Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 18 окт. 2006, 18:21 ч.

Диета на Пиер Дюкан - рецепти

  • 860 133
  • 1 238
  •   1
Отговори
# 1 215
  • Пловдив
  • Мнения: 11 231
LaughingЗдравейте! Някой ще ми каже ли, дали може да се консумира соев сос?
И ,като казвате "трици", това "овесени трици" ли са или някакви други?

http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=786225.msg28728290#new

# 1 216
  • Мнения: 605
Крем-супа от броколи
(само от броколи)

Една купа нарязано броколи се сварява се за 5-6 мин в подсолена вода.
Пасира се докато е горещо с половината от водата, в която е сварено.
Подправя се със сол на вкус.


Рецептата е на Гордън Рамзи, той поднася така приготвената супа с орехи и козе сирене.

# 1 217
  • Мнения: 605
Забулени Пилешки Гърди

4 пилешки гърди
подправки по желание
сол

Сложете пилешките гърди в овкусената вряща вода за 5-6 мин. Водата да не е много, колкото да ги покрие.
Махнете от огъня и оставете да починат за 15мин. Така месото става сочно.

Приготвените по този начин пилешки гърди могат да се добавят в салати, пълнежи и др.


# 1 218
  • Мнения: 605
Ориз по китайски от карфиол

3 ч.ч. настърган карфиол
1/2 ч.ч. зелен боб
1/2 морков нарязан на тънки шайби
3-4 скилидки чесън
1/2 глава лук нарязан за ситно
3 с.л. соев сос без захар (или малко сол)
2 яйца (или 4 белтъка)

Задушете чесъна и лука за 2-3 мин, добавете зеления боб и морковите за 3-4 мин. Добавете разбитите яйца, карфиола и соевия сос. Бъркайте често, след около 5-7 мин свалете от огъня.

Към така приготвения ''ориз'' може да добавите протеини и зеленчуци по желание, например пилешко, тофу, скариди, броколи, зеле.




 

# 1 219
  • Мнения: 4 790
Бъркани яйца с червени чушки и броколи

4 яйца
3-4 средно големи червени чушки
1/3 "глава" броколи
100 г извара
сол

Тези дни се чудих какво да си направя за обяд и в общи линии грабнах каквото изнамерих в хладилника. Получи се много вкусно, препоръчвам!

Нарязвате чушките и ги задушавате до полуомекване в тиган с незалепващо покритие. Прибавяте и наситнените в предпочитана от вас форма броколи и задушавате за още 4-5 мин. Когато зеленчуците са сравнително добре омекнали, добавяте яйцата и изварата, и разбъркайте добре. Гответе още няколко минути до получаване на готовото ястие. Овкусете със сол на вкус. Приятно хапване!

# 1 220
  • Мнения: 605
Фиш-бъргер

2 яйца
1 консерва риба тон във вода
черен пипер/подправки по избор

Отцедете рибата добре.
Разбъркайте с подправките и яйцата.
На тефлонов тиган оформете 4 бъргера, печете до златисто от двете страни.

Поднесете топли или студени.

# 1 221
  • Мнения: 1
Всичко ми е ясно но какво да си готвя през първия етап!?  newsm78

# 1 222
  • Мнения: 605
Избери си от рецептите в червено.  Grinning

# 1 223
  • Мнения: 10
Има ли  значение месото, когато  се яде само месо? Естествено няма да се яде адски  тлъсто.. пилешкото  е много  сухо  за мен  и  не  го харесвам особено..

# 1 224
  • Пловдив
  • Мнения: 11 231

Ч И С Т И   П Р О Т Е И Н И :От следните категории храни можете да консумирате колкото желаете без никакви ограничения и  колкото ви се прииска.Разрешено ви е и да ги смесвате.

I. Постни меса
Това са : телешкото,говеждо и конско
  - Говеждото-всички части,които се пекат във фурна или на грил, а именно- стекът,филето, ростбифът,забранени са рибицата и котлетите,които са прекалено тлъсти.
-  Телешко: позволени са шницелът и частите за печене:котлетите също могат  да се консумират,след като се  отстрани тлъстата им част.
-Свинското  и агнешкото са забранени през ударният период, през който трябва да се приемат възможно най-чисти протеинови храни
Можете да приготвяте месата според вкуса си, но без масло,олио,сметана нито дори олекотена. Най-препоръчителното е печенето на скара, но тези меса могат да се пекат и във фурна и да се варят.
Каймата също може да се консумира, стига да е от чисто месо и мазнинноста и да не надвишава 10-15 %
II. Дреболии:От тази категория е разрешен черният дроб-телешки,говежди или птичи, както телешкият и агнешкият езици,които не са тлъсти.Колкото до говеждият език-консумирайте му само върха,който е най-постната част.Черният дроб е  ценен с високото си съдържание на витамини,които са изключително полезни през период на отслабване ,но за съжаление е богат и на холестерол,поради което се изключва от менюто на  предразположените към сърдечно-съдови заболявания.
III. Риби: За тази категория храни няма никакви ограничения.Всички риби са позволени,все едно дали постни или тлъсти,пушени или сушени,може и консервирани  в собствен сос, без олио.
Може да се свари в бяло вино и подправки, да се опече във фолио,на скара...но без мазнина!
IV.Морски дарове:всички ракообразни и всички миди:
скариди,омари,рази,лангисти,лангустини,стриди,миди,рапани,охлюви
V. Птиче месо
Всички птици са позволени, с изключение на птиците с плосък клюн-патицата и гъската ,но при изричното условие да се консумират без кожата.
VI. Постни шунки:Шунки със съдържание на мазнини м/у 2 и 4 %.
Традиционната шунка и джоланът    не са разрешени, както и беконът,който е още по-тлъст.
VII.Яйца
Яйцата се консумират твърдо сварени или рохки, на очи,на омлет или бъркани в тефлонов тиган-без мазнина.
VIII.Обезмаслени млечни продукти/ кисело мляко,извара и сирене/
IX. Литър и половина вода дневно.

ДОБАВКИТЕ:
Обезмасленото мляко- прясно или на прах може да подобри вкуса или да посгъсти чая или кафето, както и да участва в  приготвянето на сосове, кремове и др. подобни.
Захарта е забранена.
Оцетът,мащерката,копърът,лукът,магданозът и всички  подправки са не само позволени, но и препоръчителни.
Лимонът може да  се използва изстискан върху рибите и месата,но не и като лимонада.
Солта и горчицата  са разрешени,но в умерени количества.Могат да се заместят с безсолна горчица и диетична сол.
Обикновеният кетчуп не е разрешен,но има диетичен- без сол и захар,който можете да употребявате в ограничени количества.
Олиото и зехтина   не са позволени!

# 1 225
  • Мнения: 10
Мерси  много  за отговора ЗлаВещица. Видях за свинското месо... лошото е, че аз основно от него хапвам ама чисти стекчета. Намерих ги  от магазин  за  свинско  месо  и съм  доволна.

# 1 226
  • Пловдив
  • Мнения: 11 231
За съжаление свинското месо, колкото и да е чисто не е режимно.
Има тема за обсъждане на режима. Тази е само за рецепти.

# 1 227
  • Мнения: 4 790
Темата е само за рецепти, заповядай в тази за обсъждане на всичко относно режима - http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=839511.0;;4

# 1 228
  • София
  • Мнения: 6 099
Една страхотна рецепта, която е вкусна и без да сте на  режим. За ПЗ дни

Овчарски пай с карфиол

1.250 карфиол
600гр телешка кайма
1 глава лук ситно нарязана
2 скилидки чесън
1 връзка магданоз
Сол и черен пипер на вкус

Каймата се омесва с лука, магданоза, чесъна,  сол и черен пипер ( аз добавям и едно яйце но го няма в оригиналната рецепта)  и се постила равномерно в тавата  върху хартия за печене.  Карфиола се сварява и пасира като пюре и се овкусява. Изсипва се върху каймата и се пече за 45 минути на 180 градуса.

Да ви е вкусно!

# 1 229
  • Мнения: 605
Кюфтенца от сардини

/Сардините са изключително богати на полезни вещества. Те са един от най-концентрираните източници на Омега 3 и на витамин В12./

240г сардини консерва във вода и сол, отцедени.
3сл овесени трици
сол, черен пипер, червен пипер. По желание лют пипер/чили.
1 яйце
1 настърган червен лук (по желание)
1чл дижонска горчица

Всичко се смесва добре и се оформят 3 кюфенца. Пекат се на грил-тиган до готовност.
Поднасят се със сос Тартар.


Скрит текст:


Общи условия

Активация на акаунт