503

А за марихуаната, наистина имаше такова нещо. Предполагам, че са ученици от съседното училище, защото следобед се насъбират около градината. Всичко се изчисти и оправи, но наистина има какво още да се прави. Но, според мен, директорката не може да реши всичко сама - трябва помощ от родителите.

# 5
Здравейте мили мами,
мами на сладки дечица!

Включих се във форума и видях, че сте изказали различни мнения за ОДЗ 11. Веднага реших да пиша и аз, тъй като миналата година моето дете посещаваше ОДЗ 11 "Мики Маус" в "Младост" 1 до Окръжна болница, а оттам имам много лоши впечатления и лоши спомени, поради което отписах детето си оттам.

Сега смятам да Ви опиша не нехативните си впечатления, а те са доста много за времето, което посещавахме ОДЗ-то, а само един инцидент, за които научих два дни след като се беше случил и който ме накара веднага да си отпиша детето.  След като разбрах за случилото се не можех да си представя , че сутрин спокойно ще оставя детето си в детската градина и ще отида цял ден на работа. Не можех да съм спокойна за сигурността на детето, за неговото физическо опазване, отглеждане и правилното му възпитание.  Затова мили мами на дечица, които посещават 11-то ОДЗ, замислете се след като прочетете написаното по-долу, дали трябва да рискувате децата Ви да посещават това ОДЗ.

Всичко започна така. Аз трябваше да започна работа, Нямаше кой да гледа детето ми и трябваше да го запиша в детска градина. Тогава моя приятела, на която детето посещаваше 11 ОДЗ ми препоръча тази детска градина, като ми каза, че има добри впечатления оттам. Послушах приятелката си и записах детето си там.Отначало ми изглеждаше, че всичко е наред, но в последствие постепенно започнаха да се натрупват доста негативни впечатления. След това научих за ужасния инцидент, който окончателно ме накара да взема решение да отпиша детето си от въпросното 11 ОДЗ.

Беше в средата на септември миналата година. Детето ми беше в групата на г-жа Вълчева. Въпросният ден след закуска децата са били изведени в двора, но тъй като явно не са били наблюдавани добре и са били оставени без надзор в даден момент ДВЕ момченца напускат двора на детаската градина и буквално изчезват. Това обаче въпросната г-жа Велчева разбира доста по-късно и започва търсенето на децата в двора и в цялата детска градина, в района около ОДЗ-то, около Окръжна болница и в целия кввартал. И тъй като децата ги няма повече от 4 часа, е алармирана и полицията, за да помогне за издирването им. След около 6-7 часа полицията намира децата и ги връща в градината. Не може да си представите обаче къде са ги намерили и какво ли е могло да им се случи за цялото това време, впрез което са били оставени без надзор. ОДЗ 11 се намира до "Окръжна болница" в "Младост" - 1, а децата са намерени в кв. "Горубляне" до магазин "Метро".

Най-фрапиращото е, че при този инцидент директорката, г-жа Филипова не само, че не е взела отношение да бъде отстранена въпросната учителка, а и до ден денешен тази "директорка" е оставила в ръководеното от нея детско заведение тази г-жа да се "грижи" за дечицата.

Е мили мами, мисля, че всички Вие обичате, дечицата си и сте загрижени за тях и за да сте спокойни за тях, трябва да БЯГАТЕ, колкото се може по-далеч от хора като тези в 11-то ОДЗ.

# 6
 • Ланкър, планините Овнерог
 • Мнения: 7 116
Не знам какво да ви кажа. Живея точно пред това ОДЗ и постоянно ги гледам разни тийнове да обикалят там. Въобще не бях учудена, че са ги хванали с марихуаната. То заради това има и постоянно пазач-след като полицията им развалила кефа, започнали да трошат градината. Да не говоря за изчезналите деца миналата година. Не че наркомани няма навсякъде, ама на др. места не ги виждам. Дъщеря ми е в 71-во ОДЗ и там в двора миналата година се беше убола на спринцовка/не докато е била на градина/.
За персонала незнам-на една приятелка сина е 2-ра група там и засега е доволна.

# 7

Здравейте отново от мен. Благодаря на всички, които до сега споделиха впечатленията си за детската градина, която посещаваме.

Мирабела, това за марихуаната и аз го бях чувала от няколко мами, но не ми си искаше да го повярвам, все пак съм дала малката там. Затова значи не е случайно, че един от татковците в нашата група миналата година е гонил някакви тийнчета, дето са си пили биричките и са си пушили цигарите на една от терасите. Явно ги е яд за загубеното имане и са решили, че ще използват градината да се събират. Добре, че сега поне има назначен пазач.

А това с изчезналите деца обаче наистина е меко казано притеснително. Цялата случка наистина е нелепа. Като се сетя само, че след един театър ги бяха слели групите и аз отидох по-рано да си взех малката именно от въпросната г-жа Вълчева, направо не ми се мисли. Как е възможно директорката още да не я е отрстранила. Каква ми е гаранцията, че след като веднъж не си е свършила работата и е изпуснала децата от поглед, това няма да се случи и друг път …. Господ да ни ги пази дечицата …

# 8
 • с/у ОколоМръсТното
 • Мнения: 19 023
имах малко работа днес там...
Стори ми се много чисто и уютно, доколкото успях да надникна. Имаше и една ЕГИДАджийка на входа...
Абе хареса ми, поне на вид. Но нямам впечатления за това, как гледат (и дали) децата?!

# 9

Здравей albena_ognyanova. Абсолютно се съгласявам с теб за случката с изчезналите дечица от групата на г-жа Вълчева, само че имам две уточнения:

1.) дечицата не бяха момченца, а момиченца (е, това няма никакво значение в случая, все пак дечицата бяха изчезнали така или иначе)

2.) групата е не само на г-жа Вълчева, а и на г-жа Златанчева, но наистина момиченцата изчезнаха в смяната на г-жа Вълчева. ПОСЛЕДНАТА все още работи в 11 ОДЗ! България 2006!

Коментарите ги оставям на вас.

# 10
 • Мнения: 5 467
ОДЗ 11 се намира до "Окръжна болница" в "Младост" - 1, а децата са намерени в кв. "Горубляне" до магазин "Метро".

Това не може да бъде вярно. Две малки деца е абсолютно невъзможно да отидат сами от Окръжна болница до ..... Горубляне /Метро/ Shocked!!!
Не са ги срещнали хора по пътя ли, полицаи не са ги засякли след сигнала от градината... та да стигнат чак до там за 4 часа.

Четейки твоя постинг и този анонимния, ми се струва, че някой иска да злослови за тази г-жа Вълчева и градината с фантасмагории.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт